Görüş Bildir
Haberler
Salgının Yeni Merkezi Olan ABD, Tüm Dünyadaki Sağlık Çalışanlarını Ülkesine Davet Etti

Salgının Yeni Merkezi Olan ABD, Tüm Dünyadaki Sağlık Çalışanlarını Ülkesine Davet Etti

Kovid-19 vaka sayısı giderek artan ve dünyada ilk sıraya yerleşen ABD, dünyadaki sağlık çalışanlarını ülkesine davet etti.

ABD, tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını kendi ülkesine davet etti. ABD Dışişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımla, dünyadaki sağlık uzmanlarını koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmak üzere ülkesine çağırdı.

Mesajda şöyle denildi:

'Tıp uzmanları için H ve J vizelerine dair güncelleme: Başka bir ülkede olup da ABD'de bir çalışma veya değişim vizesi ile iş arayan tıp uzmanlarını, özellikle de Kovid-19'un tedavisi veya durdurulması üzerine çalışanları, en yakın elçilik veya konsolosluğa vize randevusu için başvurmaya davet ediyoruz'

Öte yandan halihazırda ABD'de bulunan yabancı sağlık çalışanlarının başvurması durumunda oturum sürelerinin uzatılabileceği de duyuruldu.

ABD salgının en çok yayıldığı ülke oldu

ABD salgının en çok yayıldığı ülke oldu

Çin ve İtalya’yı geride bırakarak dünyada salgının en fazla yayıldığı ülke haline gelen ABD'de, vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 16 bin 815 artarak 86 bin 12'ye, ölü sayısı da 255 artarak bin 301'e ulaştı.

Vakaların yarısı New York'ta

Vakaların yarısı New York'ta

Ülke içindeki dağılıma bakıldığında ABD'de salgının en fazla etkisini hissettirdiği eyaletler New York ve komşusu New Jersey olmaya devam ediyor.

New York eyaletinde dün 33 bin 33 olan vaka sayısı 6 bin 107 artışla 39 bin 140'a çıkarken, bu rakamın sadece 23 bin 112'si, nüfusu 8,5 milyon olan New York şehrinde bulunuyor.

Tek başına New York eyaletindeki vaka sayısının Çin, İtalya, İspanya ve Almanya dışında, dünyadaki bütün ülkelerden önde olması dikkati çekiyor. 

New York'u 6 bin 876 vakayla komşusu New Jersey, 4 bin 40 vakayla da California eyaletleri takip ediyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
34
21
10
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nina K.

amerikanin oyunlari bunlar diyolardi simdi gozler israile cevrilir zaten teori uretmekten baska bisi yaptigimiz yok,tedbir yok,onlem yok ama teori var :)

feyk

bos kafanin bos teorisi cok olur.

yobaz-hoplatan

Onun yerine butun bilim adamlari bir araya gelsede su viruse ilac falan bulsalar artik.

Dead nettle.

Zaten bir aradalar merak etme. Dünya sağlık örgütü bunun için var ve ellerinden gelen her şeyi deniyorlar.

can

Tam bi şerefsizlik. Tam bi oçluk.