Görüş Bildir
Haberler
Sağlam Arkadaş Suç Örgütü: Kadıköy Belediyesi'ndeki Rüşvet Olayının Şeması

Sağlam Arkadaş Suç Örgütü: Kadıköy Belediyesi'ndeki Rüşvet Olayının Şeması

Batuhan
19.05.2022 - 08:48

Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta ve mühendislerin de aralarında olduğu 224 kişi için rüşvet suçlamasıyla gözaltı kararı verilmişti. Emniyet'in örgütle ilgili 'Sağlam Arkadaş Suç Örgütü' başlığıyla şema hazırladığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul merkezli 5 ilde 17 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda Kadıköy Belediyesi'nde görevli personelin de olduğu 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 'Kasap gözaltına alınmış, bar sahibi alınmış, ne olduğunu net olarak bilmiyoruz' demişti.

Sabah gazetesinden Arzu Kaya ve Emir Somer'in haberine göre, rüşvet operasyonuyla ortaya çıktığı belirtilen örgütün adı 'Sağlam Arkadaş Suç Örgütü.' Habere göre emniyet bu isimle örgüt şeması da hazırladı.

Ekibin başı zabıta memuru

Ekibin başı zabıta memuru

Tamamı birbirleriyle irtibatlı oldukları tespit edilen şüphelilerin ekip başının bir Zabıta Memuru olduğu ifade ediliyor

Şüphelilerden 48'inin Zabıta Memuru, 6'sının ise Belediye Mühendisi olduğu tespit edildi. İddiaya göre şebeke üyeleri söyle çalıştı: Zabıta Komiserleri; rüşvet alacakları hedef esnafa ve inşaat firmalarının yetkililerine gitti ve eksikleri ile açıklarını tespit ettikten sonra irtibat numaralarını vererek 'Bir sıkıntın olursa beni arayabilirsin' dedi.Haklarında 'Rüşvet Vermek' suçundan gözaltı kararı çıkarılan 170 kişinin rüşvet verdikleri için gözaltı listesinde oldukları ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
5
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?