Görüş Bildir
Haberler
Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bitkisel Tedaviler

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Bitkisel Tedaviler

Canan Süner
10.05.2014 - 11:48 Son Güncelleme: 10.05.2014 - 15:08

saç dökülmesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Tavsiyeler

Saç dökülmeleri bir çok erkek ve bayanda can sıkıntısı yapabilir ama bu altın önerilere dikkat ederseniz saç dökülmesi diye bir probleminiz kalmayabilir.

1- Sebze ve lifli yiyecekler tüketmek, ve saç diplerinize masaj için soğan suyu kullanın soğan suyu uzun senelerdir saça faydalı olduğu bilinmekte.

2- Saç kalınlaştırmak ve güçlendirmek için yonca suyu kullanılır fakat yonca suyu saç dökülmesine de iyi gelmektedir. yonca suyunu aktarlardan veya büyük alışveriş merkezlerinden bulabilirsiniz.

3- Hindistan cevizi sütü yine her yerde bulabileceğiniz bir ürün, hindistan cevizi sütü saçlara parlaklık katar kullanımı ise gece saç derisinde bekletme ile olmaktadır. Saç diplerine sürülen hindistan cevizi sütü saç derisini ve deriden çıkmakta olan saça güç verir ve parlaklık sağlar.

4- Kına.. ! Evet kına saç dökülmesine iyi geldiği gibi saçı dökülmeyenlerin de saçlarını kuvvetlendirir ve enerji verir.

5- Kadife çiçeği özellikle yabani olanlarından bulmalısınız. saçı durulamadan önce sıcak su ile kullanılmalıdır. Saç diplerine masaj şeklinde sürülmeli ve 2 saat içinde çıkartılan kadife çiçeği suyu yok edilmelidir.

6- Güçsüz ve zayıf saçlar için sardunya yaprakları çok önemlidir. Sardunyayı aktarlardan bulabilirsiniz kokusu çok güzel ve tam anlamıyla kırık saçlar üzerinde etkisini göstermekte saçın toparlanmasını ve güçlenmesini sağlamaktadır.

7- Ispanak suyu ve marul. Evde yapılması ve hazırlanması basit bir yöntem. Ispanak suyunu sıkıp marulu püre haline getirmeniz ve karıştırmanız gerekiyor, daha sonra bu karışımı günde 2 kez düzenli olarak saçlarınıza sürmeniz gerekmekte.

8- Biberiye yöntemi ile saç güçlendirme. Biberiye ilk olarak bir tava veya tencerede kaynatılarak suyu çıkartılmalıdır daha sonra biberiye suyu ile saçlar durulanmalı. Biberiye suyu maksimum 2-3 gün muhafaza edilebilir.

9- Kuru saçlar için alma yağı hazırlanmalı. Alma yağı saç uzattığı gibi kurumuş saç derisi de tedavi eder. Limon veya sirke suyu ile karıştırılarak kullanılmalıdır. Masaj şeklinde deriye yedirilir. Bu yöntem saç dökülmesine iyi gelen bir yöntemdir.

10- Zeytinyağı masajı. Bu yöntem çok bilinen fakat az uygulanan bir yöntemdir. saç diplerinize zeytinyağı ile masaj yapmanız saç derinizi ve saç köklerinizi güçlendireceği gibi çıkacak saçlarında parlak veg sıkı olmasını sağlayacaktır.

Kaynak: http://www.sacindokulmesi.com/sac-dok...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0