Görüş Bildir
Haberler
Wagner Kimdir? Rusya Wagner Grubu Nedir, Kimlerden Oluşur?

Wagner Kimdir? Rusya Wagner Grubu Nedir, Kimlerden Oluşur?

Rusya'da faaliyet gösteren Wagner Grubu zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda darbe girişimi sonrası gündem olan Wagner Grubu, sosyal medyada tekrar merak konusu oldu. Wagner grubunun kimlerden oluştuğu merak ediliyor. Peki Wagner kimdir, nedir? Wagner Grubu nedir?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Wagner Kimdir?

Wagner Kimdir?

Wagner Grubu olarak bilinen PMC Wagner, Rus paramiliter örgütü olarak tanınıyor. Rusya'nın paralı askerleri olarak bilinen Wagner Grubu, Vladimir Putin'in özel ordusu olarak da tanımlanabilir. 

Paramiliter ordu olarak tanımlanan bu grup, Rusya ordusunun resmi olarak faaliyet gösteremediği alanlarda faaliyet gösteriyor.

Wagner Ordusu Kurucusu Kimdir?

Wagner Ordusu Kurucusu Kimdir?

Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeni Prigozhin'dir. Çoğu kaynakta 2014 yılında kurulduğu açıklanan Wagner grubu, özellikle Ukrayna'daki savaş sırasında ününü tüm dünyaya duyurmuştur.

Ayrıca Suriye, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki savaşlarda da Rus hükümetinin yanında bulunmuştur. 2016 yılının başlarında yaklaşık 1.000 kişilik çalışanı bulunurken 2017 itibarıyla bu sayının 6.000'i aştığı belirtilmişti. 

2022 yılında ise yapılan bir açıklamada Wagner grubuna bağlı insan sayısının toplam 50 bini bulduğu iddia edilmişti.

Paramiliter Ne demek?

Paramiliter Ne demek?

Paramiliter terimi yarı askeri anlamına gelir. Paramiliter güçler, yarı askeri özelliklere sahip birliklerdir. Bazı durumlarda gönüllü kişilerden oluşurken bazı durumlarda  ise devlet tarafından desteklenirler.

Devlet tarafından desteklenen Paramiliter gruplar, paralı asker gruplarıdır. Rusya'nın paramiliter ordusu Wagner ise Rusya Devlet Başkanı Putin'in fiili özel ordusu olarak tanımlanabilir.

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meagain

Wagneri bahane edip Ataturkculeri atacaklar ordudan

negerekvar

dünyanın hangi ülkesi olursa olsun işte böyle sikimsonik ve sözde gizli kapaklı katliamlarınızı yaptırdığınız örgütler gün gelir sizin g.tünüzü…. Aynı bok bu... Devamını Gör

Friedrich Nietzsche

Ukrayna Özel kuvvetlerinin cephede paramparça ettiği grup. Kaotic.com sitesini ziyaret edin. Sansürsüz rus askeri avlıyorlar 🤗

ipimle kuşağım

olm ne midesiz insansınız ya