Görüş Bildir
Haberler
Samsun'da Seçim Öncesi İndirim Yapılan Suya, Seçim Sonrası Yüzde 25 Zam Geldi: 'Yoktan Var Etmek Allah’a Mahsus'

etiket Samsun'da Seçim Öncesi İndirim Yapılan Suya, Seçim Sonrası Yüzde 25 Zam Geldi: 'Yoktan Var Etmek Allah’a Mahsus'

FreiGeist
24.05.2019 - 09:45 Son Güncelleme: 24.05.2019 - 15:20

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu'nda, suda yüzde 25, sayaç bakım ücretine ise yüzde 150 zam yapılmasını öngören madde, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi meclis üyelerinin itirazına rağmen, oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 'Hepimiz insanız. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur' dedi. 

Suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam...

Suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam...

SASKİ Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, komisyondan gelen SASKİ Genel Müdürlüğü'nün “su ve atıksu tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili teklif maddesi” görüşüldü. 

Maddenin görüşüldüğü sırada CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi meclis üyeleri söz konusu maddeye itiraz etti ve tekliflerini iletti. 

Daha sonra ise söz konusu maddenin oylamasına geçildi ve içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılmasını öngören madde, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

"Böyle bir gündemle gelmemeyi isterdim” 🎥

Madenin onaylanmasının ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’da kullanılan suyun fiyatında indirime gidilmeden önceki halinde bile fiyatların Türkiye’deki büyük şehirlerin en düşük olanları arasında olduğunu söyledi. 

Parası olmadığı için kimsenin susuz bırakılmayacağını kaydeden Demir, “Belediyenin kendi kaynaklarından biz onları tespit edeceğiz. Onların paralarını biz ödeyeceğiz. Emekli, dar gelirli, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı mağdur etmek gibi bir düşünce noktasında azami ölçüde dikkat edildi. Hepimiz insanız. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur. En kaliteli, nitelikli suyu en ucuza kullandırma noktasında gayretlerimiz devam edecek. Dönem sonu bitmeden de Türkiye’de büyük şehirler arasında bu hedefe ulaşmayı hedefliyoruz. Şu ayarlamalardan sonra da Türkiye’de yine büyük şehirler arasında suyu ucuz kullanan illerden bir tanesiyiz hala. Bu çapta değerlendirilmesini arzu ediyorum. Böyle bir gündemle gelmemeyi isterdim. Ama almamız gereken kararlardan da geri duramam” diye konuştu. 

yapılmış bir tarifedir” şeklinde konuştu.

Samsun'da, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında yüzde 15 yüzde indirim yapılmıştı.

Samsun'da, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında yüzde 15 yüzde indirim yapılmıştı.

SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız ise tamamen kanuna uygun olarak tarifeyi meclise sunduklarını belirterek, “Geçen dönem yapılan yüzde 15 indirim düzenlemesi meclis tarafından yapılmış olan bir indirimdir. Ancak bizim bugünkü yapmış olduğumuz tarife İSKİ Kanunu ve SASKİ hükümlerine göre yapılmış bir tarifedir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da da su ücretlerine ilçelere göre değişen oranda zam gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da da su ücretlerine ilçelere göre değişen oranda zam gelmişti.

Ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Almadan vermek Allah'a mahsustur” ifadelerini kullanmıştı. 🎥

İHA, su zammı ile ilgili verilen teklifin AKP ve MHP oyları ile ile kabul edildiğini aktarmıştı. 

CHP ve İYİ Parti'nin red oyları ile açıklamalarına karşılık Başkan Ergün birleşimi “Almadan vermek Allah'a mahsustur” diyerek noktalamıştı.

Oysa Başkan Ergün, Kasım 2018'de yaptığı açıklamada diğer siyasi partilerin siyasi şov yapmasına izin vermeyeceklerini söylemiş ve "2019 yılında suya zam yok" demişti. 🎥

Samsun ve Manisa'da seçim ardından gelen büyük zamlar sosyal medyanın da gündeminde...

Samsun ve Manisa'da seçim ardından gelen büyük zamlar sosyal medyanın da gündeminde...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
135
61
18
11
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

ondan sonra herşeyi akp'ye bağlamayın diye bana sallıyor bazı troller. nasıl bağlamayım abicim her türlü haksızlık, hukuksızlık, din istismarı, seçim öncesi ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ohhh daha çok geçirselermiş müstahak....

bir samsunlu olarak hiç üzülmüyorum mustafa demire oy verirken düşünseydiniz adamın ilk icratına bak amk halkı sömürmek bu halk bunu hakediyor.