Görüş Bildir
Haberler
Saçlarının Güzelliğiyle Nam Salmış Hintli Kadınların Yüzyıllardır Kullandığı Kadim Saç Bakım Sırları

Saçlarının Güzelliğiyle Nam Salmış Hintli Kadınların Yüzyıllardır Kullandığı Kadim Saç Bakım Sırları

Jasmin
19.08.2021 - 10:30

Ayurveda, 5.000 yıldan daha uzun bir süre önce Hindistan'da ortaya çıkan alternatif bir tıp sistemidir. Günümüzde saçlarımız sık sık yıpranıyor ve sağlıklı saçlara sahip olmak için en son çıkan güzellik ürünlerini satın alıyoruz. Ancak yüzlerce liranızı harcamak yerine, birkaç tüyoyla sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Biz Onedio olarak saçlarının güzelliğiyle nam salmış Hintli kadınların binlerce yıldır kullanılan yöntemleri sizler için sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Balayam tekniğini kullanmak

1. Balayam tekniğini kullanmak

Balayam, günde 5-10 dakika boyunca tırnakları birbirine sürterek yapılan bir yoga tekniğidir. Tırnakların altında, kafa derisindeki kan akışını uyaran basınç noktaları olduğuna inanılır. Bu basınç noktaları uyarılınca, saç uzaması artar. Bu sabır isteyen bir yöntemdir. Etkisini görmek birkaç ayınızı alabilir..

2. Shikakai kullanmak

2. Shikakai kullanmak

Shikakai, Hindistan'da yetişir ve yüzyıllardır saç sağlığı için kullanılır. Doğal bir şampuan olarak bilinir ve kabuklarında A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Bu vitaminler saç köklerini besler ve saçın uzamasına yardımcı olur. Shikakai'nin yaprakları ve kabuğu kurutulur, toz haline getirilir ve su ile karıştırılarak macun yapılır. Shikakai saç uzamasını hızlandırır, kepeği azaltır ve saçın kalitesini arttırır.

3. Özel yağlar kullanmak

3. Özel yağlar kullanmak

Hindistan'da kuru saçları önlemek için farklı saç yağları kullanılır. Saç yağlama olarak da bilinen bu 'gelenek', yüzyıllardır uygulanmakta ve Ayurveda tıbbında tavsiye edilmektedir. Yağ kullanmak, kan dolaşımını hızlandırır, saçı nemlendirir ve saç foliküllerini uyarır. Ancak bu yağları çok fazla kullanmak saça zarar verebilir. Saçlarınıza amla yağı, hindistan cevizi yağı, hint yağı ve badem yağı sürebilirsiniz.

4. Saç örmek

4. Saç örmek

Saç örmenin saç uzamasına yarar sağladığını gösteren çok az kanıt olsa da sık sık örülen saçlarda daha az kırık oluşur. Bunun nedeni saçların etrafa daha az sürtünmesidir. Ayrıca saçınızı çok sıkı örmemelisiniz.

5. Ev yapımı saç maskeleri kullanmak

5. Ev yapımı saç maskeleri kullanmak

Hinti kadınlar, saçlarını canlandırmak için doğal bileşenleri kullanırlar. İnternette bir sürü saç maskesi yapma şekli bulabilirsiniz. Hindistan'da avokado, bal, yoğurt, elma şarabı ve aloe vera sık sık saç maskesi yapımında kullanılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Boya yerine kına kullanmak

6. Boya yerine kına kullanmak

Mantar önleyici özelliklere sahip bir bitki olan kınayla saçlarınızın rengini değiştirebilirsiniz. Kına aynı zamanda kepeğe yardımcı olur, saç dökülmesini azaltır ve içindeki E vitamini ile saçı yumuşatır. Ancak, seçtiğiniz kınaya dikkat etmelisiniz. Eğer kınanın yapımında farklı kimyasallar kullanıldıysa, bu işlem saçınıza zarar verebilir.

7. Yumurta kullanmak

7. Yumurta kullanmak

11. yüzyıldan beri saçları güçlendirmek için kullanılan yumurtaların içinde saçları güçlendirmeye yarayan protein ve yağlar bulunur. Saç maskesi olarak da yumurta kullanabilirsiniz. (Yumurta akını saç köklerinize sürebilir ve 15-20 dakika bekletebilirsiniz.)

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
14
6
5
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

Saçlarının Güzelliğiyle Nam Salmış Hintli Kadınların......salla salla!!! ne zaman nerde bu nami salmis! saclariyla!!!