Görüş Bildir
Haberler
Daha Sağlıklı Yaşamak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken En İyi Beslenme Önerileri

Daha Sağlıklı Yaşamak İsteyenlerin Mutlaka Bilmesi Gereken En İyi Beslenme Önerileri

Sağlıklı bir yaşam için gerekli unsurlardan biri iyi beslenmedir. Yemek alışkanlıklarını değiştirmek kolay bir iş değildir. Ancak bunu yapmak özellikle çölyak hastalığı, böbrek hastalığı veya laktoz intoleransı gibi sağlık sorunlarından muzdarip olan bireyler için son derece faydalı olabilir. Popüler diyetleri uygulamak uzun vadeli bir çözüm değildir ve kişiye daha fazla zarar verebilir. Bununla birlikte, tüm dünyada insanlar tarafından kullanılan ve son derece etkili olabilecek bazı harika beslenme ipuçları da vardır. Aşağıda, sağlığınız için harikalar yaratan ve kilo hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek tüm zamanların en iyi beslenme ipucu listesi bulunmaktadır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/jenthames/7-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaloriyi içmeyin!

Vücudunuza alabileceğiniz en şişmanlatıcı şeylerden bir tanesi şekerli içecekler. Bunun nedeni, beynin katı yiyeceklerden elde edilen kalorileri algılarken sıvılardan gelen kalorileri kaydetmemesidir. Kalorili içecekler bu sayede daha fazla kalori almanızı sağlar. Ayrıca şekerli içecekler, diğer içeceklerin aksine tip 2 diyabet, obezite ve kalp hastalığı gibi çeşitli hastalıklara neden olur.

Abur cubur tüketmeyin.

İşlenmiş yiyecekler ve abur cuburlar her geçen gün daha fazla hayatımıza girmektedir. Ancak sağlığınız için son derece zararlı olduklarına yeterince vurgu yapılmamaktadır. Obez birey popülasyonunun artmasının temel nedeni işlenmiş gıdalardan kaynaklanmaktadır. Bu tür gıdalar bireyde bağımlılığa yol açtığı için her geçen gün daha fazla yiyerek şişmanlamasına neden olmaktadır. Ayrıca bu gıdalar protein, lif ve mikro besinler bakımından da düşüktür.

Yemeklerden önce su için.

İçme suyunun sayısız faydası vardır. Su metabolizma hızınızı yaklaşık bir ile iki saat içinde yaklaşık % 24 - % 30 arasında arttırarak gün içinde yaktığınız kalori miktarını da arttırır. Yapılan araştırmalar ise su içmek için en ideal zamanın yemekten yarım saat önce olduğunu göstermektedir. Bu sayede vücut normal zamana göre %44 daha fazla kalori harcamaktadır.

Sebze ve meyve tüketin.

Meyveler ve sebzeler sağlığın bir numaralı ögesidir denir ve bu durum oldukça doğrudur. Bu gıdalar vitamin, mineraller, probiyotik lif ve güçlü biyolojik etkilere sahip olabilecek her türlü antioksidan ile yüklüdür. Meyve ve sebze yiyen insanların daha uzun yaşamaları ve çoğu hastalık için daha düşük risk altında olmaları daha olasıdır.

Sızma zeytinyağı kullanın.

Gezegende bulabileceğiniz en sağlıklı yağ sızma zeytinyağıdır. Enflamasyonla mücadele edebilen güçlü antioksidanlar ve kalp sağlığını koruyan tekli doymamış yağlarla yüklüdür. Bu yağı tüketen insanların ise kalp-damar hastalıklarından ölme riski diğer bireylere oranla daha düşüktür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Protein yemeyi unutmayın!

Yeterince protein tüketmek sadece kilo kaybının hızlanması için değil aynı zamanda da vücut işleyişinin devamı için inanılmaz derecede önemlidir. Protein tokluk hızınızı artırır. Böylece daha az yediğinizde bile kendinizi tok hissedersiniz ve bu da tüketilen kalori miktarını azaltır. Ayrıca kan basıncını ve kan şekerini de düşürebilir.

Teknolojiyi kullanın.

Sağlık sorunu olan insanlara yardımcı olmak, günlük aktiflik derecenizi belirlemenizi sağlamak ve su-yemek miktarlarını takip etmek amacıyla kurulan birçok programı kullanarak kendinizi denetlemeniz mümkün! Bu programları telefonunuza yükleyerek arkadaşlarınızda yarışabilir ve eğlenerek daha sağlıklı bir hayata kavuşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
22
15
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rsm Mrs

Artık yeni şeyler görmek istiyorum da yapılacak şeyler ezelden beri belli zaten.

Mahmut Karaca

Aslında güzel bunlar :D

Mahmut Karaca

Bence güzel bir beslenme yönetmi