Görüş Bildir
Haberler
RTÜK, Ayşenur Arslan'ın TMT Açıklamasına İnceleme Başlattı

RTÜK, Ayşenur Arslan'ın TMT Açıklamasına İnceleme Başlattı

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan'ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkındaki 'suikastlarla bilinen bir oluşumdu' sözlerine AKP'den tepki gelirken RTÜK de inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın, EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) dair sözleri iktidarın tepkisini çekti.

Uyuşturucu iddialarıyla gündeme gelen ve uğradığı suikastta öldürülen Halil Falyalı'nın kendisini TMT üyesi olarak tanıttığını öne süren Arslan, 'Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu' ifadelerini kullandı.

Ayşenur Arslan'ın o konuşması 🎥

AKP Sözcüsü Çelik: "TMT şanlı direnişin odağıdır"

AKP Sözcüsü Çelik: "TMT şanlı direnişin odağıdır"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Arslan'ın sözlerine tepki gösterdi. Çelik, 'Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü'nün katliam şebekesi olan EOKA'ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır...' dedi.

Çelik açıklamalarının devamında, 'Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.' diyerek, katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliyedir. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü'nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK inceleme başlattı

RTÜK inceleme başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Arslan'ın sözleriyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şahin, 'Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
19
11
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gok

TMT , Kıbrıs Türkünün Kuvayı Milliyesidir. Ahmakça açıklama yapmış teyze. Halk tiviye çok ilginç cnnturk artıkları , milliyet gazetesi artıkları filan dolusm... Devamını Gör

Halil gursu

Türk solu laik oldu ,sosyalist oldu,liberal oldu en sonunda da neo liberal oldu ama bir türlü türk solu olamadı.

biri

Kaç faili meçhul cinayeti aydınlattın da bu hassas dönemde bu cümleyi kuruyorsun? Mumcular, hablemitoğulları, emeçler bunların peşindeyken sen neredeydin? Ya... Devamını Gör