Görüş Bildir
Haberler
‘Sarraf, Trabzonspor'a Cebinden 2,5 Milyon Euro Verdi’ İddiası

‘Sarraf, Trabzonspor'a Cebinden 2,5 Milyon Euro Verdi’ İddiası

Batuhan
02.07.2015 - 13:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

17-25 Aralık soruşturmalarının kilit ismi Rıza Sarraf'ın Trabzobspor'a para aktardığı ileri sürüldü.

2013 Akdeniz Oyunları sırasında dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın ricasıyla Mersin’deki organizasyonun firmalarına 750.000 lira yardımda bulunduğu iddia edilen, ardından Beşiktaş Kulübü’ne destek olmak için 1,2 milyon liraya loca satın alan Rıza Sarraf’ın bu kez de Trabzonspor’a 2,5 milyon dolar maddi destekte bulunduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Arif Kızılyalın’ın haberine göre, birçok kulüp başkanı tarafından bilindiği ifade edilen ve ‘yazılmaması kaydıyla’ gündeme getirilen bu iddia, Trabzonspor’a yakın kaynaklarca doğrulandı. Transfer giderleri nedeniyle nakit sıkıntısına düşen Trabzonspor’a, Ankara’daki ‘hatırlı kişi’nin ricası üzerine 2,5 milyon dolar yolladığı ileri sürülen Sarraf’ın ayrıca İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimine de, “Bankalardan alacağınız kredilere şirketlerim kefil olur” teklifini götürdüğü iddia edildi.

Sarraf geçen sene de Trabzsonspor tesislerinde Hacıosmanoğlu ve eski Spor Bakanı Suat Kılıç’la görüntülenmesi üzerine gündeme gelmişti. Sarraf o dönem “Trabzonspor’un resmi sponsoruyum. O yüzden o karede yer alıyorum. Şirketim Trabzonspor’un resmi sponsorudur” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından ‘hayırsever bir kişilik’ olarak değerlendirilen Sarraf, 17-25 Aralık sürecinde suçlanan 4 bakanın temasta olduğu kişi olarak ön plana çıkmıştı.

İddiaya göre, Sarraf benzer bir yardım teklifini Beşiktaş’a da yaptı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ise, “Ne kadar zor durumda olursak olalım böyle bir hibeyi kabul edemeyiz, stadımızdan loca alın” dediği öne sürülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0