Görüş Bildir
Haberler
Saç Örgüsünde Farklılık Yaratmak İsteyenler Buraya: Evde Fransız Örgüsü Yapmanın Püf Noktaları

Saç Örgüsünde Farklılık Yaratmak İsteyenler Buraya: Evde Fransız Örgüsü Yapmanın Püf Noktaları

02.04.2022 - 07:30

Klasik saç örgüsünden mısır örgüye, taç örgüden düğüm örgüye kadar pek çok örgü modeli yenilik sevenlerin vazgeçilmezi! Uzun saçları olanlar iyi bilir ki sık sık farklı saç modelleri denemek oldukça keyif veriyor. Peki, hemen her saç renginde oldukça hoş görünen ve özel günlerde tercih edebileceğiniz değişik bir örgü modeliyle tanışmak ister misiniz? Karmaşık görüntüsünün yanı sıra oldukça kolay ve kısa sürede yapabileceğiniz, görenlerin ise sizi kuaförden çıkmış zannedeceği havalı mı havalı Fransız örgüsü ile sizleri baş başa bırakıyoruz. Yapım aşamalarını doğru takip ettiğinizde mükemmel bir sonuca ulaşacağınız Fransız örgüsünü evde de yapabilmek için sizi içeriğimize alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlarınızı yıkayın ve her zaman kullandığınız kremle nemlendirin.

Saçlarınızı yıkayın ve her zaman kullandığınız kremle nemlendirin.

Saçlarınızın kolayca örülebilmesi ve Fransız örgüsü modelinin daha iyi görünmesi için saçlarınızı önce yıkamalısınız. Ardından her zaman kullandığınız saç kremini saçlarınıza nazikçe uygulamalısınız. Bu uygulama her zaman es geçilse de aslında saçtaki karışıklıkları ve yıpranmayı gidermek için de oldukça önem taşıyor. Ayrıca durulanmayan saç kremi tercih ederseniz saç örme esnasında oldukça rahat edersiniz.

Fırça ya da ince uçlu tarak yardımıyla tarayın.

Fırça ya da ince uçlu tarak yardımıyla tarayın.

Tüm örgülerde olduğu gibi Fransız örgüsüne de başlamadan önce mutlaka saçlarınızı taramanız gerekiyor. Özellikle saçınızı geriye doğru taramak saçın bütününü görmeniz ve örgüye nasıl bir başlangıç vereceğiniz konusunda oldukça önem taşıyor. Ayrıca saçlardaki düğümleri çözmek örme esnasında yaşayacağınız sorunları en aza indiriyor. Tarama sırasında fırçalardan destek almak her zaman daha iyi bir sonuç veriyor.

Taradığınız saçlarınızı ilk olarak 3 eşit parçaya ayırın.

Taradığınız saçlarınızı ilk olarak 3 eşit parçaya ayırın.

Bakımını yaptığınız ve taradığınız saçları arkaya doğru alın. Ardından eğer varsa perçeminizi ön kısma doğru ayırın. Saçınızın en tepe kısmından kalınca bir tutam alın. Tepe kısmındaki saçı aldıktan sonra yanlardan da tutamlar alın. Totalde saçınızın üç eşit parçaya ayrıldığından emin olun. Ayrılan saç kısımlarının birbirine karışmaması için dilerseniz parmaklarınızdan dilerseniz kıskaçlı tokalardan yardım alın.

Dikkat ve özenle çaprazlama işlemine başlayın.

Dikkat ve özenle çaprazlama işlemine başlayın.

Üç parçaya ayırdığınız tutamları sağ, sol ve orta olarak adlandıralım. Bu noktada sağ kısımda yer alan tutamı orta kısımdaki tutamın üst kısmından geçirip, sol kısımdaki tutamı da orta kısmın üzerinden geçirin. Saçın karışmaması için sık sık elinizle düzeltin ve attığınız örgülerin sıkı sıkı geçmesini sağlayın. Fransız örgüsüne başladığınızda klasik bir başlangıç yaptığınızı unutmadan söyleyelim.

Klasik dokunuşlardan Fransız örgüsünün detaylarına.

Klasik dokunuşlardan Fransız örgüsünün detaylarına.

Az önce de belirttiğimiz gibi klasik bir saç örgüsüne nasıl başlanıyorsa Fransız örgüsüne de aynı şekilde başlanıyor ve tabii bu noktadan sonra işler değişmeye başlıyor. Sağda bulunan saç tutamını ikinci kez alırken bu sefer ilk örmeye oranla daha fazla saç tutamını almanız gerekiyor. Aynı orantıyı sağlamak için soldaki saç tutamına da aynı işlemi uygulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç eklemeye devam edin.

Saç eklemeye devam edin.

Saç tutamlarınızı örmeye devam edin ancak tutamlarınızın daha ince ince eklenmesine dikkat edin. Bu sayede saçlarınızın işlem gördüğü her bir detayı ortaya çıkarın. Finalde tüm saçı toparlayacaksınız.

Yüzünüze yakın tüm saçlarınızı yavaş yavaş örgünüze dâhil edin.

Yüzünüze yakın tüm saçlarınızı yavaş yavaş örgünüze dâhil edin.

Yukarıdan başladığınız Fransız örgüsüne başınızda bulunan tüm saçları yavaş yavaş dâhil ettiğinizden emin olun. Ayrıca saçın sağ ve sol kısmını her zaman doğru bir orantıyla almaya ve eklemeye özen gösterin. Saçlarınız ensenizde bitene kadar Fransız örgüsü stilini sürdürmeye devam edin. Eğer saçlarınız örüldüğünde ensenizde kalıyorsa örgüyü burada bitin. Lastik toka yardımıyla sabitleyin ve dilediğiniz modelde güzel bir toka yerleştirin. Ayrıca saçın uç kısmını beğenmiyorsanız alta doğru kıvırarak toka yardımıyla tutturun. Bu sayede derli toplu bir görüntü vermiş olursunuz fakat saçlarınız daha uzunsa ve örüldükten sonra da sarkıyorsa buradan sonra yapacağınız işlem düz örgü! Örgünün seyrini yeniden başlangıç noktasına döndürün ve klasik örgüler gibi örmeye devam edin. Yine uç kısmını sıkı bir tokayla sabitlemeyi unutmayın. İşte Fransız örgünüz hazır, güle güle kullanın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın