Görüş Bildir
Haberler
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kimdir? Sergey Şoygu Hakkında Detaylar

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kimdir? Sergey Şoygu Hakkında Detaylar

Rusya'da darbe girişimi iddiası uluslarası medyada büyük yankı uyandırdı. Darbe iddiasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken merak edilen birçok isim oldu. Bunlardan bir tanesi de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu oldu. Vatandaşlar Sergey Şoygu hakkında araştırmalara başladı. Peki Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kimdir?

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kimdir?

Sergey Şoygu, Rusya'nın siyasetçilerinden tek Tuva kökenli bakanıdır. 1994 yılından itbiaren Acil Durumlar Bakanı görevini yürütmüştür. 6 Kasım 2012'de ise Savunma Bakanlığı'na getirilmiştir. Tuva bir baba ile Rus bir anneden dünyaya gelmiştir. 

Tuva Cumhuriyeti'nin Çadaana şehrinde doğmuş ve 1977 yılında inşaat mühendisi unvanını almıştı. 10 yıl kadar inşaat mühendisi olarak çalışmıştır.

Sergey Şoygu'nun Hayatı

Sergey Şoygu'nun Hayatı

Şoygu, 1988 yılında Abakan şehrinde Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nde politik hayata başlamıştır. Daha sona Komsomol'da birkaç yıl görev almıştır. 

İnşaat mühendisliğinde kendisini geliştirmiş ve Rusya Federasyonu Devlet Mimarlık Şef Yardımcılığı'nda  ve Yapı-İnşaat Komisyonu'nda görev almıştır. 

1991 yılında ise Kurtarıcı Kolordu Başkanlığı'na getirilmiştir. İlk Bakanlık görevini ise Olağanüstü Haller Bakanı olarak yapmıştır. 

1999 yılında ise çalışmalarından ötürü Rusya'nın kahramanı olarak ödüllendirilmiştir.

İlginizi Çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın