Görüş Bildir
Haberler
Rusya Ekonomisi Çöp Seviyesinde! Finansal Piyasalardaki Sorunlar Dünyaya Yayılır mı?

Rusya Ekonomisi Çöp Seviyesinde! Finansal Piyasalardaki Sorunlar Dünyaya Yayılır mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş dünyanın geri kalanından ekonomik anlamda izole edilmesine yol açtı. 

Ekonomik olarak kademeli halde uygulanan yaptırımlar Rusya ekonomisine zarar verirken, küresel piyasaları da etkiliyor. 

ABD Hazine Bakanı ve İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin konuya dair değerlendirmeleri yanı sıra dünyanın dev bankaları da durumdan etkileniyor. Kredi notları düşürülen Rusya'daki sorun finansal piyasalar için risk oluşturuyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Citigroup, Rusya'daki faaliyetlerinden milyarlarca dolar zarara uğrayabilir

Citigroup, Rusya'daki faaliyetlerinden milyarlarca dolar zarara uğrayabilir

Citigroup Mali İşler Direktörü Mark Mason, Rusya'daki faaliyetlerinden milyarlarca dolar zarar ile karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. 

Mason, Citigroup'un Rusya'daki toplam riskinin 2021 sonu itibariyle 10 milyar dolar olduğunu belirtti. 

Farklı senaryolar çerçevesinde ne kadar zarara uğrayabileceklerini belirlemek için kontroller yapmakta olduklarını belirten Mason, 'Risk yönetim ekibimiz ile çeşitli senaryolar yakın şekilde çalışıyoruz' dedi.

'Rusya'ya karşı sert yaptırımlar uygulanıyor, etkisini rubledeki değer kaybında görüyoruz'

'Rusya'ya karşı sert yaptırımlar uygulanıyor, etkisini rubledeki değer kaybında görüyoruz'

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına karşı sert, ağır yaptırımlar uygulanmakta olduğunu ve bu yatırımların etkilerini Rus Rublesi'ndeki değer kaybında gördüklerini söyledi.

Yellen, ABD'nin Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlardaki potansiyel boşlukları, sızıntıları düzeltmeye devam edeceğini de vurguladı. 

Hazine Bakanı, Rusya'ya enerji konusunda yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna ise yaptırımlara ilişkin hiçbir seçeneğin masadan kalkmadığı yanıtını verdi.

'Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının tetiklediği kriz finansal piyasalar için risklere eklendi'

'Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının tetiklediği kriz finansal piyasalar için risklere eklendi'

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının tetiklediği krizin hali hazırda daha yüksek faizlere geçişin daha oynak hale getirdiği finansal piyasalar için risklere eklendiğini bildirdi. 

Cunliffe, 'Jeopolitik risklere yönelik algılamanın artması ve bunun büyüme ile enflasyon üzerine potansiyel etkileri, hali hazırda yaşanmakta olan riskli varlıklardan uzaklaşma çerçevesindeki riskleri artırabilir. Ve bu durum piyasa likiditesinin göreceli olarak düşük olduğu bir dönemde yaşanıyor' diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının uzun vadeli finansal ve ekonomik etkisinin belirsiz olduğunu, ancak Rusya'ya karşı şu ana kadar uygulamaya konan yaptırımların finansal sistemin istikrarını tehdit etmediğini ifade eden Cunliffe, gelecekteki faiz hareketleri konusunda pozisyon alımlarda ani bir artış yaşanması halinde ise riskli varlıklardan çıkışta keskin hareketlerin tetiklenebileceğini vurguladı.

Cunliffe konuşmasında, BoE'nin 30 yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonu kontrol altında tutmak için ne gerekiyorsa yapacağını da ifade etti.

MSCI, Rusya endekslerini Gelişmekte olan Piyasalar statüsünden çıkardı

MSCI, Rusya endekslerini Gelişmekte olan Piyasalar statüsünden çıkardı

Dünyanın önde gelen endeks sağlayıcılarından MSCI, MSCI Rusya Endeksleri'ni Gelişmekte Olan Piyasalar statüsünden çıkararak Standalone Markets (Bağımsız Piyasalar) olarak yeniden sınıflandırdı. 

MSCI aldığı bu kararı 9 Mart piyasa kapanışı sonrasında uygulamaya koyacak. 

MSCI bu yeniden sınıflandırma çerçevesinde Rusya'yı 100'den fazla global ve bölgesel endeksten çıkaracak.

Kredi notları 'çöp seviyesine' indi!

Kredi notları 'çöp seviyesine' indi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Batılı ülkelerin uyguladıkları ağır yaptırımları neden göstererek Rusya'nın uzun vadeli kredi notunu ve kıdemli teminatsız borç notunu Baa3'den B3'e indirdi. 

Moody's Rusya'nın notlarının olası bir indirim için gözden geçirmede tutulmaya devam edileceğini de bildirdi.

Fitch, Ukrayna'ya yönelik saldırısı Batılı ülkelerin büyük tepkisini çeken Rusya'nın kredi notunu düşürdü.

Uygulanan ağır ekonomik yaptırımlara işaret eden Fitch, Rusya'nın kredi notunu BBB'den B'ye indirdi. Kredi notlarını olası bir indirim için negatif izlemede tutmaya devam etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) da geçtiğimiz günlerde Rusya'nın kredi notunu düşürmüş ülkenin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notu 'BBB-'den 'BB+'ya, yerel para cinsinden kredi notunu 'BBB'den 'BBB-'ye çekilmişti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Rusyaya uygulanan yaptırımlar Rus halkının refah düzeyini düşürebilir ama temel ihtiyaçlar konusunda sorun yaşamazlar. Amma eğer petrol 200-300 dolarlar sevi... Devamını Gör