Görüş Bildir
Haberler
Savcılık Suç Unsuru Bulamadı: Osman Öcalan'ın TRT'ye Çıkarılması 'Basın Özgürlüğü' Sayıldı

etiket Savcılık Suç Unsuru Bulamadı: Osman Öcalan'ın TRT'ye Çıkarılması 'Basın Özgürlüğü' Sayıldı

Yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından paylaşılması ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkartılmasıyla ilgili yapılan suç duyurusu, savcılık tarafından 'basın özgürlüğü' kapsamında değerlendirildi ve soruşturmaya gerek olmadığı kararı verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da yaşayan Nuri Başkapan adında adlı şikayetçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT Kurdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı hakkında ‘terör örgütüne yardım ve yataklık, vatana ihanet, suçu ve suçluyu övme’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Savcılık basının görevlerini hatırlattı

Savcılık basının görevlerini hatırlattı

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, şikayeti Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı inceledi. Savcılık, “Terör olayları toplumu en çok etkileyen hadiseler olmasından dolayı bu eylemlerin medya için haber değeri büyüktür” dedi. Savcılık şöyle devam etti: 

“Toplum tarafından en çok ilgi gören haberlerin terör haberleri olması nedeniyle bu haberlere yazılı, görsel, işitsel, dijital mecralarda hatta sosyal medyada sıkça yer verilmektedir. Terör haberlerinin önemi ve medyanın halkı bilgilendirme yükümlülüğü bu haberlerin medyada yer almasını zorunlu kılmaktadır. Haberlerin ilkeli, bilinçli ve propagandaya mahal vermeyecek şekilde ölçülü biçimde yayınlanması medyanın görevini yapmasını sağlar.”

"Şiddete teşvik edip terörü övmedikçe basın özgürlüğü kapsamında olması gerektiğinden..."

"Şiddete teşvik edip terörü övmedikçe basın özgürlüğü kapsamında olması gerektiğinden..."
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğü kapsamındaki ilkelerini hatırlatan savcılık, ‘Soruşturma yapılmasına yer olmadığı’ gerekçesini de şöyle açıkladı: 

“Basın organlarınca yayınlanan haberin toplumun ilgisini çeken, güncel bir niteliğe sahip olup halkı kin ve düşmanlığa sevk etmemesi, şiddete teşvik etmemesi ve nefret ayrımcılığı içermemesi, terör veya ayrılıkçı hareketleri övmemesi, yapılan faaliyetin basının haber verme özgürlüğü kapsamında kabul edilmesi gerektiğinden suç unsuru taşımadığı değerlendirilmekte.”

Ne olmuştu?

Munzur Üniversitesi’nden Doç. Ali Kemal Özcan’ın, 20 Haziran’da İmralı’dan getirdiği Abdullah Öcalan’ın mesajı ilk olarak Anadolu Ajansı tarafından servis edildi. Öcalan’ın mesajının ardından kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan TRT Kurdi’ye çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’yi eleştiren ifadeler kullanmıştı. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti TRT hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
368
200
47
17
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gameister

Kendileri olunca basın özgürlüğü, başkası olunca vatan haini. Ülkenin içinde bulunduğu durum tam da bu.

tutski yançek

şimdi ben çıkıp savcıya küfür etsem hakaretten en az 25 yıl yerim !.

red-factor

Adam kırmızı bülten ile aranıyor. Kanına girmediği çoluk çocuk kalmamış, işlemediği suç kalmamış, adam diyor ki "ekranda bir şey yapmadıysa sıkıntı yok" İyi ... Devamını Gör