Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Olarak Pazarlanmasına Rağmen Aslında Sağlıkla Uzaktan Yakından Alakası Olmayan Yiyecekler

Sağlıklı Olarak Pazarlanmasına Rağmen Aslında Sağlıkla Uzaktan Yakından Alakası Olmayan Yiyecekler

Paketli gıdalardan uzak durmalıyız.

Kaynak: https://www.thedelite.com/so-called-h...

1. Kurutulmuş meyve

1. Kurutulmuş meyve

Sağlıklı atıştırmalık denince akla ilk olarak kurutulmuş meyveler gelse de ne yazık ki büyük çoğunluğu eklenti şeker barındırıyor. Kurutma işleminde meyvenin suyu ve lifleri gidince geriye yalnızca şeker kalıyor ve bunun da pek bir faydası yok. Yine en iyi seçenek taze meyveler!

2. Protein tozu

2. Protein tozu

Özellikle spor yapan kişilerin ilk tercihi olan protein tozları, çikolatalı ya da çilekli gibi aromalarla piyasaya sürülüyor. Tabii çeşitli aroma vericiler ve şeker eklentileri protein tozunu asıl amacından kaydıran şeyler. Yani protein tozunuz lezzetli olsa da maalesef sağlıklı değil.

3. Aromalı soya sütü

3. Aromalı soya sütü

Son dönemin en popüler süt alternatiflerinden olan soya sütü kendi başına tüketildiğinde hiçbir yan etkiye sahip olmasa da aşırı popülerliği nedeniyle çeşitli aromalarla piyasada yer almaya başladı. Eğer kilo vermek ya da sağlıklı yaşamak gibi bir amacınız varsa sade ve şekersiz soya sütü tercih etmelisiniz.

4. Hazır granola karışımı

4. Hazır granola karışımı

Granolalar bir anda hayatımızı esir aldı diyebiliriz. Kahvaltı alışkanlıklarına yepyeni bir soluk getiren granola elbette sağlık, fakat evde kendimiz yaparsak. Eğer marketlerdeki paketlenmiş karışık granolalardan alırsanız vücudunuza girecek şeker miktarını düşünemiyoruz bile.

5. Yağsız meyveli yoğurt

5. Yağsız meyveli yoğurt

Yağsız yoğurtlar diyet listelerinin vazgeçilmezi olsa da sıfır yağlı bir yoğurt tüketmek asla kilo kaybına yol açmaz. Vücudun daima sağlıklı yağlara ihtiyacı vardır. Hem yağsız hem de meyveli yoğurtlar lezzetli ve kalorisiz bir tatlı imajı verse de o kutulara kaşık kaşık beyaz şekerin eklendiğini unutmamak lazım.

6. Tuzlu kraker

6. Tuzlu kraker

Tuzlu krakerler her zaman en iyi atıştırmalıktır ve inanılmaz masum görünürler. Hele ki diyetteyken acıktığımız zaman paket paket tuzlu kraker bitirebiliriz. Halbuki bu çok yanlış bir hareket. Eğer kilo verme amacındaysak en az patates cipsleri kadar kalori barındıran bu krakerlerden uzak durmalıyız.

7. Protein barlar

7. Protein barlar

Protein barların hepsi olmasa da büyük çoğunluğu ne yazık ki şeker içeriyor. Elbette şekerini yalnızca meyveden alan ve besleyici barlar mevcut, fakat daha uygun fiyatlı ve büyük vaatlerde bulunan protein barlar içerisinde yer alan şekerden dolayı daha hoş bir tada sahip. Bu yüzden sık sık tercih ediliyor. Protein bar alımı esnasında içeriği muhakkak dikkatle okunmalı.

8. Hazır salata sosları

8. Hazır salata sosları

Hazır soslar, özellikle rahata alıştığımız şu günlerde sık sık hayatımıza girer oldu. Önce makarna sosları derken salata soslarını dahi marketlerden hazır alır olduk, fakat aldığımız yalnızca salata sosu mu? Evde yapılan salata sosu içerisinde sirke, limon gibi ürünler yer alırken dışarıdan alınan soslar hem daha uzun raf ömrü olması açısından hem de lezzet açısında çok sayıda eklenti madde ve trans yağ içeriyor. En azıdan salata sosumuzu kendimiz yapabiliriz.

9. Meyve suyu

9. Meyve suyu

Meyve suları için sulandırılmış şeker desek daha doğru olabilir. Piyasada 'meyve oranımız şu kadar' diyen çok sayıda marka olsa da hiçbiri gerçek bir meyvenin yerini tutmuyor ve hepsinde şeker ya da tatlandırıcı bulunuyor.

10. Margarin

10. Margarin

Hayatımızın vazgeçilmezi olan margarin, hemen her dolapta kendine bir yer bulmuştur. Margarin geçmişinde o kadar popüler bir hal almıştı ki tereyağına büyük bir alternatif olmuştu, fakat gerçekler öyle değildi. Doymuş yağ ve trans yağdan meydana gelen margarin, özellikle kalp ve damar rahatsızlıklarını tetikliyor. Sağlık için tereyağı ve zeytinyağı en iyi seçenek olacaktır.

11. Sporcu içeceği

11. Sporcu içeceği

Farklı şişelerde renkli renkli görünüp bizi cezbeden sporcu içecekleri tamamen renkli ve şekerli sudan oluşuyor. İçeriğindeki sodyum ve şeker aktif spor yapanlara iyi bir enerji verse de spor hayatı sıfır olan ve zayıflamak isteyen kişiler bu içecekten uzak durmalı.

12. Kahvaltılık gevrek

12. Kahvaltılık gevrek

Kahvaltılık gevrekler yıllardır çocukların kahvaltı söz konusu olunca ilk tercihi olsa da sağlık konusunda sınıfta kalan bir yiyecek. İşlenmiş bir gıda ürünü olan kahvaltılık gevreklerden illa yemek istiyorsanız tam tahıllı oluşuna ve elbette şeker miktarına dikkat etmelisiniz.

13. Sebze yağları

13. Sebze yağları

Soya fasulyesi, ayçiçeği ve kanola yağı, özellikle fast food sektörünün vazgeçilmez sebze yağlarıdır. Fazla tüketildiği takdirde inanılamayacak kadar sağlık sorununu yanında getiren bu yağlardan olabildiğinde az tüketip çoğunlukla zeytinyağı tüketmeye özel göstermeliyiz.

14. Şişelenmiş hazır smoothie

14. Şişelenmiş hazır smoothie

Sıvı hale getirilen meyve ve sebzelerden oluşan smoothieler eğer evde yapılırsa gerçek bir şifa kaynağı olurken maalesef bu ürünler de kısa süre içerisinde hazır yiyecek ve içecek sektöründen nasibini aldı. Kilo verme hedefi olan kitleye pazarlanan şişelenmiş hazır smoothieler, 40 ila 60 gram yapay şeker bulunduruyor. Smoothie satın alırken FDA'nın onayladığı tamamen doğal etiketli smoothielerden almayı tercih etmelisiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
PCOM

paketlenmiş hiçbir hazır gıda sağlıklı değilki