Görüş Bildir
Haberler
Salda Gölü, 31 Temmuz'da 'Millet Bahçesi' Yapımı İçin İhaleye Çıkarılıyor: 'Böyle Giderse Beş Yıl Sonra Yok Olacak'

etiket Salda Gölü, 31 Temmuz'da 'Millet Bahçesi' Yapımı İçin İhaleye Çıkarılıyor: 'Böyle Giderse Beş Yıl Sonra Yok Olacak'

Batuhan
28.07.2019 - 20:52 Son Güncelleme: 29.07.2019 - 11:03

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki turkuaz suyu ve beyaz sahiliyle Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Salda Gölü'nün kenarında yapılacak olan Millet Bahçesi'nin ihalesi 31 Temmuz'da gerçekleştirilecek. 

Salda Gölü'ne yapılmak istenen millet bahçesiyle ilgili konuşan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici ise ‘Böyle giderse Salda Gölü beş yıl sonra yok olacak’ dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz şubat ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Millet Bahçesi yapılacağı duyurulan doğal sit alanı statüsündeki Salda Gölü, mart ayında daha esnek bir koruma statüsü olan ÖÇK Bölgesi ilan edilmişti.

360 gün yapım süresi

360 gün yapım süresi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulüne göre yapılacak Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi'ne ait sosyal donatılar inşaatıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 31 Temmuz Çarşamba günü TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. İşin yapım süresi yer tesliminden itibaren 360 takvim günü olarak belirlendi.

Bakan Kurum 'Yapılaşmaya İzin Vermeyeceğiz' demişti

150 bin metrekarelik alanı kapsıyor

150 bin metrekarelik alanı kapsıyor

Göl kıyısındaki hidromanyezit oluşumların da yer aldığı Beyaz Adalar bölgesi ile Tabiat Parkı ve Belediye Plajının bulunduğu yaklaşık 150 bin metrekarelik alanı kapsayan Millet Bahçesi için TOKİ 31 Temmuz tarihinde ihale yapacak. Salda Gölünde bilimsel çalışmalar yapan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici ise ihale öncesinde önemli uyarılarda bulundu.

"İnsanları bilinçsizce alana doldurursanız beş yıl para kazanırsınız ama 5 yılın ardından burası yok olur"

"İnsanları bilinçsizce alana doldurursanız beş yıl para kazanırsınız ama 5 yılın ardından burası yok olur"

Salda Gölü'nün bir dünya mirası olduğunun altını çizen Erol Kesici, “Salda Gölü’nün güzelliğini sağlayan biyo-mineraller, canlı bir oluşum bu. Dünyada iki noktada böylesi bir oluşum var. Böylesi bir alana millet bahçesi yapmanın amacı nedir? Millet bahçesi yapmakla buraya daha fazla turist çekemezsiniz. Bu şekilde insanları bilinçsizce alana doldurursanız beş yıl para kazanırsınız ama 5 yılın ardından burası yok olur ve ortaya bütün doğal değerleri yok edilmiş çirkin bir alan kalır” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Eğer biz biyoloji bilimine inanıyorsak bu beyaz yapıları kaybedeceğiz"

"Eğer biz biyoloji bilimine inanıyorsak bu beyaz yapıları kaybedeceğiz"

Geçtiğimiz yıllarda Salda Gölü’nde dalgıçlarla yaptıkları inceleme sırasında, göldeki tatlı su süngerlerinin ve planktonların giderek azaldığını gözlemlediklerini kaydeden Kesici, “Bu yapılar kendiliğinden oluşmuyor. Gölün çevresinde bunu etkileyen bazı unsurlar var. Eğer biz biyoloji bilimine inanıyorsak bu beyaz yapıları kaybedeceğiz. Dokunurken bile özenle davranılması gereken bir alana millet bahçesi yapmanın ne tür bir getirisi olacak, bize bunu söylesinler. Zaten Salda Gölü çevresinde alabildiğine bir işgal söz konusu. Bu işgale son verilip alanın düzenlenmesi gerekirken üzerine bir de millet bahçesi yapmak kabul edilebilir değil” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: DHA, Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1116
466
188
31
12
10
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bebe

Şu bıyıklıların girip de mahvetmediği yer yok haşere gibiler

Ercan Gündoğdu

o bıyıkların hammaddesi göt kılı .

Sons of Anarchy

Hayır geberip gitmiyorlar da orospu çocukları

tamyris

bu akp denen güruh hakkaten gerizekalı sığ embesillerden oluşan bi organizma. en tepedesinden en alttakine kadar. evrim bile bu dangalakları es geçmiş