Görüş Bildir
Haberler
Rusya'da Darbe mi Oldu? Rusya'da Son Durum Ne?

Rusya'da Darbe mi Oldu? Rusya'da Son Durum Ne?

Dilara Bağcı
24.06.2023 - 01:16 Son Güncelleme: 24.06.2023 - 13:15

Rusya güçlerinin, Ukrayna'da Rus birlikleriyle beraber savaşan Wagner grubu kamplarını bombaladığı iddiası Rusya gündemini karıştırdı. Paramilitan Wagner Grubu'nun Rusya'ya savaş açtığını bildirmesi ise soruşturma açılmasına sebebp oldu. Rusya'da yaşanan olaylar ise uluslarası medyada darbe girişimi olarak yer aldı. Peki Rusya'da son durum nedir, Rusya'da darbe mi oldu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'da Darbe mi Oldu?

Rusya'da Darbe mi Oldu?

Rusya'da son yaşanan gelişmeler uluslarası medyada büyük yankı uyandırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir darbe girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Ukrayna'daki savaşta Rus birliklerinin yanında bulunan Wagner Grubu, Rusya'ya savaş açtığını bildirdi.

Rusya'daki olayların başlangıcı ise Wagner özel askeri şirketinin kamplarının, Rus birlikleri tarafından bombalanması olarak biliniyor. Bu olayda birçok Wagner askerinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Şirketin lideri Prigojin ise bu olaylar üzerine ‘Rusya’ya savaş açıyoruz’ açıklamasında bulundu. Prigojin'e bu açıklamaları üzerine soruşturma açıldığı belirtildi.

Rusya'da Son Durum Nedir?

Rusya'da Son Durum Nedir?

Prigojin'in yaptığı açıklamalarda tüm Rus vatandaşlarını sokağa çağırarak, isyan eden herkesin silah bulacağını da söylediği belirtiliyor. Bazı kaynaklarda ise Wagner Grubu'nun Ukrayna'da savaş başladığından bu yana Rus ordusu ile çatışmalar yaşadığını bildiriyor. Bazıları ise Wagner Grubu'nun darbe girişimine karıştığını veya darbeyi önlemeye çalıştığını iddia etti.

Rus medyasından yapılan açıklamalarda ise Prigojin’in ifadeleri sebebiyle ceza davası açıldığı bilgisi yer aldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ise son açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ise son açıklama geldi.

Kremlin sözcüsü açıklamalarında 'Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Prigojin ile ilgili meydana gelen tüm olaylar hakkında bilgilendirilmiştir. Gerekli tedbirler alınıyor' ifadelerini kullandı.

Wagner Grubu'na ise sosyal medyada yapılan paylaşım sonrasında Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından ceza davası açıldı.

Wagner Grubu'na ise sosyal medyada yapılan paylaşım sonrasında Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından ceza davası açıldı.

Darbe iddialarının üzerine Rusya sokaklarında gerginlik yaşanmaya devam ediyor. Moskova'daki devlet kurumlarının, önemli tesislerin ise koruma altına alındığına dair paylaşımlar devam ediyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Moskova caddelerindeki askeri araçlar görülebiliyor. 

Rusya tarafından yapılan açıklamalara ise bir yenisi daha eklendi. Rusya’nın Ukrayna’da bulunan birliklerinin komutanı Sergey Surovikin, yayınlandığı videoda Wagner birliğine seslendi. Surovikin, 'Wagner'in liderlerine, komutanlarına sesleniyorum. Beraber savaştık, kayıplar verdik, kazandık. Sizi durmaya davet ediyorum. Düşman, sadece ülkemizdeki iç siyasi durumun kötüleşmesini bekliyor.' ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
5
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

yüzyılın en büyük beş diktatörunden biridir bu katil putin inşallah sarı tulumla yargılandigini görmek nasip olur bebek katili

Cengo

Yeniçeriler hep böyle 😒

Serhat Özen

süper yorum 👏👏👏

Hermione Granger

Darbe'den kastınız ??? darbeler çeşit çeşit oluyor. açsaydınız biraz keşke... mesela bizde 15 Temmuz Darbemsi Darbesi var fln. bunlarınki hangi tür şimdi ??