Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Bir İlişki Düşündüğünüz Kadar Zor Değil: İyi Bir Erkeğin İlişkisinde Asla Yapmayacağı 10 Davranış

Sağlıklı Bir İlişki Düşündüğünüz Kadar Zor Değil: İyi Bir Erkeğin İlişkisinde Asla Yapmayacağı 10 Davranış

esma çetin
29.04.2022 - 09:00

Kızlar toplanın! Biraz erkeklerden ve ilişkilerden konuşalım. Hepimizin hayalindeki sağlıklı ve mutlu bir ilişkide erkekler nasıl davranmalı diye düşündük ve iyi bir erkeğin ilişkisinde asla yapmayacağı 10 şeyi sizler için derledik. Hadi buyurun!

Kaynak: https://jamesmsama.medium.com/10-thin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Görünüşünüz hakkında kırıcı yorumlar yapmaz.

1. Görünüşünüz hakkında kırıcı yorumlar yapmaz.

İyi bi erkek, 'Biraz makyaj mı yapsan? Çok kilo aldın, kilo ver' gibi dış görünüşünüz hakkında kırıcı veya sizi kötü hissettirecek yorumlar yapmaz. Duygusal olarak yıpratıcı bu ve benzeri hareketler kendinizi özgüvensiz hissetmenize sebep olur ve ondan daha iyi birini hak etmiyormuşsunuz gibi bir algı yaratır.

2. Özel alanınıza müdahale etmez.

2. Özel alanınıza müdahale etmez.

Sağlıklı bir ilişkide tarafların gizlisi saklısı olmaz. Ancak bu durum partnerinizin sizden habersiz telefonunuzu karıştırabileceği veya sosyal medya hesaplarınıza girebileceği anlamına gelmiyor. Eğer partneriniz böyle davranıyorsa kendi yaşadığı güven problemini size yansıtıyor demektir.

3. Hevesinizi ve cesaretinizi kırmaz.

3. Hevesinizi ve cesaretinizi kırmaz.

Partnerinizin hedeflerinize ulaşmanız için sizi desteklemesi ve yanınızda olması aranızdaki güveni gösterir. İyi bir partner, sevdiği insanın mutlu olması için ona destek olur. Sizi aşağılayan veya bir şey yapmak istediğinizde hevesinizi kıran bir erkek, sizin için iyi biri değildir. Sevdiğiniz insanın her koşulda yanınızda olacağını bilmek kadar güven verici bir duygu olamaz.

4. Kendinizi değersiz hissettirmez.

4. Kendinizi değersiz hissettirmez.

Her insan çok değerlidir ve kendi değerini karşısındaki insana kanıtlamak zorunda kalmamalıdır. Sevdiğiniz insan, sizi siz olduğunuz için sevmeli, değer vermeli ve kıymetinizi bilmelidir.

5. Sizi ikinci planda bırakmaz.

5. Sizi ikinci planda bırakmaz.

Sağlıklı bir ilişkide iki tarafın da kendine ait alanı ve çevresi olması gayet normaldir. Ancak ilişkinin bir sorumluluğu olduğu ve sevdiğiniz insanın öncelikleriniz arasında yer alması gerektiğini unutmamak lazım. Kendi alanınızın olması ile sevdiğiniz insanı hayatınızın dışında hissettirmek birbirinden farklıdır. İkisi arasındaki hassas dengeyi yakalamak çok önemlidir. Sevdiğiniz adam sizi ikinci planda bırakıyorsa ve kendinizi onun hayatının bir parçası olarak görmüyorsanız bu ilişkinin nereye gittiğini bir düşünmeniz gerek kızlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlişki içinde sizi yalnız hissettirmez.

6. İlişki içinde sizi yalnız hissettirmez.

İlişkiler iki kişilik bir takım işidir. Hayatınızdaki insanın yaşamı daha kolay hale getirmesi gerekir. Hayatı zorlaştıran, ilişkiniz için bir çaba sarf etmeyen ve yalnız hissetmenize sebep olan biriyle birlikteyseniz ilişkinizi gözden geçirmenin vakti gelmiştir.

7. Asla sizi aldatmaz.

7. Asla sizi aldatmaz.

Bir ilişkide insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri şüphesiz ki aldatılmak. Aldatmanın haklı veya hoşgörülür bir tarafı yok. Sizi gerçekten seven ve saygı duyan bir insansız asla aldatmaz.

8. Size saygısızlık yapmaz.

8. Size saygısızlık yapmaz.

Sağlıklı bir ilişkinin temeli karşılıklı sevgi ve saygıdır. İyi bir insan, sadece sevdiklerine karşı değil çevresindeki herkese karşı saygılı davranır. Sevdiğiniz insan sizden daha kıdemli bir işte çalışıyor veya sizden daha çok para kazanıyor diye sizi küçük görüp saygısızlık yapmamalı. Size karşı saygısızca davranan bir insana tamamiyle güvenemezsiniz.

9. Önemli konuşmaları yapmaktan kaçmaz.

9. Önemli konuşmaları yapmaktan kaçmaz.

Her ilişkide sorunlar ve kavgaların çıkması gayet normaldir. Önemli olan çıkan sorunları karşılıklı olarak konuşarak çözebilmektir. Sorunlar kaçmak, ertelemek veya görmezden gelmek ilişkinize zarar verir ve işleri zorlaştırır.

10. Hiçbir şekilde sizi istismar etmez.

10. Hiçbir şekilde sizi istismar etmez.

Şiddet ve istismar sadece fiziksel olarak olmaz. Duygusal ve psikolojik şiddet de en az fiziksel şiddet kadar tehlikelidir. Sağlıklı bir ilişkide taraflardan biri diğerine sözünü geçirmeye çalışmaz veya karşısındaki insana çocuk muamelesi yapmaz. Eğer sevdiğiniz adamın size duygusal ve psikolojik şiddet uyguladığını düşünüyorsanız ayrılık çanları çalıyor demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu saydığımız maddelerin sadece erkekler için geçerli olduğunu zannetmeyin! Sağlıklı bir ilişkide her ikli tarafında da bu şekilde davranmaması gerekir. Herkes sevilmeyi ve mutlu bir ilişki yaşamayı hak eder. Aşkla kalın!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
10
7
7
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melek kaplan

Bu sadece erkek için değil bir ilişki içinde olan her bireyin uyması gereken şeyler

Osman çin

100% uyum olmaz da hadi oldu diyelim. Her şey çok sıkıcı olur. Kendinizin klonu ile yaşamak ürkütücü olmaz mı? Açtığınız tv kanalına itiraz etmeyecek, sosyal... Devamını Gör

serdar_uan

Yalnız ortada göz ardı ettiğin şöyle bir gerçek de var: İlişkinin temelinde karşılıklı sevgi, karşılıklı saygı, karşılıklı güven yatmakla birlikte örnek çift... Devamını Gör

Talha Şahin

Erkek memur olmak zorunda evlilik için, yoksa evlilik yok. Çalışacak kazanacak kadın trip yapacak sürekli para harcayacak evlilik buymuş 🥱 başkasını sırtlama... Devamını Gör