Görüş Bildir
Haberler
Wagner Grubu Lideri Yevgeni Prigojin Kimdir? Prigojin Öldü mü?

Wagner Grubu Lideri Yevgeni Prigojin Kimdir? Prigojin Öldü mü?

Geçtiğimiz aylarda Rusya'da darbe girişimi sonrası Wagner grubu gündeme gelmişti. Rus haber ajanslarınca edinilen bilgilerde içerisinde Wagner'in kurucusu Prigojin'in de yer aldığı bir jetin düştüğü açıklandı. Prigojin'in son durumu ise merak konusu oldu. Peki Yevgeni Prigojin kimdir, son durumu ne?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yevgeni Prigojin Kimdir?

Yevgeni Prigojin Kimdir?

Yevgeni Viktoroviç Prigojin, Rus iş insanı ve oligarktır. Prigojin, özellikle Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinir. Prigojin'in restoranları ve catering işletmeleri vardır. 

Prigojin özellikle Putin'in yabancı ileri gelenlerle birlikte katıldığı davetlerde ev sahipliği yapması nedeniyle 'Putin'in Şefi' olarak da tanınır.

Wagner'in Kurucusu Yevgeni Prigojin Hakkında Detaylar

Wagner'in Kurucusu Yevgeni Prigojin Hakkında Detaylar

Prigojin, Afrika, Suriye ve Ukrayna'da çatışmalara katılan Rus devlet destekli bir paralı asker grubu olan Wagner Grubu'nun lideridir. 2016 ve 2018 ABD seçimlerine müdahale etmekle suçlanan üç şirketin de aralarında bulunduğu bir şirketler ağını kontrol etmektedir. 

Prigojin, Sovyetler Birliği döneminde hapishanelerde dokuz yıl hükümlü olarak kaldığı bilinir. Prigojin, Mayıs 2014'te Donbass Savaşı'nda Rus güçlerini desteklemek için özel olarak Wagner Grubu'nu kurduğunu açıklamıştır.

Prigojin Öldü mü?

Prigojin Öldü mü?

Saint Petersburg-Moskova seferini yapan özel uçağın başkentin kuzeyinde düştüğü açıklandı. Olayın ardından 3'ü mürettabat 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Uçakta Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de olduğu iddia edildi. 

Ancak Wagner'in lideri Prigojin'in son durumuna dair resmi bir açıklama henüz gelmedi.

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Meagain

Her sey sahte oldu Darbeler sahte Habire Basilan paralar sahte Secimler sahte Amk yuzyili Birtek hirsizlar gercek ve ortada

Meagain

Adam rusyanin fetosu iste Sahte darbe kopyalanmis rusyadada Ataturkculerin atacaklar asil hedef o zaten