Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Sorunlarınızın Sebebi Kahve Olabilir: Çok Fazla Kahve İçerseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Sağlık Sorunlarınızın Sebebi Kahve Olabilir: Çok Fazla Kahve İçerseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişiklikler Olur?

esma çetin
02.05.2022 - 14:30 Son Güncelleme: 03.05.2022 - 00:35

Kahve içmeyi sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Keyifli sohbetlerin ortakçısı, sınavdan önceki gecenin yardımcısı, zorlu bir günün katlanılır tarafı! 'Kahveyi bu kadar çok seviyoruz ama çok fazla kahve içersek ne olur?' diye düşündük ve cevabı sizler için derledik. Hadi buyurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kansızlığa sebep olur.

1. Kansızlığa sebep olur.

Çok fazla kahve içmek vücudun demir emilimini etkiler ve anemiye sebep olur. Dokularınıza oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısının azalmasına anemi (kansızlık) deniliyor. Dokulara yeteri kadar oksijen gitmediği için de anime rahatsızlığı olan insanlar kendilerini yorgun hissederler. Peki kansız olduğumuzu nasıl anlarız? Tırnaklarızın diplerindeki yarım daire şeklindeki beyazlıklar azalır veya kaybolursa anemi olduğunuzu anlayabilirsiniz.

2. Mide zarını tahriş eder.

2. Mide zarını tahriş eder.

Kahve içince daha sık tuvalete gittiğinizi fark etmişsinizdir. Kahve asidik olduğu için mide zarını irite eder ve kramplara sebep olur. Bu durum da ishale sebep olabilir. Kafeinsiz kahve tercih etseniz bile bu sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden günlük kahve tüketimine dikkat etmekte fayda var.

3. Baş ağrısı yapar.

3. Baş ağrısı yapar.

Birçok insan kahvenin baş ağrısına iyi geldiğini düşünebilir ancak durum tam tersi! Kafein daha fazla tuvalete çıkmanıza sebep olduğu için vücudunuz susuz kalır. Susuzluk ise baş ağrısına sebep olur. Birçok uzman, sağlık sorunu bulunmayan insanların günde 4 bardağa kadar filtre kahve içebileceğini söylese de bazı insanların bünyesi bu kadar fazla kahveyi kaldıramıyor. Başınız sürekli ağrıyorsa sebebi kahve olabilir.

4. Erken yaşlandırır.

4. Erken yaşlandırır.

Kahvenin içerisinde cildinize iyi gelen antioksidanlar bulunsa da çok fazla kahve içmek hücrelerinizde kolejeni azaltır. Genç ve sıkı bir bir cilt görünümü için vücudumuz kolejene ihtiyaç duyar. Fazla kahve içmek hücrelerdeki kolejen oranını azalttığı için cildiniz elastikiyetini kaybeder ve kırışmaya daha meyilli hale gelir.

Siz günde kaç bardak kahve içiyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
14
10
7
5
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın