Görüş Bildir
Haberler
TV
Sadece Bir Hafta Sonunuzu Ayırarak Bir Solukta Bitirebileceğiniz 17 Harika Yabancı Dizi

Sadece Bir Hafta Sonunuzu Ayırarak Bir Solukta Bitirebileceğiniz 17 Harika Yabancı Dizi

theolonius
01.04.2017 - 02:40

Hafta sonu için dışarı çıkma, gezme, eğlenme gibi planlarınız yok ve tam bir ev kuşu olmaya mı karar verdiniz? Ne yapacağınıza mı karar veremiyorsunuz? O zaman tam yerine geldiniz. Size tam 17 tane 2 gün boyunca izleyip sonunda bize teşekkür edeceğiniz dizi listesi hazırladık. 

İyi seyirler ve iyi eğlenceler. 😊

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Night Of / 2016 / 9 saat

1. The Night Of / 2016 / 9 saat

Naz, cuma günü katılması zorunlu olan bir partiye gidecek olan sıradan bir Pakistan asıllı Amerikan bir öğrencidir. Babasının taksisiyle Manhattan sokaklarında partiye gitmek için ilerlerken parti planları araca yardıma ihtiyacı olduğu için atlayan bir kadınla değişir. Görünüşünden ve albenisinden etkilenen Naz bütün planlarını unutur. Uyuşturucu ve şehvet dolu bir geceden sonra Naz kadını ölü ve kendini de kendinden şüphe ettiren bir cinayet araştırmasının ortasında bulur.

Kaynak

2. Utopia /2013 / 10 Saat

2. Utopia /2013 / 10 Saat

Dizi, kabaca, bilim kurgu sosuna batırılmış bir komplo/gerilim hikayesi olarak özetlenebilir. İlk bölümde, Utopia Experiments adlı kült bir grafik romanın ve onun yayınlanmamış ikinci cildinin sayfalarına ulaşmaya çalışan bir grup insanın olayların merkezinde olduğu izlenimi uyanıyor izleyicide. Bu kişilerden bazıları, bir online forumda yazışan ve Utopia Experiments’in hayranı bir grup “geek” iken, diğerleri sayfaları bulmak yolunda önlerine çıkan – çocuklar dahil – herkesi öldüren tehlikeli birtakım adamlar. Bir de kim olduğunu ilk etapta öğrenemediğimiz gizemli Jessica Hyde karakteri var ki, komplonun çözülmesinde kilit bir rol oynayacağı en başından belli oluyor.

Kaynak

3. The Pacific / 2010 / 9 Saat

3. The Pacific / 2010 / 9 Saat

ABD ve Japonya; dünyanın iki ayrı ucunda, iki süper güç… Ve okyanuslar aşılıp verilen bir savaş… İki ülke de ellerinde ne varsa öne sürüyor. En önemlisi de yüz binlerce askerinin hayatını ortaya koyuyor. 10 bölümden oluşan mini dizi The Pacific, II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesine odaklanıyor. Ve orada evden çok uzakta, bilinmeyen bir coğrafyada insanüstü direnç gösteren üç askerin iç içe geçen gerçek yaşam hikayelerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Tom Hanks ve Steven Spielberg’in yapımcılığını üstlendiği The Pacific, hafızalara kazınacak yepyeni bir TV destanı yazdı.

Kaynak

4. John Adams / 2008 / 8 Saat

4. John Adams / 2008 / 8 Saat

Hikaye 1770 yılının soğuk karlı bir kış gününde Boston’da başlar. Amerika’nın bağımsızlık savaşı ve kuruluş aşamasındaki ilk 50 yılını konu alan dizi, tüm bunların etrafında  idealist avukat  John Adams‘ın, ABD’nin tarihteki ikinci başkanlığına kadar yükselen politik hikayesi ve dramatik aile hayatına uzanıyor.

Kaynak

5. Unsere Mütter, Unsere Väter / 2013 / 4 Saat 30 Dakika

5. Unsere Mütter, Unsere Väter / 2013 / 4 Saat 30 Dakika

2. Dünya Savaşı'nı konu alan Alman yapım bir mini dizi. Nazi ordusunun Doğu Cephesi'nde Moskova'ya doğru kesin zafere ilerleyen aynı birlikte görevli abi-kardeş, başka birlikte görevli bir hemşire, şarkıcı olmaya çalışan bir genç kadın ve Alman vatandaşı olan Yahudi bir terziden oluşan beş yakın arkadaşın savaş sırasındaki hikâyelerinin anlatıldığı bir dizi. Ancak pek çok diziden farkı savaşı değil, savaşın insanları getirdiği hali en çarpıcı şekliyle anlatıyor. Üstelik de savaşın kaybedenler gözünden bu denli iyi anlatılması mümkün olamaz desek, ne denli kaliteli bir yapıt olduğunu anlatmış oluruz.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Band of Brothers / 2001 / 10 Saat

6. Band of Brothers / 2001 / 10 Saat

ABD hava kuvvetlerine bağlı Easy bölüğünün eğitiminden başlayıp, 2. Dünya savaşında yaşanılanları anlatan dizi karakterlerinin savaş bittikten sonra ordudan ayrılmalarına kadar geçen süreci anlatıyor. Tarihte birçok dizi ve filme konu olan Normandiya çıkarmasına katılan Easy bölüğü, savaşın getirdiği yıkımla birer birer azalarak yollarına devam ediyorlar. Bu sırada bolca ölüm ve acıya tanık olan grup üyeleri savaşın nasıl bir cehennem olduğunu kavrıyorlar ve yaptıkları şeylerin gerekliliğini sorguluyorlar.

Kaynak

7. Black Mirror / 2011– / 9 Saat

7. Black Mirror / 2011– / 9 Saat

Modern çağın getirdiği kara ayna, yavaş yavaş tüm insanlığa hükmetmeye başlamış olan teknoloji nereye gidiyor?. Teknolojinin zararlı yönlerini göstermekte olan bu dizi her bölümü her sezonu ile adeta teknoloji çağına savaş açıyor. Evet teknoloji ilerliyor ancak nereye gidiyor. Sosyal Medya’nın gücünü ülkemizde bile her zaman görmekteyiz. Artık güç teknolojiyi kullanabilen kişilerde oluyor. Konu olarak da bu teknolojinin olumsuz yönlerine değinmektedir. Konusunun yapısı ile izleyicilerini sürekli dikkatini çekmeyi başaran dizi kemik bir kitleyi arkasında toplamayı başardı diyebiliriz. İlk sezon olarak Channel 4 kanalında vizyona giren dizi diğer sezonlarda Netflix ile anlaşarak orada yayınlanmaya başlamıştır.

Kaynak

8. Sense8 / 2015- / 12 Saat

8. Sense8 / 2015- / 12 Saat

Sense8, 8 farklı coğrafyada birbirinden farklı 8 kişinin akıl almaz bir şekilde birbirlerini hissetmesiyle başlayacak ve aynı zihinleri, bilgileri, yetenekleri paylaşmalarıyla ilginç bir hal alacak. San Francisco, Mexico City, Berlin, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi ve Chicago’da bulunan 8 kişi tek bir ruh haline bürünerek birbirlerinin yeteneklerini paylaşabildiklerini fark ettiklerinde kimileri bir araya gelmeye çalışırken kimileri ise birbirini öldürmeye çalışacaktır. Olaylar Riley ve Will’in zihinlerinde canlanan yerde buluşmalarıyla başlayacak ve herkesin bu gizemi çözmeye çalışması ile devam edecektir. Ziyaret adını verdikleri buluşma saatinde bir araya gelerek sohbet ediyorlar.

Kaynak

9. The Crown / 2016- / 12 Saat

9. The Crown / 2016- / 12 Saat

The Crown dizisinde 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere’de Buckingam Sarayı’nda yaşanan olaylar konu ediniliyor. Son dönemlerin en etkili simaları arasında yer alan Kraliçe II. Elizabeth’in yaşadığı olaylar çarpıcı bir şekilde ekranlara gelecek. Sarayda yaşanan entrikalar, aşklar ve İngiltere’nin siyasi hayatına yön veren olaylar izleyicilere aktarılıyor.

Kaynak

10. Agent Carter / 2015 / 12 Saat 30 Dakika

10. Agent Carter / 2015 / 12 Saat 30 Dakika

Dizi, Kaptan Amerika: İlk Yenilmez sonrasını anlatıyor. Yıl 1946 ve barışın sağlanmasıyla ülke dışındaki insanların evlerine dönmesinden sonra ülkeyi bir erkek hegemonyası sarmış durumda. Bu sırada hayatının aşkını kaybetmiş olan ajan Peggy Carter, Gizli SSR (Stratejik Bilimsel Rezerv) için çalışmaktadır. Tabii artık erkeklerin dönmesiyle eski konumunu kaybetmiş ve diğer ajanlar için sıradan biri olarak görülmektedir, biraz da hor görülmektedir.

Bu sırada eski dostu Howard Stark’ın başı beladadır ve vatan hainliği ile suçlanmaktadır. Adının temize çıkarılması için Peggy’den yardım ister. Fakat Peggy bu işte tek başınadır; zira sırrı ortaya çıkarsa o da vatan hainliği ile suçlanacaktır. Piyasaya sızan kimyasal ve bir o kadar tehlikeli silahlarını bulup yok etmesini isteyip canını kurtarmak için kaçan Howard Stark, bu görev için yanına sadık uşağı olan Edwin Jarvis’i bırakmıştır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Fall / 2013 / 16 Saat

11. The Fall / 2013 / 16 Saat

Kuzey İrlanda’nın Belfast şehrinde, Alice Monroe adında bir avukat cinayete kurban gider. Kurbanın politik arenada önemli bir şahsın yakını olması dolayısıyla, polis teşkilatı üzerinde bir baskı oluşur. Katilin yakalanması adına hızlı bir sonuç alabilmek için deneyimli zeki dedektif  Stella Gibson şehre gelir. Oldukça titiz bir çalışma yürüterek şehirde yaşanan diğer cinayetler ile Alice Monroe cinayeti arasında bağlantı kurar. Bu cinayetlerin bir seri katil işi olduğunu düşünen Gibson, çevresini buna inandırmakta zorlanır.

Kaynak

12. BoJack Horseman / 2014 / 15 Saat

12. BoJack Horseman / 2014 / 15 Saat

BoJack Horseman, 90’lı yıllarda çok popüler olan bir sitkom dizisinin yıldızıdır. Ancak, dizinin iptalinin üzerinden yıllar geçtikten sonra eski şöhretinden pek de eser kalmamıştır. BoJack günlerini içki içerek ve aylaklık ederek geçirmektedir. Bir gün, bir yayıneviyle hayatını anlatan otobiyografik bir kitap yazmak üzere anlaşır. Ancak, yapabildiği en iyi şey aylaklık etmek olan karakterimiz kitabı bir türlü yazamaz. Bunun üzerine yayınevi, BoJack’in hayat hikayesini anlatan kitabı yazması için bir gölge yazar olan Diane Nguyen ile anlaşır. Bundan sonra Diane’in kitabı yazmak için gününün büyük bir kısmını BoJack’le geçirmesi gerekecektir; fakat bu durum beraberinde birbirinden farklı olayların da kapısını açacaktır.

Kaynak

13. Marvel’s Jessica Jones / 2015 / 11 Saat

13. Marvel’s Jessica Jones / 2015 / 11 Saat
static.srcdn.com

Jessica Jones, Hell’s Kitchen şehrinde özel dedektiflik yaparak geçimini sağlamaktadır. Geçmişinde yaşadığı kötü olaylar nedeniyle hayata karşı bomboş hisseder, hissizliğine alkol bağımlılığı ile anlam katar. Hayatını mahveden Kilgrave’ye karşı nefret duymaktadır, bu nefretin kaynağı ise korkudur. Çünkü Kilgrave insanların zihnini kontrol edebilen bir sosyopattır. Jessica’ya hiç istemediği şeyler yaptırmış ve onun bir cinayet işlemesine yol açmıştır.

Jessica Jones bir gün Kilgrave’in şehre geri döndüğünü öğrenir ve bu durumdan dolayı dehşete düşer. Kendisine ulaşmaya çalıştığı fark eder ve kendince önlemler almaya çalışır. Ancak ne yaparsa yapsın Kilgrave ona ulaşacaktır. Bu sırada işi sırasında tanıştığı Luke Cage ile yakınlaşır. Cage ile olan yakınlaşması ve Kilgrave’in ortaya çıkmasıyla birçok soru işareti ortadan kalkmaya başlayacaktır.

Kaynak

14. Luther / 2010 / 16 Saat

14. Luther / 2010 / 16 Saat

Luther sorunlu ama zeki bir İngiliz polisi John Luther'in davalarını konu alıyor. John seri cinayetleri çözmek için kullanılan acımasız bir yöntemle, hala çok sevdiği ama ayrı olduğu karısıyla yeniden bir araya gelme çabaları arasında kalmıştır. Oldukça duygusal bir adam olan Luther bir davayı çözmek veya bir can kurtarmak için kanunları yok sayan polislerdendir. 

Kaynak

15. Death Note: Desu nôto / 2006 / 12 Saat 30 Dakika

15. Death Note: Desu nôto / 2006 / 12 Saat 30 Dakika

Yagami Light, zeki ve derslerinde gayet başarılı bir lise öğrencisidir. Light için bu dünyada en önemli şey adalettir. Haberlere yansıyan cinayetlerden ve insanların yozlaşmasından son derece bıkmıştır. Bir şinigami olan Ryuk, Şinigami Dünyasında hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmıştır ve eğlenmek için sahip olduğu iki Ölüm Defteri' nden birini dünyaya atar. Bu defteri Light bulur. Defteri açtığında ilk olarak kuralları okur. 'Bu deftere ismi yazılan kişi ölür.' maddesini görünce bunu bir şaka zanneder. Ama yine de defteri alır. Eve geldiğinde televizyondaki haberlerde bir rehin tutma haberi yayınlanır. Şüphelinin ismi ve yüzü televizyonda açıklanır. Light, tereddüte düşsede 'böyle bir şeyin gerçekleşmesinin imkansız olduğu' düşüncesine inandığı için şüphelinin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra televizyondan şüphelinin kalp krizi geçirip öldüğünü öğrenince defterin gerçek olduğunu anlar. Light, bu defteri kullanarak dünyaya adaleti sağlamak ve Yeni Dünyanın Tanrısı olmak ister. Suçluların sürekli kalp krizi geçirerek ölmesi, insanlara bu ölümlerin tesadüf olmadığını hissettirmiştir. Halk tarafından Light' a 'Kira' (Jap: Katil) ismi verilir. Bazı insanlar Kira' yı adalet adına yaptıklarından dolayı desteklerken, bazı insanlar ise bunun insanlık dışı olduğu gerekçesiyle Kira' yı desteklemez. Light, insanların kendisini desteklememesine aldırmaz. Ona göre ister iyi ister kötü olsun, karşısına çıkan herkesi yok edecektir.

Sonra, Interpol tarafından bu gizemli ölümler hakkında bir soruşturma başlatılır. Soruşturmaya dedektif 'L' de dahil edilir. 'L', 'Kira'nın Japon vatandaşı olduğunu yaptığı bir test ile anlar. 'L', Kira' ya yaptıklarının insanlık dışı olduğunu ve bunun için idam edileceğini söyler. Böylelikle ikisi arasında bir savaş başlar. Kimliği ilk deşifre olan kaybedecektir.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Firefly / 2002 / 11 Saat

16. Firefly / 2002 / 11 Saat

Firefly, 2002 yılında 12 bölüm yayınlanmış bir bilimkurgu, drama dizisidir. Uzun soluklu bir yapım olabilecek iken Fox kanalı tarafından bitirilmiştir. Buna rağmen yüksek bir fan kitlesine sahiptir.

Firefly, bilimkurgu türünü western ile harmanlamış bir dizidir. Konusuna gelirsek, 2500’lü yıllarda Dünya nüfusunun iyice artması ve kaynakların tükenmesi sonucu insanların başka gezegenlere göçmesi başlıyor. Merkez gezegenlere yerleşenler medeniyeti devam etttiriyor ve Alliance (Abd & Çin ortak birliği) kuruyor. Diğerleri ise çevre gezegenlere ve aylara yerleşerek bağımsızlıklarını ilan ediyor. Alliance bu bağımsızları kendine katmak için savaş başlatıyor. Dizinin pilot bölümü olan Serenity bölümü, bu savaşla devam ediyor.

Savaş sonrası Mal (Kaptan Malcolm Reynolds), diziyede adını veren Firefly model bir uzay gemisi kaçırıp kaçakçılık işine giriyor.

Kaynak

17. Sherlock / 2010 – / 13 Saat

17. Sherlock / 2010 – / 13 Saat

Sherlock Holmes, günümüzde yaşayan bir karakterdir. Olaylar genellikle 21. Yüzyılda geçmektedir. Günlük hayat içerisinde bir tesadüf ederi olarak Sherlock Holmes ile eskiden doktor ve asker olan John tanışırlar. Sherlock Holmes ile John, Sherlock’un Baker Sokağı’ndaki evinde birlikte yaşamaya ve ev arkadaşı olmaya başlarlar. Bu tanışmadan sonra, şehirde birtakım cinayetler olmaya başlar. Polis, bu cinayetlerin peşine düşer. Cinayeti işleyenleri bulmak için şehirde sıkı bir çalışma başlar. Polis, cinayeti işleyenlerin ortaya çıkması için sürdürülen araştırmalar esnasında Sherlock Holmes’ten yardım ister. Sherlock Holmes, polis teşkilatının kendisine yönelttiği bu yardım talebini geri çevirmez. Sherlock Holmes, çok ilginç özelliklere sahiptir. Onun kıvrak zekası, olaylar ve kişiler üzerindeki ayrıntıları normalden çok fazla daha kısa bir süre içerisinde fark edip anlayabilmesini sağlamaktadır. Sherlock Holmes’in muhteşem çalışan beyni ve ev arkadaşı John’un yardımlarıyla birlikte, şehirdeki cinayetlerin sırları bir bir ortaya çıkmaya başlar. Cinayetlerdeki detayların Sherlock tarafından kısa bir sürede çözümlenmesi ve katillerin hızlı bir şekilde bulunması sahnelerin etkileyiciliğini de arttırıyor.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
54
35
27
25
23
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utopya

Tartışmaya gerek yok Sherlock varsa gerisi teferruattır . :)

mert kaya

Black Mirroru tek seferde izlemen kendini falan asmana sebep olabilir.

Beyza Günal

Hala sherlock u izlemeyen varsa şu kapıdan çıkıp gitsin