Görüş Bildir
Haberler
RTÜK Üyelerinden Digitürk Tepkisi: Karar Siyasi

RTÜK Üyelerinden Digitürk Tepkisi: Karar Siyasi

ATKN
09.10.2015 - 10:10

Tivibu'nun ardından Digitürk’ün de 7 kanalı platformdan çıkarmasına RTÜK üyeleri tepki gösterdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi Süleyman Demirkan, 'Dijitürk ihlal yaptıysa hukuk ve yetkilerimiz çerçevesinde gerekeni yaparız. Bu iş platformun kapatılmasına kadar gidebilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre üyeler, gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

'Kapatmaya kadar gidebilir'

CHP’li Süleyman Demirkan: Böyle bir konuda RTÜK’ün mutlaka bilgi sahibi edilmesi gerekirdi. Ancak değiliz. Bu nedenle öncelikle kanalların platformdan çıkarılma sebebini soracağız. Tek gerekçe savcılık yazısı olamaz. Biz yayıncılığın sağlıklı yürütülmesi ve vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini savunuyoruz. RTÜK yayıncılar olduğu için denetleyici bir otorite. Bu nedenle her şey kuralına göre olmalı. Kural ihlali yapan da mutlaka cezalandırılmalı. Dijitürk ihlal yaptıysa hukuk ve yetkilerimiz çerçevesinde gerekeni yaparız. Bu iş platformun kapatılmasına kadar gidebilir.

'Savcılık yazısı ile kanallar bir platformdan çıkarılamaz. Yargı kararı gerekir'

MHP’li Esat Çıplak: Anayasa’nın 26’ncı maddesi, insanların düşünce, görüş ve fikirlerinin basın ve matbuat yoluyla yaymalarını düzenlemiştir. Savcılık yazısı ile kanallar bir platformdan çıkarılamaz. Ancak yargı kararı gerekir. Aksi halde bu hukuki olmaz ve Türkiye’de tek sesliliğe neden olur. Bu yollara tevessül edilmesi doğru değil. RTÜK mevzuatında yapılacak bir işlem varsa biz yaparız.

'Siyasi yönlendirmelerle yayıncı kuruluşlar mağdur edilmemeli'

HDP’li Ersin Öngel: Sözleşme özgürlüğü var deniyor ancak bir takım siyasi yönlendirmelerle yayıncı kuruluşlar mağdur edilmemeli. Mağdur kanallar bize başvururlarsa konuyu RTÜK gündemine alırız.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu' Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'yi Digitürk platformundan çıkartmasını istemiş, Digiturk, yedi TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırdığını açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0