Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı Beslenme Hakkında Bir An Önce Akıllardan Silinmesi Gereken 11 Kural

etiket Sağlıklı Beslenme Hakkında Bir An Önce Akıllardan Silinmesi Gereken 11 Kural

egeboi
03.10.2016 - 04:34

Sağlığa zararlı olduğunu bildiğimiz şeyler yerine tükettiğimiz birçok şey var. Masum gördüğümüz onlarca şeyin vücudumuza zararlı olabileceğini hiç düşündük mü? BrightSide'da derlenen ve sizler için çevirdiğimiz bu içerikte bazı şeylerin göründüğü kadar masum olmadığını anlayacaksınız!

Unutmadan, görsellerin altını mutlaka okuyun; karşılaştırmalar, aradaki farkı anlamlandırmak için oluşturulmuş. Elma suyunun yerine kolayı, balın yerine şekeri tercih edin demiyoruz, sadece sağlıklı görünen, bundan ne olabilir ki dediğiniz besinleri bir daha düşünün, madde başlıklarının da tırnak içinde aktarıldığını unutmayın!  😋

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ''Kola yerine elma suyu için.''

1. ''Kola yerine elma suyu için.''

Elma suyu kolanın yanında dünyanın en sağlıklı şeyi gibi durmuyor mu? Aslında elma suyu koladan biraz daha fazla kalori içeriyor. Yüksek kalori almaktan kaçanlar için pek de uygun görünmüyor yani. Sağlıklı bir vücut için sadece su için. Saf ve suçsuz. 💧

2. ''Taze sebzeler her zaman haşlanmış sebzelerden daha faydalı.'' 🍅

2. ''Taze sebzeler her zaman haşlanmış sebzelerden daha faydalı.'' 🍅

Aksine, haşlanmış bazı sebzeler tazelerinden daha faydalı. Mesela haşlanmış havuç daha fazla karotenoid, domates ise daha fazla likopen içeriyor ki bunlar sağlığınıza oldukça faydalı. Bu tabii ki bütün sebzeleri haşlayın anlamına gelmiyor sadece neyin nasıl faydalı olduğuna bir bakın.

3. ''Her türlü diyette sushi yiyebilirim.'' 🍔

3. ''Her türlü diyette sushi yiyebilirim.'' 🍔

Birçok kişi diyet yaparken diğer şeylerdense sushiyi tercih ediyor. Hamburgerin kalorisi daha yüksek olsa da, bir porsiyon sushi hamburgerden daha fazla karbonhidrat içeriyor, Kilo vermek istiyorsanız sushiyi masum görmeyi bırakmalısınız.

4. ''Tuz yerine soya sosu kullanın.'' 🍜

4. ''Tuz yerine soya sosu kullanın.'' 🍜

Tuz yerine soya sosu kullanmak beslenme uzmanlarının popüler bir tavsiyesi. Çin Restoranı’nda yenilen bir yemek farkına bile varmadan birkaç günlük tuz ihtiyacınızı aşmanıza sebep olabilir. Az miktarda tuz kullanmak soya sosunun masumluğuna inanmaktan daha iyi gibi.

5. ''Şeker yerine bal.'' 🍯

5. ''Şeker yerine bal.'' 🍯

Herkesin bildiği üzere şeker sağlığa oldukça zararlı. Peki napıyoruz şekerli olmasını istediğimiz şeylere bal ekliyoruz değil mi? Gerçek şu ki balda şekerden daha fazla kalori var. Bu fark inanılmaz boyutta değil ama şeker yerine bal kullanarak kilo vermeyi beklemeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. ''Atıştırmak için kurutulmuş meyvelerden daha iyisi yok!'' 🍑

6. ''Atıştırmak için kurutulmuş meyvelerden daha iyisi yok!'' 🍑

Meyveler kurutulduğunda içerdikleri vitamin ve antioksidanın %80’ini kaybediyor. Yani kurutulmuş meyveler yerine tazelerini yemek daha sağlıklı. Diğer bir risk ise bazı kurutulmuş meyve üreticilerinin kullandığı tatlandırıcı şuruplar.

7. ''Patlamış mısır zararlıdır.'' 🍿

7. ''Patlamış mısır zararlıdır.'' 🍿

Son bulgulara göre yüksek ateşte yapılan patlamış mısır sağlığımıza iyi geliyor. Bir porsiyon patlamış mısır herhangi bir meyve veya sebzenin 2 katı miktarda polifenol ve antioksidan içeriyor ki bu sağlığımız için oldukça faydalı. Elbette ki kova kova yediğinizde zararlı, ayarı tutturmak oldukça önemli.

8. ''Diyet yapanların en büyük düşmanı peynir.'' 🧀

8. ''Diyet yapanların en büyük düşmanı peynir.'' 🧀

Birçok diyette, içerdiği yağ ve kaloriden dolayı peyniri hayatınızdan çıkarmanız gerektiği yazar. Yüksek kalsiyum oranıyla en katı diyetlerde bile peynire bu kadar kötü davranmayın. Ayrıca içerdiği linoleik asitle yağ birikimini engelleyerek kilo vermenize yardımcı oluyor!

9. ''Alkolün azı bile zararlı.'' 🍷

9. ''Alkolün azı bile zararlı.'' 🍷

Her diyette sağlıklı bir beden için alkolü hayatınızdan çıkarmanız gerektiği yazar. Aksine kırmızı şarap, içerdiği polifenolle kan damarlarınıza oldukça iyi gelir. 1 bardak kuralına uymayı ihmal etmeyin!

10. ''Sağlığımıza zararlı olmayan yağlar bütün yemekleri lezzetli yapar.'' 🍶

10. ''Sağlığımıza zararlı olmayan yağlar bütün yemekleri lezzetli yapar.'' 🍶

Hindistan cevizi yağı, keten yağı, palmiye yağı… Sağlıklı bir diyet için kulağa oldukça hoş geliyorlar değil mi? Bu yağları birçoğumuz bir an bile düşünmeden yemeklerde kullanıyoruz. Mesela keten yağı yemek pişirirken yüksek ısıya maruz kaldığında zehirli bir hal alabiliyor. Yani her yağı pişirim için kullanmamalıyız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. ''Yağsız ürünler daha sağlıklı.''

11. ''Yağsız ürünler daha sağlıklı.''

Birçok insan kilo vermeye çalışırken yağsız ürünleri tercih ediyor. Bilinmesi gereken bir şey var ki yağsız ürünler normal ürünlerden daha fazla kalori içerebiliyor. Şöyle düşünün; belli bir ürünün içerisindeki yağdan kurtulmak isterseniz(ki tadını veren de bu) içinde başka şeyler olmasını kabul etmek zorundasınız. Zaten yağsız ürünler hem vitaminden hem de yararlı elementlerden yoksun.

Örneğin bütün süt ürünleri, yağda çözünen D, E, A ve K vitamini içeriyor. Yani yağ yoksa bu vitaminler de yok. ¯_(ツ)_/¯

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
441
368
74
50
29
28
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okcomputer

galeriden cehalet akıyor, kalorisi az diye hayatınız boyunca kolaya "çok antioksidanli " patlamış mısır batırıp yiyin o zaman

ardaks

düşük kalorili olması sağlıklı olduğu anlamına gelmez, ya baslık sıkıntılı ya da içerik ona göre ayarlanmalı. örneğin Light Coca-Cola'da neredeyse kalori yok... Devamını Gör

Esin Çabuk

sağlıklı beslenme konusunda 10larca kitap okuyup bloglar takip eden biri olarak bu içeriği görmek beni gerçekten üzdü. bazı çıkarımlarınız doğru olsa da kalo... Devamını Gör