Görüş Bildir
Haberler
Putin: "Silahlı İsyana Kalkışanlar Cezalandırılacak"

Putin: "Silahlı İsyana Kalkışanlar Cezalandırılacak"

Emre Ordu
24.06.2023 - 10:27 Son Güncelleme: 24.06.2023 - 11:16

Rus paralı asker grubu Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız.' dedi. Putin, silahlı isyan girişiminde bulunanların kaçınılmaz olarak cezalandırılacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus paralı asker şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin dün Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etti.

Darbe girişimi” olarak değerlendirilen bu açıklamadan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, televizyondan yayınlanan açıklamasında “Bu halkımıza bir darbedir, bunun cezasını vereceğiz” dedi.

“Devletimizi savunmaya hazırız” diye konuşan Putin, Wagner’in Ukrayna’nın Donbas bölgesinin kurtarılmasında büyük rolü olduğunu söyleyerek “Wagner grubunda kahramanlar var ama içlerinde hainler de var, onlara cezalarını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

"Kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı”

"Kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı”

Wagner'in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendiren Putin, “Silahlı isyan girişiminde bulunan bütün suçlular kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Rusya’yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız” dedi. 

“Karşılaştığımız ihanettir. Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı” diye konuşan Rusya lideri, Rostov’da Wagner’in askeri kuşatması nedeniyle durumun zor olduğunu ve düzeni sağlamak için gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Prigojin: "Rostov'da tüm askeri tesisleri ele geçirdik"

Prigojin: "Rostov'da tüm askeri tesisleri ele geçirdik"

Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ukrayna savaşında önemli rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner ile Moskova yönetimi arasında bir süredir yaşanan kriz dün doruk noktasına ulaştı. 

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunun Wagner’in kamplarına saldırı düzenlediğini ileri sürdü ve “Bugün kamplarımıza füzelerle saldırı düzenlediler. Çok sayıda askerimiz öldü. Bugün adamlarımızı öldüren ve 10 binlerce Rus askerin ölümüne neden olanlar cezalandırılacak” dedi.

Rusya bu iddiayı yalanlarken Federal Güvenlik Servisi (FSB) Prigojin hakkında “silahlı isyan” suçlamasıyla dava açtı.

Prigojin, silahlı grubunun sınırdan Rus topraklarına girdiğini ve Rostov’da tüm askeri tesisleri ele geçirdiklerini iddia etti. Wagner grubunun Rostov-Na-Donu’daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını kuşattığı bildirildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Wagner savaşçılarının zırhlı araçlarla, tanklarla Rus Güney Askeri Bölge Karargah binası çevresinde konuşlandığı görülüyor. Wagner savaşçıları Rus Savunma Bakanlığına bağlı binanın kapı ve pencerelerini gören yerlere ağır silahlar yerleştirdi.

"Moskova'ya ilerliyoruz"

"Moskova'ya ilerliyoruz"

Rus Güney Askeri Bölge Karargahı önünde askeri yetkililerle tokalaştığı görülen Prigojin, “Bir kez daha söylüyorum. Biz Şoygu’yu (Milli Savunma Bakanı) ve Genelkurmay Başkanı’nı buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkent Moskova’ya askeri konvoy gönderdiğini açıklayan Prigojin,  “Askeri liderliği almak için Moskova’ya ilerliyoruz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
18
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Valla Putin hepinizi kesecek

Freeman

bu furkan aras iti kadınlara özelden sapıklık yapıyor

Furkan Aras

valla Putin hepimizi zikecek

Mahmut Aras

putinin aq

Kadir Doğan

Yiyin birbirinizi, işiniz gücünüz pislik.