Görüş Bildir
Haberler
Şans mı Yoksa Yaratıcılık mı? Basit Web Sitesi Fikirleriyle Milyoner Olan 10 İsim

Şans mı Yoksa Yaratıcılık mı? Basit Web Sitesi Fikirleriyle Milyoner Olan 10 İsim

Penny
27.11.2018 - 17:57 Son Güncelleme: 09.11.2021 - 16:30

Çağımızın iş fikirlerinin büyük çoğunluğu internetten para kazanma odaklı. Fakat bu zannedildiği kadar kolay değil. Buldukları basit web sitesi fikirleriye başarıyı yakalayan bu insanların sırrı sizce yaratıcılık mı şans mı?

Kaynak: http://www.ilgincbirbilgi.com/ilginc-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Alex Tew / The Million Dollar Homepage

10. Alex Tew / The Million Dollar Homepage

Alex Tew, Million Dollar Homepage isimli web sitesini eğitim masraflarını karşılayabilmek için kurmuş. Oldukça basit bir sistemle kurulan sitenin ana sayfası, 1 milyon pikselden oluşuyor ve bağlantılar 10×10 piksellik bloklar halinde reklam amaçlı hizmet veriyor. 1 pikselin 1 dolardan satıldığını düşünürseniz, Alex Tew’in ne kadar kolay bir yoldan milyoner olduğunu anlayacaksınız. Sonuçta bu üniversite öğrencisi, Million Dollar Homepage ile dünya çapında ün kazanmış.

9. Mart Metro / Boomerang Boxes

9. Mart Metro / Boomerang Boxes

Marty Metro da 1 milyon dolar getirisi olan bir internet sitesi kurmuş. Boomerang Boxes isimli web sitesinin sahibi, insanlara bir nevi kutu kiralama hizmeti veriyor. Biliyorsunuz, taşınan insanların en çok yakındığı şeylerden biri etrafta öylece duran kolilerdir. Marty Metro da bu düşünceden yola çıkmış olacak ki ihtiyacı olan insanlara kutu hizmeti vermeye karar vermiş. Müşterilerin ayağına kadar götürülen ve kullanımdan sonra istenildiği yerden geri alınan kutular fikri, görünen o ki epey beğenilmiş. Nitekim Boomerang Boxes’in satışları 1 milyon dolara ulaşmış.

8. Don Brawley - Eternal Reefs

8. Don Brawley - Eternal Reefs

Don Brawley’in yaratıcısı olduğu web sitesi ise tamamen farklı bir konu üzerine yoğunlaşmış. Kaybettiğiniz kişiler için resif toplarından anıt yapabilme imkanı sunan Eternal Reefs, aslında dünyanın en ortak  konularından biri olan “ölümü” seçtiği için epey başarılı olmuş. Bu web sitesinin birçok farklı seçeneği olduğunu görüyoruz. Örneğin; eğer ölü yakma geleneğine uyanlardansanız, kaybettiğiniz kişinin küllerini de hazırladığınız anıtsal resif topuna ekleyebiliyorsunuz.

7. Eric Nakagawa ve Kari Unebasami / Cheezburger

7. Eric Nakagawa ve Kari Unebasami / Cheezburger

Bu ikilinin kurduğu site listedekilerin en sevimlisi. İkili kedi fotoğrafları paylaştıkları bir site kurmuşlar. 2007 yılında Eric Nakagawa ve Kari Unebasami tarafından kurulan web sitesi, kısa zaman içinde fenomen olmayı başarmış. Aynı yılın Eylül ayı içerisinde bir grup yatırımcı Cheezburger’i 2 milyon dolar karşılığında satın almış. Bir diğer şaşırtıcı gerçekse, kedilerden yola çıkan bu sitenin şu anki değeri ! Peki, Cheezburger’in değeri ne kadar dersiniz ? Hemen söyleyeyim, 80 milyon dolar civarında !

6. Byron Reese / Santa Mail

6. Byron Reese / Santa Mail

Bir başka tatlı fikirle devam edelim. 3 milyon doların üzerinde olan kazancıyla oldukça iyi iş çıkartan Santa Mail’in kurucusu Byron Reese, Noel Baba’dan çocuklara mektup gönderiyor. Hem de Kuzey Kutbu’ndan! Santa Mail internet sitesine giren ebeveynler, yalnızca 10 dolar karşılığında çocuklarına Noel Baba’dan yollanmış bir mektup gösteriyor. Ancak anlaşılan o ki bu ebeveynler, kendilerinin de rahatlıkla bir Noel Baba mektubu yazabileceğini akıl edemiyorlar ya da bu iş onlara zor geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Jerry Turner / Advanced Bio Treatment

5. Jerry Turner / Advanced Bio Treatment

Advanced Bio Treatment isimli web sitesi  diğerleri arasında gerçekten en tuhafı gibi görünüyor. Ancak görünen o ki Jerry Turner, bu sıra dışı fikri ile epey başarılı olmuş. Gelelim bu internet sitesinin sunduğu hizmetlere. Biliyorsunuz ne polis ne de ambulans servisi yaşanılan bir kazanın ardından ortalığı toplamaya kalkmaz. İşleri bittikten sonra olay mahallinden çıkıp giderler. Eğer size kalan görüntüyle başa çıkmak istemiyorsanız, bu iş için birini çağırırsınız. İşte, Advanced Bio Treatment da tam olarak bunu yapıyor. Uzman bir ekibi olan web sitesi, herkesin başına gelebilecek; kaza, cinayet, ölüm vs. gibi olayların ardından isteyenler için bir nevi temizlik hizmeti veriyor.

4. Jacob D'Aniello ve Susan D'Aniello / DoodyCalls

4. Jacob D'Aniello ve Susan D'Aniello / DoodyCalls

Evcil bir hayvana sahip olmak uzaktan eğlenceli gibi görünse de işin içine girdiğinizde bunun her zaman böyle olmadığını anlıyorsunuz. Pislenen ve kokan bir bahçeniz, evinizin ortasında olan bir kedi kusmuğu, karışıklık vs. bu duruma verebileceğimiz örneklerden bazıları. Peki, tüylü dostunu çok seven ama bahçe temizliği gibi işlerle uğraşamayacak hayvan sahipleri bu durumla nasıl başa çıkıyor dersiniz? Tabi ki Doody Calls’ı arayarak! Evet, Jacob ve Susan Aniello tarafından kurulan web sitesi, kısa zaman içinde ün kazanarak, milyon dolar kazandıran bir iş kolu haline gelmiş.

3. Bill Thomas / Bio Scientific INC.

3. Bill Thomas / Bio Scientific INC.

Tavuk çiftliğinin sahibi olan Bill Thomas, çöpe atılan tavuk pisliklerini değerlendirmeye karar vermiş ve Bio Scientific Inc’yi kurmuş. Thomas, web sitesi üzerinden tavuk gübresi satışı yapıyor. Bu işten gayet iyi sonuçlar elde eden Bill Thomas’ın geliri, yaklaşık 6 milyon dolar.

2. Noel Biderman / Ashley Madison

2. Noel Biderman / Ashley Madison

'Hayat kısa, bir macera yaşayın!” sloganı ile yola çıkan internet sitesi, Noel Biderman tarafından kurulmuş. Web sitesinin verdiği hizmet de oldukça tuhaf. Evli olan kişilerin ya da hali hazırda bir ilişkisi olanların tek gecelik ilişkiler yaşamasını destekleyen web sitesi, bunun için kullanıcılarına uygun kişi profilleri sunuyor. Profillerin arasından beğendiklerinizle iletişime geçip, belki karısı ya da kocası olan kişilerle kaçamak ilişkiler yaşıyorsunuz. Sonuçta hiç de etik olmayan bu web sitesi, görünen o ki insanlar tarafından epey beğenilmiş.

1. Mark Zuckerberg / Facebook

1. Mark Zuckerberg / Facebook

Mark Zuckerberg ve birkaç arkadaşı tarafından kurulan web sitesi, bugün dünyanın en popüler siteleri arasında yer alıyor. 200 milyar dolarlık kazancı ile büyük bir başarı yakalayan Facebook, basit bir düşünceyle yola çıkılan sitelerin ne kadar fazla para kazandığını kanıtlar nitelikte. Günümüzde eski popülerliğimi kaybetse de hala sosyal paylaşım sitelerinin demirbaşı olma özelliğini koruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
7
5
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Hiç biri gözümde KralOyun.com yapmaz :) :)