Görüş Bildir
Haberler
Romantik Kaos Kapıda... Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Romantik Kaos Kapıda... Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.10.2020 - 09:33 Son Güncelleme: 04.10.2020 - 11:37

Bir ay içerisinde iki dolunay, Mars retrosuna yetişen Merkür retrosu, Boğa'daki mavi ay ve geri kalan her şey... Sizler için yazdım yine. Hadi bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Taptaze bir sen, Koç!

Sevgili Koç,

Mars retrosu zaten senin burcunda geçtiğimiz ay kendini hissettirerek adeta “ani bir fren” hissiyatı yaşatmıştı. İşte şimdi buna bir de Merkür retrosu katılacak. Yani Ekim ayında akışın daha da yavaşlayacağını söyleyebiliriz. Adeta trafikte sıkışmış gibi bir his… Fakat bunu kazanılmış bir zaman olarak görmemiz ve kendi faydamıza olacak şekilde değerlendirmemiz mümkün. Şöyle düşün; evet trafik sıkışık ama manzara çok güzel, radyoda harika şarkılar çalıyor ve yan koltukta da sevdiğimiz insan var. Ne güzel, değil mi?

İlk haftaya damgasını vuran etki, senin burcundaki dolunay. Vahşi enerjisiyle seni biraz gergin hissettirebilir. Çevrenle çatışmana sebep olabilir, hem de taa 7 Ekim tarihine kadar. Bu yüzden, dolunayın o karanlıkları aydınlatan parlak ışığını düşmanının yerini tespit edip hücum etmek için değil de; aynada kendine farklı bir gözle bakmak, içsel bi farkındalık geliştirmek, tüm o kararlılığı kötü alışkanlıkları bırakıp yeni bir sayfa açmak için kullanmanı öneririm. Başkasıyla uğraşmak yerine kendimizle, başkasının dramalarında kaybolmak yerine de kendi hayatımıza bakmayı tercih etmeliyiz, sevgili Koç. Dolunayın o “sonuçlandıran” enerjisi, bizi mükafatlandırsın.

7 Ekim ve 9 Ekim tarihleri özellikle iş arkadaşlarımızla aramızda gerginliğe sebep olabilir. Ama hiç üzülme, ay boyunca iş arkadaşlarımızdan fazlaca destek göreceğiz, iyi geçineceğiz. İşte bu yüzden, dolunayın etkisi ile onları daha baştan kırmaktan çekinmek lazım. 9 Ekim’de ise iş yerinde statü sahibi insanlarla, patronlarla zıtlaşmak dahi yüksek ihtimal. Buna astrolojik bir tavsiye verme gereği görmüyorum, zira mega zengin değilsek hepimizin bir noktada bükemediği bileği öpmek durumunda kaldığı bir gerçek… Profesyonel ilişkilerimizi işte bu yüzden kendi karakterimizden, gururumuzdan ayrı tutmalı ve kişisel almamalıyız. Sıkıntı şu ki; Koç enerjisi ile, hele hele dolunaylarda, her şey kişiseldir!

Neyse… Şimdi içini açma vakti. 10 Ekim ve 12 Ekim harika iki gün olarak geliyor. İş arkadaşları ile güzel işler yapmak, yüksek üretkenlik, verim, kazancın bereketi… Hepsi bu tarihlerde. Aynı şekilde iş yerinden hoşlandığın insanlar varsa, bazı yakınlaşmalar da söz konusu olabilir. Bu iki günün taşıdığı romantik bir hava da var yani.

Ardından ise 14 Ekim geliyor ve durağan Merkür tamamen retro hareketine geçiyor. Şimdi bu durumda artık neler tembihlediğimi ezberlemişsindir. Klasik yorumlar işte: Elektronik aletler sıkıntı çıkarabilir, iletişimde aksilikler olabilir… Tüm bunların yanında sana bu aya ve sana özel söyleyebileceğim şey; banka işleri, borç harç, kredi ve kredi kartları konusunda çok çok çok dikkatli olmak lazım. Bilgi güvenliğinden çok emin olmak lazım. Eğer ödenmemiş borçlarımız varsa yeniden gündeme gelebilirler, hazırlıklı olmak lazım. Burs ve harçlık gibi düzenli gelirlerimizde aksamalar olabilir. Panik yapmamak lazım. Zira Kasım’ın ilk haftasında bu durumlar yeniden değişecek. Şimdilik sadece temkinli olalım. Büyük harcamalardan kaçınman gerektiğini söylemeye gerek dahi duymuyorum.

Daha da önemlisi, sevgili Koç, geçmişteki takıntıların gündeme gelebilir. Dolayısıyla da akla eski sevgililer geliyor elbette. Sana sadece şunu söylemek isterim: Kasım ayında romantik ilişkiler açısından güzel etkiler alacaksın. İleri bakmak mı isteyeceksin yoksa aynı oyuna yeniden mi gireceksin sen karar ver.

16 Ekim ile beraber Terazi burcunda bir yeni ay deneyimliyoruz ve bu sadece hayatımızda değil, içimizde de pek çok şeyi değiştiriyor açıkçası. Doktor ne güzel, ne doğru demiş “İki insanın bir araya gelmesi iki kimyasal maddenin birleşmesi gibidir: eğer bir reaksiyon olursa ikisi de değişir” diye. İşte bize tesir edecek, değiştirecek bir etki geliyor ve bir insanla geliyor bu etki… İşleri aceleye getirmemeni, aheste ilerlemeni ve akışta kalmanı öneririm. Sevgilisi olan Koç burçları için de güzel haberler var; sevgili ile yakınlık güçlendirilebilir ve ilişki bir sonraki aşamaya taşınabilir.

19-20-21 Ekim tarihleri yine hem mesleki, hem de insan ilişkileri açısından harika. İş başvuruları, mülakatlar değerlendirilsin. Ama derhal hızlı dönüş alınmazsa da enseler karartılmasın çünkü Kasım’ın ilk haftasında olayların somut getirilerini göreceğiz.

25 Ekim’de Güneş ve Merkür kucaklaşıyor. Umutlarımızı tazeleme, dileklerimizi talep etme vakti. Böyle günler önemli ve iyidir; her şeye rağmen umudumuzu kaybetmediğimizi kendimize hatırlatırız ve kafamızda isteklerimizi netleştiririz. Asla vazgeçmeyeceğiz hayattan ve mutluluktan, asla!

28 Ekim’den sonra ise Venüs Terazi ile aşk hayatımız muazzam hareketleniyor. Sevdiğimiz ile buluşmalar, güzel vakitler, hediyeler, hayatı ikiye bölünce azaltarak değil; ikiyle çarparcasına yaşamalar bunlar. Çok güzel çok! (Ama eski sevgililerin dönüş vurgusu bu noktada giderek artıyor, haberin olsun)

31 Ekim’de ise para konusunda bir gelişme olacak sevgili Koç, ama olayların netleşmesi Kasım’ın ilk haftasını ancak bulacak. Yani panik yapmaya gerek yok!

Bu defa ışıldayan sensin, Boğa!

Sevgili Boğa,

Ekim ayı daha çok günlük işlere, sorumluluklara, hayatımızın düzenini ve özellikle evimizi yeniden elden geçireceğimiz verimli, faydalı bir süreç getiriyor. Yani Ekim ayı bomboş geçmeyecek, kendimizden maksimum verimi alacağız, bereketli!

Fakat öncesinde aşmamız gereken bazı durumlar var. Son aylardaki gibi, Ekim ayında da açılışı sağlam bir dolunay ile yapıyoruz. Koç burcunda, 2 Ekim tarihinde öyle sağlam bir dolunay açılıyor ki; özellikle duygusal anlamda yakın olduğun insanlarla arandaki, yıllar boyunca emekler vererek, karşılıklı güven ve anlayışla inşa ettiğiniz sağlam dostlukları bile yakıp geçebilir. Bu kısmın altını çiziyorum çünkü sadece dolunay değil -ardından gelen günlerin sert açıları da zorlu bir hafta sonunun işaretini veriyor. Dolayısıyla yakın ilişkilerimizi korumak, sevdiklerimizi incitmemek için sakin kalacağız, öfkeyle konuşmayacağız, dolduruşa gelmeyeceğiz. Şimdi soracaksın, “Dostlarımız, sevgilimiz ya da ailemizle aramızı açacak kadar büyük bir olay ne olabilir ki Gökçe??” diye… Sevgili Boğa, olacak olan şey bol bol yanlış anlaşılmalara dayalı yetersiz iletişim, fazlaca dedikodu, KURUNTU ve sezgilerimizle karıştırdığımız paranoyalarımız, korkularımız… Elbette kötü niyetli insanları, manipülasyonu da yüksek bir ihtimal görüyorum ama açıkça söyleyebilirim ki bu dolunayın büyük kısmı kendimizle, kendi iç dünyamızla alakalı - o yüzden de kontrolü bizde! İletişim kuralım… Kafamıza takılan saçma sapan soruların cevaplardan korktuğumuz için sormamazlık etmeyelim. Varsın “Ay buna mı alındın ya, çocuk gibisin!” desinler, en fazla biraz yüzümüz kızarır, ne olacak yani! Başkalarından duyduğumuz her şeye de inanmayalım. Hadi bakalım. Özellikle dolunay sonrası 3-4 Ekim tarihlerinin altını çiziyorum bak.

Ayın ilk günlerinde biraz uyku sorunları ve sıkıntılı rüyalar da söz konusu olabilir, haberin olsun. Çok büyük anlamlar yükleyip de korkuları beslememek lazım, böyle şeyler olur. Pozitifiz.

Şimdi izninle güzel etkilere ve ayın geri kalanına başlamak istiyorum. Bu ay boyunca yönetici gezegenin Venüs, Başak burcunun bereketli topraklarında olacak. Bu yerleşim sana da fazlasıyla yarayacak kesinlikle. Paranın bereketi artacağı gibi, kişisel üretimlere dayalı işlerinde de son derece üretken, verimli ve yaratıcı bir sürece girebilirsin. Sağlık, basın, sanat-tasarım sektörlerinde olanlar için harika bir dönem. Bu ay kendini işe güce vermek lazım, adeta şifamız çalışmakta olacak Ekim boyunca.

Ayın ikinci haftası ise aşka dair güzel etkiler getiriyor. 10 ve 12 Ekim günleri çok güzel; bekarlar için de, başı bağlı olanlar için de! Özellikle 12 Ekim’in altını çizmek isterim, uzun süredir devam eden flörtler ya da bir sonraki aşamaya geçmeye hazır birliktelikler bu tarihte ön plana çıkabilirler. Gayet güzel bir etki.

FAKAT, ikinci hafta içerisinde özellikle 9 ve 11 Ekim tarihlerine iş güç-para açısından dikkat edilmeli. Bu etki üçüncü haftaya da sarkacak. İş arkadaşları ile gerginliklere müsait bir dönem. Kredi kartlarından, büyük harcamalardan ve borçlardan da uzak durmak lazım. Bana sorarsan alışveriş gibi mecburiyetler varsa onları ilk haftadan halledip aradan çıkarmanı öneririm açıkçası.

Sonra… Ekim ayının üçüncü haftasına Merkür retrosu ile giriyoruz. Durağanlaşan Merkür, 14 Ekim’de retroya başlamış olacak. Kasım ayının başına kadar da devam edecek. Bu seni nasıl etkileyecek? “Elektronik aletler bozulur, iletişim sıkıntısı olur” gibi klasik yorumları bir kenara bırakırsak; öncelikli olarak ilişkiler konusunda geçmiş problemler yeniden gündeme gelebilir. Elbette eskide kalmış insanların gündeme gelmesi de yüksek ihtimal. Ne yapıyoruz? Bunu çözülmeden halı altına süpürülmüş problemleri kesin ve net bir şekilde çözmek için kullanıyoruz. Yani en azından benim tavsiyemin bu yönde olduğunu söylemek isterim :) “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” tadında, aynı oyunlara bu defa kazanan taraf olabilmek için tekrar tekrar girmeye meyilliyiz; sonuçta insanız! Ama kendimize arada neyin gerçekten önemli olduğunu sormamız lazım. İntikam ya da daha hafif tabirle ‘ödeşme’ durumunun vereceği basit bir tatmin duygusu mu; yoksa hayatta bizi gerçek yolumuza, asıl olmamız gereken ve yaşamamız gereken şeylere ulaştıracak geleceğe bakmak mı? Tarafını seç! :) Şaka bir yana, dediğim gibi, bu Ekim ayı, kafayı işe güce gömmek için ideal. Dramalara kapılıp gitme derim. Şifamız çalışmakta.

Merkür retrosunu takip edecek bir yeni ay var… 16 Ekim, Terazi yeni ayı. Dediğim gibi, iş güç açısından ay boyunca sürecek güzel etkilere bir de bu yeni ay katılıyor. İş yerinde bir arkadaşınla yakınlık/ortaklık kurabilir, özellikle de daha önce problem yaşadığın birileri / konular varsa; uzlaşmacı, barışçıl bir sürece girebilirsin. İş arkadaşından destek var kısacası. İş arayanlar için ise yine güzel bir etki: Özellikle bir arkadaşın aracılığı ile bağlantılar kurabilirsin. Gayet olumlu görünüyor.

Eğer iş yerinden hoşlandığın birileri varsa… Olaylar biraz ciddiye binebilir. Bu durumda iyi düşünmeli ve adımları sağlam atmalısın çünkü bu yeni ayın, iş yeri aşklarına dair etkisi biraz ‘ortaya çıkarma’ temalı!

18 - 19 Ekim tarihlerini yine biraz vurguluyorum: Azıcık gergin bir enerji var, çevrendekilerle özellikle din-siyaset ya da benzer eksendeki fikir ayrılıklarından dolayı çatışabilirsin örneğin. Her şeyi kişisel alman da yüksek bir ihtimal olacaktır. O yüzden bu tarihlerde öyle hassas konulara ve derin sohbetlere dalmamak lazım.

19 - 21- 24 - 25 Ekim ise aşk konusunda özellikle muhteşem günler. Flörtler için de, ciddi ilişkiler için de çok güzel gelişmeler getiriyor. Bu gelişmelerin tadını çıkaralım, duygularımızı yaşayalım ve gerekirse yeni kararlar da alalım ama ciddi imzalar-girişimler vesaire konusunda daima Merkür retrosunda olduğumuzu hatırlayalım. Akışta kalıp, sakince ilerleyelim.

25 Ekim yakın ilişkilere dair karmik - geçmişle bağlantılı olaylar açısından ilginç bir gün. İşaretlere dikkat etmeni ve evrenin sana anlatmak istediklerine kulak kesilmeni öneririm. Gösteren parmaktan çok, gösterdiği yere bakmak lazım.

28 Ekim’den sonra iş güç konusunda daha da motive olacaksın. İş yerinde enerji yükseliyor. Engeller teker teker kalkıyor.

Son olarak da sevgili Boğa, 30 Ekim muhteşem bir Boğa dolunayı getiriyor. Mavi ay dediğimiz bu ışıldama; özellikle aşka ve kafandaki geleceğe dair hakikatleri önüne getirip düşündürebilir. Geçmişi de göz önünde bulundurarak yeni kararlar alacağın bu dönemin, sana çok daha ferah ve güzel bir kış mevsimi getireceğini düşünüyorum. Ayrıca sigarayı bırakma, şekeri azaltma gibi kararlar alırsan -daha önce bin defa başarısız olmuş olsan bile- evren tarafından destekli olacaksın. Bu defa başarabilirsin. Sadece sigara, yiyecek gibi yüzeysel örneklerle sınırlı kalmak zorunda da değilsin. Genel anlamda ruhunu tazeleyecek, yükünü azaltacak, temizleyecek pek çok “bitiriş” yapabilirsin. Gökyüzünde muazzam bir enerji olacak; onu kendi faydana kullanmak senin elinde!

Flörtler... Geliyorlar, İkizler!

Sevgili İkizler;

Bu Ekim ayı özellikle flörtöz romantik ilişkiler açısından son derece güzel etkilerle dolu. Çok sosyal, eğlenceli ve hareketli geçeceğini kesinlikle söyleyebiliriz. Fakat öncesinde atlatmamız gereken gerilimli bir hafta var. Malum, bu ayı Ekim ayını da, geçtiğimiz aylar gibi sağlam bir dolunay ile açıyoruz. Bu defa gökyüzünü aydınlatan dolunay, alev alev Koç burcunda gerçekleşiyor. Bu saf enerjisiyle senin yolunu aydınlatacak pozitif etkiler getirirken; bir taraftan da insan ilişkilerine dair tehlikeli bir potansiyel taşıyor. Yani, bu çılgın enerjiyi nasıl yöneteceğimiz ve faydamıza olacak şekilde kullanacağımız bize kalmış…

Öncelikli olarak yakın arkadaşlar arasında dedikodu-söylenti gibi şeylerden kaynaklı gerginlikler çıkabilir. Bu meselelerin daha çok geçmişle alakalı olacağını düşünüyorum. Yani arkadaşlarınla daha önce yaşadığınız sıkıntılı konuları bir gözden geçirmeni öneririm. Yeniden gündeme gelecek gibi duruyorlar. Aynı zamanda pasif agresif tavırlar, problemleri açık açık konuşmak yerine başkalarını aracı ederek ‘çözme çabaları’, imalar, sosyal medya gibi yazılı iletişim platformlarından laf çarpmalar… Bunlar da dolunayın ateşine odun taşıyabilir açıkçası. Karşılıklı desteklerle, emeklerle inşa edilmiş dostluklar kül olabilir. O yüzden özellikle 2-3-4 Ekim tarihlerinde, başkalarını dinlemek yerine gidip dostlarımızla açıkça ve zarifçe, nazikçe konuşuyoruz. Her şeyi kişisel almadan, dolduruşa gelmeden… Bu etki tüm hafta devam edecek ve açıkçası 7 - 9 ekim tarihleri de insan ilişkileri açısından biraz zorlu.

İkinci haftaya gelince biraz daha ferahlıyoruz. Venüs Başak geçişinden dolayı evinin bereketinin ve huzurunun artacağı bir süreç olacağını söyleyebiliriz. Ekim boyunca evinde derin temizlik, yeni bir düzen, organizasyon için uygun zamanlar. Fakat eve büyük alışverişler yapacaksan - özellikle de kredi kartı gibi borç yöntemleri kullanacaksan, bunu ayın 12’sinden önce halletmeni öneririm. 10 ve 12 Ekim tarihleri güzel günlere işaret ediyor fakat 11 Ekim tarihi birazcık gergin. Özellikle flörtler konusunda kıskançlıklar, şüpheler söz konusu olabilir.

14 Ekim’de ise yavaşlayan Merkür’ümüz artık komple retro hareketine girmiş bulunuyor. E zaten şimdiye kadar Merkür’ün İkizler burcunun yöneticisi olduğunu ve dolayısıyla da bu retro hareketinin senin biraz enerjini düşürdüğünü, işleri yavaşlattığını okuya okuya öğrenmişsindir. Durumlar yine aynı, azıcık vitesi düşürme vakti kısacası. Bence bir fırsat olarak görmek lazım çünkü özellikle iş yerinde, geçmişte yarım kalmış projelere yeniden göz atma, evrak-belge-rapor-dosyaların üstünden geçme, yeniden kontrol edip bu defa farklı bir gözle değerlendirme, yöntemler-sayılar-istatistikler üzerine düşünme için uygun zaman. Aynı zamanda zamanında alınamayan ödemeler de bu süreçte gelebilir, bunlar olumlu tarafları. Riskler ise; özellikle iş arkadaşları ile gerginliğe meyil ve yazılı iletişim konusunda aksaklıklar… Ne yapıyoruz? Klasik Merkür retrosu tembihleri işte: Açık ve net bir iletişim kurduğumuza emin oluyoruz, özellikle elektronik aletlerde yazdıklarımızı, gönderdiklerimizi en az iki kere kontrol ediyoruz…

Neyse, biraz da güzel şeylerden bahsedelim… 13 - 15 Ekim tarihleri her ne kadar zorlayıcı etkilerle gelse de; 16 Ekim Terazi dolunayı senin için çok güzel, taze, ferah bir duygu getiriyor. Aşklar, flörtler açısından harika bir durum bu. Yeni insanlarla tanışabilirsin, yakınlaşabilirsin ve çok eğlenebilirsin. Sevgilin varsa da bağınızı güçlendirebilir ve geleceğe dair planlar yapabilirsiniz. Gayet güzel yani AMA para konusunda dikkatli olunmalı ve duygulara kapılıp büyük harcamalardan kaçınılmalı. Aynı zamanda bu güzel flört dönemine kıskançlık, şüphe gibi karanlık duyguları karıştırmamak lazım. Telefon karıştırmaklar, hesap sorup darlamaklar ya da dedikodular bu dönemde daha büyük sıkıntılara sebep olabilir. Haberin olsun. Akışta kal, tadını çıkar. Zaten Merkür retrosu var; arkamızdan atlı kovalamıyor, her şey için zamanımız var.

18-19-20 Ekim tarihlerine de bakıyorum bakıyorum ve iyi yorum yapmakta zorlanıyorum açıkçası, sevgili İkizler. Zorlu açılar var bu tarihlerde, o yüzden şartları pek zorlamamak lazım. Bu tarihlerde, huzur evde! Evde, ailenin yanında olmak iyi fikir olacaktır.

21 Ekim ve sonrası ise güzel günler, seni bekler :) Şaka bir yana, gerçekten de güzel etkileriyle sakin, huzurlu ve özellikle yakın insan ilişkileri açısından su gibi rahat akışıyla güzel günler art arda diziliyor. İş yerinde de motivasyonunun yükseleceği bu günlerde sosyal ilişkilerin gayet iyi etkiler altında.

25 Ekim ise Merkür ve Güneş kavuşumlu, bol bol dileklerimizi dile getirmelik bir gün.

Şimdiiii… Ay bitmek üzere ama bir mevzu daha var, onu da hemen masaya yatıralım. 29 Ekim ile Merkür retrosunun Terazi burcuna geri dönmesi ve 30 Ekim dolunayı ile alakalı… Geçmişten sevgililer ya da yarım kalmış flörtler geri dönebilir, sevgili İkizler. Bunu takiben de bazı sırların -ya da sır demeyelim de şimdiye kadar bilmediğin, fark etmediğin mevzular diyelim- ortaya çıkabilir. İçsel bir uyanış ve aşktan beklentilerine dair bir yüzleşme yaşayabilirsin. Bu tür süreçler ufak olayların daha büyük meselelere işaret etmesidir aslında. İşaret eden parmağa değil de işaret ettiği yere bakmak lazım.

Haydi Kasım’da görüşürüz!

Gönül işleri akıyor, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Önce şu Koç dolunayını ve ilk haftayı aradan çıkaralım; ayın geri kalanı için gayet güzel gönül işlerine dair yorumlar yapacağım. Seni çok yormayacak, akışı güzel bir ay olacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi, önce şu ilk haftayı bir aradan çıkaralım…

Ekim ayını da bir dolunay ile açıyoruz. Bu dolunay Koç burcunda gerçekleşiyor ve açıkçası oldukça gergin bir enerji getiriyor. Gökyüzü alev alev… Sana etkisi yoğun olacağı gibi aynı zamanda fazlaca agresif, hassas, dürtüsel davranmana sebep olabilir. Sadece dolunay değil; dolunayın ardından takip eden günler de zorlu açılara sahipler; dolayısıyla şöyle en az 7 Ekim’e kadar sakin kalmanı, şartları zorlamamanı, hassas konuları deşmemeni ve her şeyi kişisel almamanı öneririm. Özellikle baba-patron gibi üst düzey yahut üzerinde otorite sahibi insanlarla fazlaca gerilebilirsin. Barut gibi enerji taşıyacağın bir hafta işte…

Bu ay huzur nerede, diye sorarsan; huzur evde! Ev evinin bereketinin ve huzurunun artacağı bir süreç olacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ekim boyunca evinde derin temizlik, yeni bir düzen, organizasyon için de uygun zamanlar. Fakat eve büyük alışverişler yapacaksan - özellikle de kredi kartı gibi borç yöntemleri kullanacaksan, bunu ayın 12’sinden önce halletmeni öneririm. 10 ve 12 Ekim tarihleri güzel günlere işaret ediyor ayrıca, özellikle aşk açısından çok kısmetli tarihler. Bu tarihlerin güzel etkisini romantik partnerlerle yakınlaşarak, sohbetleri derinleştirerek kullanmak ideal olur.

Zaten sonrasında Merkür retrosu başlıyor. Klasik tembihler işte: Pahalı elektronik aletlerin alışverişini biraz ertelemek, özellikle yazılı iletişimde dikkatli olmak, trafikte kurallara ekstra özen göstermek gibi… Bunları zaten biliyoruz. Ayrıca, daha vurgulu olan etkisi ise gönül işlerine dair. Kızacaksın yine ama, retro etkisi ile beraber ayın 14’ünden itibaren geçmişten insanlar yeniden hayatına gelmeye başlayabilir. Bu yönde girişimleri olabilir daha doğrusu. Sadece eski sevgililer değil; yarım kalmış flörtler de buna dahil. Hem de bu gelişlerin pek de sevimli olacağını düşünmüyorum; kapanmamış defterleri kapatmak, yarım kalmış kavgaları tamamlamak için geliyorlar sanki, Yengeç. Kendimizi, kalbimizi, enerjimizi korumamız lazım. “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” tadında, aynı oyunlara bu defa kazanan taraf olabilmek için tekrar tekrar girmeye meyilliyiz; sonuçta insanız! Ama kendimize arada neyin gerçekten önemli olduğunu sormamız lazım. İntikam ya da daha hafif tabirle ‘ödeşme’ durumunun vereceği basit bir tatmin duygusu mu; yoksa hayatta bizi gerçek yolumuza, asıl olmamız gereken ve yaşamamız gereken şeylere ulaştıracak geleceğe bakmak mı? Tarafını seç! :)

Bu geçmişi deşen retronun başlangıcının hemen ardından ise karanlık gökyüzü taptaze bir yeni ay ile aydınlanıyor. 16 Ekim Terazi burcundaki yeni ay, geçmişi şifalandıracak bir etkiyle yuvana, yaşadığın yere geliyor; ailecek oturup konuşma, dertleşme paylaşma, eski defterleri açma, şikayet etme söylenme içini dökme ama en sonunda da affetme vakti. Aile ile gerilen ilişkiler bu günlerde tamir edilebilir, küsler barışabilir. Bağları kuvvetlendirme, geçmişi geçmişte bırakma ve mutluluğa bir şans verme vakti bu, sevgili Yengeç. Aynı zamanda aileyle oturup enine boyuna bir gelecek planı yapabilirsiniz. Bazı mülklerin satılması ya da aile büyüklerinden destek görmek de söz konusu olabilir. Yine de retronun aktif olduğunu ve işlerin ağırdan ilerleyeceğinizi hatırlayın derim.

19-20-21 Ekim tarihleri profesyonel ilişkiler açısından biraz zorlu görünse de; romantik ve yakın ilişkiler açısından muazzam görünüyor. Zaten 22 Ekim ve sonrası ilgin daha çok aşk, flört gibi romantik ve fazlasıyla eğlenceli konulara kayıyor, sevgili Yengeç. Bu saatten sonrası artık kafayı fazla yormadan, ince düşünüp sık dokumadan sadece akışta kalarak ve sadece kalbimizi takip ederek duygularımızı yaşamak… Büyük beklentilere girmeden, sadece sevmek için sevmek vakti. Enerjinin yükseleceği bu güzel mevsim aşk konusunda kısmetleri açıyor ama şimdilik sadece tadımlık gösteriyor; tadını çıkar!

Kapanışı ise Boğa burcunda muazzam bir mavi ay ile yapıyoruz, sevgili Yengeç. İlk ve en önemli yorumum: Sosyal medya ya da arkadaş grubu aracılığı ile bir aşk konusunun söz konusu olacağı… Ama tekrarlıyorum yeniden; tadını çıkarsan da Merkür retrosu varken ciddi işlere girişme.

Kasım da güzel olacak… Görüşmek üzere!

Geleceği görüyorsun, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ay içerisinde iki tane dolunay var. Biri Ekim ayının başında Koç burcunda gerçekleşirken, diğeri de Ekim ayının sonunda ve Boğa burcunda gerçekleşiyor. Senin için adeta bir yol haritası çıkıyor diyebiliriz. Kafayı fazlaca kendi hayatına, gelecek planlarına, hayallerin için gereken gerçeklere yoracağın son derece verimli ve faydalı bir süreç bu. Boş dramalara yer yok, gerçek bir Aslan gibi “Ben” deme ve kendi kendine yetme vakti. Şimdi başlayalım…

İlk hafta Koç dolunayı alev alev etkisi ile gergin bir enerji verse de, üst düzey insanlar (öğretmen - patron - baba gibi) ile gerginliklere sebep olsa da; özellikle gelecek planların konusunda neyi isteyip istemediğini çok net bir şekilde ortaya koyacak gibi duruyor. Bir gerginlik yahut çatışmadan, belki de daha hafif etkili bir fikir ayrılığından tetiklenerek geleceğe dair vizyonunu gözden geçirmen, yeni kararlar alman yüksek ihtimal. Neyse ki bu kararları boylu boyunca düşünecek vaktin olacak zira bu ayın ortasında Merkür retrosu başlıyor ve işlerin akışını büyük oranda yavaşlatıyor. Yine de sana tavsiyem, ilk hafta boyunca özellikle din-siyaset gibi konularda, senden büyük yahut otorite sahibi insanlarla pek tartışmaman, şartları zorlamaman yönünde olacak. Zira bu dolunay enerjisinin çok patlayıcı bir yanı var gerçekten.

7 ve 9 Ekim tarihleri de yine özellikle profesyonel ilişkiler açısından zorlayıcı. Fakat iyi etkiler hiç yok mu? Elbette var! Ay boyunca paranın bereketi son derece yüksek olacak, sevgili Aslan. Ekstra kazanç kapıları zorlayabilir, daha önceden alamadığın ödemeleri alabilirsin. Birikim yapmak için de kesinlikle uygun zamanlar. 10 ekim ve özellikle de 12 Ekim tarihleri bu açıdan şahane. 12 Ekim’de iş arayanların ya da iş yerinde yeni adımlar atmak isteyenlerin yolu açık. Akşam saatlerine kadar bu günü değerlendirmelerini öneririm.

14 Ekim’de ise Merkür retrosu başlıyor. “Elektronik aletler bozulur, iletişim sıkıntısı olur” gibi klasik yorumları bir kenara bırakırsak; senin için öncelikli olarak yakın ilişkiler ve aile konusunda geçmiş problemler yeniden gündeme gelecek gibi duruyor. Kasım ayına kadar sürecek olan bu süreç seni daha çok duygusal boyutta etkileyip, nostaljik hissetmene sebep olabilir. Geçmişe dair yaralar, çocuklukta kalmış kırgınlıklar, travmalar, özlemler ve hasretler… Hepsi gün yüzüne çıkabilir. Bu daha çok içsel bir süreç ve en iyi kendi içimize dönerek, şifalanarak değerlendirilebilir. Ailecek oturup konuşma, dertleşme paylaşma, eski defterleri açma, şikayet etme söylenme içini dökme ama en sonunda da affetme vakti... Yüzleşmelerden kaçtıkça ve sorunları görmezden geldikçe yeniden yeniden yeniden karşımıza çıkacaklardır. Sonuç olarak tavsiyem aynı: Sakin kalmak ve iletişim iletişim iletişim. Bu Merkür retrosu, işte böyle işe yarayabilir.

16 Ekim tarihinde ise eğitim-kariyere dair önemli haberler alabilirsin. Yine de acele davranmamanı ve zamanını kullanarak sağlam adımlar atmanı öneririm. Bu 16 Ekim yeni ay haftası içerisinde alacağın haberlerin görüntüsü ilk başta olumsuz olsa dahi aslında ne kadar hayrımıza olduklarını ilerleyen zamanlarda göreceksin. Bunun sadece retro ile alakalı değil; aynı zamanda Ekim sonundaki dolunaya da bağlı olacağını düşünüyorum. Bu ayın ortasındaki haberleri, ay sonundaki dolunay netleştirecek.

19 ve 21 Ekim tarihleri hem para, hem de kariyer açısından güzel etkilerle dolu. Ayın 22’sinden sonra ise evine huzur geliyor diyebilirim. Enerjiler yumuşuyor ve aşk konusunda da yollar açılıyor. Açıkçası aşk konusu bu ayın gündemi değil fakat hayatında zaten birileri olan Aslanlar için özellikle 28 Ekim ve sonrası çok güzel. Flörtlerle sohbetler artabilir ve hatta ufak yolculuklar, buluşmalar söz konusu olabilir.

Fakat dediğim gibi; Ekim’in gündemi bu değil. Ekim’in gündemi senin kendi hayatın, geleceğin, yolun… İşte bunu 30 Ekim’deki dolunay sana göstermeye geliyor. Ayın başında aldığın kararları, kafanda kurduğun planları hayata geçirmeye yarayacak bir orta açıyor adeta. yüksek potansiyel taşıyan bu dolunay, sana kariyere ve geleceğe dair iyi fırsatlar getiriyor ve bunun için de sorumluluk alman, emek vermen gerekliliğine işaret ediyor. Ailenden bu konuda fazlaca destek göreceksin. Kasım çok daha güzel bir ay olacak.

Haberler iyi, Başak!

Sevgili Başak,

Harika bir ay. Retrolara, vahşi dolunaylara rağmen gayet güzel bir dönem başlıyor çünkü Venüs senin burcuna geliyor ve bu da sana ister kariyer konusunda profesyonel ilişkilerde, istersen de gönül meselelerinde ve flörtlerde güzelce kullanılabilecek çekici enerjiyi, sempatiyi, neşeyi veriyor. Bu ay bu güzel etkileri kaçırmamak için kendini, kendi hayatını ön plana koymalı ve hayata atılmalısın.

Tabi öncesinde atlatmamız gereken bir ilk hafta var. Bu ayın ilk haftasını da (daha önceki aylarda da olduğu gibi) bir dolunay ile açıyoruz. Bu dolunay güçlü, çok güçlü. Seni dürtüsel ve fevri davranmaya itebilir. Her ne kadar paraya ve borçlara dair bir ihtimali olsa da, seni daha fazla duygusal anlamda etkileyecek gibi duruyor. İlişkilerde paranoyak, güvensiz, şüpheci ve gereksiz derece kıskanç bir tavır sergileyebilirsin. Kendini karşındakine güvenmekte zorlanır halde bulabilirsin. Korkularını sezgiler ile karıştırabilirsin. Kıskançlık, kontrol, paranoya, geçmişin hayaletleri, kaybetme korkusu, suçluluk… Hepimiz ama hepimiz bu duyguları içimizde bir yerlerde taşıyoruz. Sonuçta insanız! Bize düşen bunlara yenilmemek. Zodyakta simgesi insan olan tek burç sensin, sevgili Başak. Zihnin de adeta sembolüsün. Koç’un hayvani, korkularına teslim olmamak ve ilişkileri insanca iletişimle şifalandırmak senin için çocuk oyuncağı. Yaparsın. Tertemiz atlatırsın sen bu haftayı.

Her ne kadar ilk hafta (hatta 7 ve 9 Ekim tarihleri de dahil buna) “iç sıkıntısı” gibi azıcık kasvetli bir hava getirse de; sen taşıdığın Venüs enerjisi ile beraber de bunu pek güzel dağıtabilirsin bence. Saç baş kestirmek, imajında değişiklikler yapmak, ufak bakım ritüelleri, kendini biraz şımartmak çok iyi gelecektir.

İşte duygusal etkiler böyle. Para meselesine de değinip şu haftayı bitirelim, güzel günlere bakalım, yeter. Bankalar ile alakalı krediler, tazminat, nafaka, miras, sponsor, harçlık gibi aracıların dahil olduğu paralar konusunda ufak krizlere hazırlan ama asla panik yapma derim. 10-12 Ekim tarihlerinde para dahil pek çok problemini çözebilirsin.

14 Ekim’de ise Merkür retrosu başlıyor. Merkür retrosu klişeleri vardır ya hani, “Elektronik aletler bozulur, iletişimde aksaklıklar olur” vesaire vesaire… İşte bu Merkür retrosunda, senin için tüm bu klişeler geçerli! E zaten şimdiye kadar Merkür’ün Başak burcunun yöneticisi olduğunu ve dolayısıyla da bu retro hareketinin senin de biraz enerjini düşürdüğünü, işleri yavaşlattığını okuya okuya öğrenmişsindir. Bu yüzden bu süreci biraz vites düşürme, dinlenme fırsatı olarak görmek lazım. Özellikle trafikte çok çok dikkatli olmak, kısa yolculuklarda her türlü önlemi almak, kuzen-kardeş yahut kanka diyebileceğimiz kadar yakın arkadaşlarla iletişimimize özen göstermek, yazılı iletişim söz konusu olduğunda (hele hele iş yeri ile alakalı) mutlaka yazdıklarımızı bir kere de sesli okumak lazım.

Para konusuna ise fazla girmiyorum çünkü para konusunu açıkçası 16 Ekim’de gerçekleşecek olan Terazi yeni ayı belirleyecek. Bu yeni ay, para konularını öne çıkarıyor ve özellikle borç-kredi gibi paralar konusunda bir temizlenme sağlıyor. Aynı şekilde bu dönemde temeli atılan proje, iş başvurusu, ekstra kazanç için fikirler ya da zam talebi gibi girişimlerin tamamlanması 28 Ekim - 3 Kasım aralığını ve sonrasını bulacak gibi duruyor. Yani maddi açıdan ferahlamayı bekleyelim, umudumuzu kaybetmeyelim, gerekli adımları da atalım ve zamana bırakalım, sevgili Başak.

Özellikle yeni ay gökyüzünü aydınlatana kadar 13-15 Ekim tarihleri çok zorlu, ama altını çiziyorum, lütfen umudumuzu kaybetmeyelim. Umutsuz olmak, şu hayat şartlarında kesinlikle çok normal, ama bir taraftan da kaderin yapabileceklerini, hayatın getirebileceklerini küçümsemek demek! Koskoca imparatorlukların yıkıldığı, kurbanda kesilmek üzere hazırlanan küçücük bir dananın bile günlerce yüzerek canını kurtarabildiği çılgın bir dünya burası. Elbette bizim sorunlarımız da bitecek. Bitmez mi hiç!

Güzel günler özellikle 18-19-21 Ekim’de seni bekler. Fazlasıyla aşka dair vurgu var bu tarihlerde. Tadını çıkarmanı öneriyorum. Bekarlar için de, sevgilisi olanlar için de… Retro var zaten, bu saatten sonrası artık kafayı fazla yormadan, ince düşünüp sık dokumadan sadece akışta kalarak ve sadece kalbimizi takip ederek duygularımızı yaşamak… Büyük beklentilere girmeden, sadece sevmek için sevmek vakti.

Ekim ayını bir de Boğa burcunda bir mavi ay ile kapatıyoruz. Bu mavi ayın özelliği, geleceğine dair sağlam bir haber -muhtemelen eğitim ile alakalı- getirmesi olacak gibi duruyor. Mesleki eğitim, dil kursu gibi alanlarda da olabilir. Fakat hemen heyecanlanmanı önermem çünkü işin rengi Kasım ayının ilk haftasından sonra ancak belli olacak. O konuyu da masaya yatırmak için seni burada bekliyor olacağım.

Delirme vakti sende, Terazi!

Sevgili Terazi,

Ekim ayını Koç burcunda alev alev bir dolunay ile açıyoruz. Geçen ay da bahsettiğim gibi, ilişkiler konusunda geçmişten insanlar yahut problemler yeniden gündeme gelmeye başlıyordu. İşte bu ay, bunların üst üste birikip, seni enine boyuna düşündürüp artık bir patlama noktasına getirmesi söz konusu.

İlk ihtimal, geçmişten insanlar olarak görünüyor. İnsan bazen kendisini fark etmeden manipüle ederek benzer ilişkilerin, aynı dengelerin içine tekrar tekrar girebiliyor. Halk arasında “yenilen pehlivan güreşe doymazmış” dedikleri gibi; daha önceden yaşanmış bir travmatik ilişkiyi, bazen aynı bazen farklı insanlarla yeniden kurup içine giriyoruz ki bu defa ‘biz kazanalım’ ve iyileşelim… Oysa iyileşmenin tek ve en sağlıklı yolu; aynı oyunu tekrar tekrar kazanana kadar oynamak değil, oyunu görmek, affetmek ve yolumuza bakmak. Bunları yazıyorum, yazıyorum ki geçmişten gelen ve özlemini çektiğin bazı şeylerin aslında sadece birer “kazanma hırsı” olabileceğini bil. İnsan bazen kendini gerçekten çok iyi kandırabiliyor. Bunu sana tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum çünkü Mars retrosuna bu ay içerisinde Merkür retrosu da katılacak ve geçmişe doğru çekilmen gerçekten yüksek bir ihtimal.

Diğer bir ihtimal ise; mevcut ilişkinde sürekli tekrarlayan kavga konularının artık “tamam ya da devam” dedirtmesi olarak görünüyor ki bence bu iyi bir bitirişe sebep olabilir. “Bitiriş”ten kastım ise elbette ki problemleri bitirmek, konuyu şifalandırmak, son noktayı koymak… Bunun tek çaresi açık ve net bir iletişim, uzlaşma ve karşılıklı anlayış olarak görünüyor, Terazi. Yani senin tek başına “Terazi” olman yeterli olmayacaktır, karşı tarafın da en az senin kadar Terazice, anlayışlı, uzlaşmacı davranması şart. Zira bu vahşi Koç dolunayının altındayken yapılan atar giderleri, verilen ultimatomları her ilişki kolay kolay kaldıramaz. Kısacası insanımızı seviyor ve ilişkimizi korumak istiyorsak; efendi gibi masaya oturup kartlarımızı açacağız. Sakin olacağız, Koç’ın vahşiliğini, Terazi aklıyla dengeleyeceğiz.

Açıkçası bu kasıp kavuran enerji 7’sine, hatta 9’una kadar bile zorlayacak gibi duruyor bizleri. O yüzden birazcık başka alanlara odaklanmak da iyi olur. Mesleğimiz bunlardan biri. Ayın ortasına kadar para kazanma konusunda motivasyonumuz yüksek, kazancımızın bereketi de yerinde. Yani ilişkiye odaklanıp, sevgiliyle ya da flörtle sabaha kadar süren konuşmalar yapıp iyice bu konuda boğulmak yerine vur kafayı yat, kendini işe güce ver derim :)

7 Ekim zor, 9 Ekim daha da zor dedik. Ama biz bunları derken 10 - 12 Ekim geliyor, nasıl güzel akışlı, nasıl bereketli ve şanslı günler! Özellikle kazanç açısından! İş arayan Teraziler bu günlerde aktif olsun, nereden ne çıkacağı hiç belli olmaz. Diğer burçlar için de bu günlere güzel yorumlar yaptım ama senin için bu günlerde daha ayrı bir etki var, sevgili Terazi. Talihin görünmez bir eli değiyor inceden bu günlere… Haberin olsun.

14 Ekim’de ise Merkür retrosu başlıyor. Şimdi bu ilk başta müşterilerden ya da iş verenden almak istediğin bazı ödemeleri, hele hele bankacılık gibi parayla oynadığın bir sektördeysen işlerin işeyişini erteleyebilir. Ufak aksilikler -insanlardan kaynaklı olmasa da elektronik aletler ya da bürokrasi gibi evrak konuları olabilir mesela- söz konusu gözüküyor. Elbette sinir bozucu ama çok da yıkıcı etkiler değil bunlar. Zira bir taraftan da para kazanmaya dair daha önceden kaçırdığın fırsatları, proje fikirlerini ya da iş başvurularını gündeme getirebilir. Bu retro senin için güzel şeylere vesile olacak yani. Bak gör sen…

Zaten 16 Ekim ile beraber senin burcunda bir yeni ay açılıyor. Şu yukarıda bahsettiğim ilişkiler konusunun bir yansıması olarak hayatında, kendinde bir değişim yapma dürtüsü gelebilir, sevgili Terazi. Eskiden sahip olduğun motivasyonu, hayallerini, NEŞENİ yeniden aramaya karar verebilirsin. İlişkilerin, işlerin ve hayatın senden aldıklarını söke söke geri alma -ya da aslında hiç alamadıklarını fark etme vakti.

Terazi delirmesi diye bir şey var hakikaten. Zodyakın en zarif, düşünceli, insan burcunun canına tak etmesi adeta nadir görülen ve izlemesi en keyifli, eğlenceli doğa olaylarından :) İşte böyle bir yeni ay etkisi geliyor sana, Terazi. Artık biraz “sadece ben!” diyeceğin, inceden isyan edeceğin ve kesinlikle neşeyi bulup tüm bu retrolara inat (özellikle 22 ve 28 Ekim’den sonra) çok eğleneceğin bir mevsim başlıyor.

25 Ekim’de geleceğe dair bir dilek tut ve onu zamana bırak.

31 Ekim’de de bir dolunay var ve bu dolunay maddi durumunu biraz hareketlendirecek gibi duruyor ama panik yapma çünkü Kasım ayının ilk haftasından sonra ancak hayatına somut etkisi hissedilecek. O zaman görüşürüz.

Fırtınalar koparsa kopsun, Akrep!

Sevgili Akrep,

Açık ve net başlıyorum: Ekim ayının ilk haftası, hatta taa 7 ve 9 Ekim tarihine kadar, gökyüzünde son derece gergin etkiler var. Bu gergin etkiler seni özellikle iş yerinde bulabilir. İş arkadaşların ile fikir ayrılıkları, gerginlikler, saman alevi gibi başlayıp ciddi boyutlara gelebilecek kavgalar söz konusu olabilir. Dolayısıyla sana tavsiyem nedir? Elbette ki yine sakiiiiin kalman… Başka çaremiz yok. İnsanız; güçlü pençelerimiz, sivri boynuzlarımız, yırtıcı dişlerimiz yok ama yüzlerce lisanımız, kelimelerimiz, cümlelerimiz ve yöntemlerimiz var. Kavga gürültü yaradılışımıza aykırı. Bir arada, barış içinde yaşamak üzerine varoluşumuz… Bunu hatırlamanı öneririm. Posta koymaların, atar giderlerin hiç hiç hiç faydası yok. Koç dolunayının altında böyle tavırlar yakar geçer bak, ben uyarmış olayım.

Aynı zaman bu ilk hafta sağlığına lütfen dikkat etmeye devam et. Elbette aklına sadece salgın gelmesin. Bu hafta içerisinde baş ağrıları, spor kazaları, kemiklerle alakalı sıkıntılar söz konusu olabilir. Kendimize özen göstermek lazım bu ay, sevgili Akrepciğim.

9 Ekim’e kadar zorlu günler var dedim evet, ama olumlu taraflar ise bizi gerçek dostlarımızla ilişkilerimizde bekliyor. Onlardan fazlaca destek görebilir ve bol bol iletişimde olabilirsin. Sosyalliğin (özellikle yazılı iletişimle) bu ay tavan yapacak. Aşk konusunda da önün çok açık. Özellikle 10 ve 12 Ekim tarihlerinde arkadaşlarla ufak bir yolculuk, onlar aracılığı ile biriyle tanışma ve bol bol yazışma söz konusu olabilir. Çok tatlı bir etki olduğunu düşünüyorum ama lütfeeeen aceleye getirip beklentilere girmeyelim çünkü 14 Ekim’de Merkür retrosu başlıyor. Yine işler biraz yavaşlayacak anlayacağın.

Eğer bir sevgilin varsa, yine haberler iyi. Aile yahut arkadaşlarla tanıştırmak, doğduğun yerlere - geçmişinin olduğu, çocukluğunun geçtiği mekanlara gitmek gibi aktiviteler gündeme gelebilir. Retronun nostaljik etkisini böyle güzelce değerlendirebilirsin. Olumlu ve hoş bir etki.

Fakat sıkıntılı tarafları da var elbette bu Merkür retrosunun… Merkür retrosu klişeleri vardır ya hani, “Elektronik aletler bozulur, iletişimde aksaklıklar olur” vesaire vesaire… İşte bu Merkür retrosunda, senin için tüm bu klişeler geçerli zira bu retro, senin burcunda gerçekleşiyor. Özellikle Mars retrosuyla da birleştirince günlük işler konusunda ciddi aksamalara sebep olabilir. Kredi kartıyla ve İnternet üzerinden yapılacak alışverişlerde lütfen lütfen çok dikkatli ol. Özellikle trafikte çok çok dikkatli olmak, kısa yolculuklarda her türlü önlemi almak, kuzen-kardeş yahut kanka diyebileceğimiz kadar yakın arkadaşlarla iletişimimize özen göstermek, yazılı iletişim söz konusu olduğunda (hele hele iş yeri ile alakalı) mutlaka yazdıklarımızı bir kere de sesli okumak lazım.

16 Ekim’de ise Terazi burcunda yeni ay, karanlık gökyüzünü aydınlatıyor. Hilal senin burcunda büyürken, sana gelen güzel etkiler var. Bu etkiler de “bitirişler”e yönelik. Neleri bitirebilirsin? Hazır retrolar varken geçmişe baktığımızda nelerden rahatsızlık duyuyorsak, onları bitirebiliriz. Sigara? Yeme bozukluğu? Şeker bağımlılığı? Sigara, yiyecek gibi yüzeysel örneklerle sınırlı kalmak zorunda da değilsin. Genel anlamda ruhunu tazeleyecek, yükünü azaltacak, temizleyecek pek çok “bitiriş” yapabilirsin. Bağımlılığın bazı zehirli ilişkilere, insanlara karşı mı? Onları da bu listeye ekleyebilirsin. Akrep, dönüşümün burcu, bunu hatırlamanı öneririm. Her ne kadar tutku ile bağlanmak, adanmak, vazgeçmemek en iyi bildiğin şeylerden olsa da; Akrep DÖNÜŞÜMÜN simgesidir. İnsanları korkutan da budur; Akrep’in her şeyden vazgeçebileceği ve her şeyden hayatta kalabileceği gerçeği… İşte, sevgili Akrep; yine bir “bitirişler” vakti. Bu faydalı bitirişler, hayatına dair olsun ve ekstra verimi al bence.

Neyse, biraz da gerçek hayata dönelim. 19-20-21 özellikle aşka dair çok güzel etkiler taşıyor. Telefon elinden düşmeyecek bence bu günlerde. Dediğim gibi, fazla deşmeden insanları sakince tanımaya, akışta kalmaya devam. Bu tarihlerde daha derin yakınlaşmalara ve kurulacak güçlü bağlara temeller atılacak.

22 Ekim ve sonrası ise malum: Akrep sezonu açılıyor! 24- 25 Ekim tarihleri HARİKA. Özellikle doğum günün de bu tarihler civarındaysa, 25 Ekim’de en güzel dileklerini tut derim.

31 Ekim’de ise Boğa burcundaki mavi ay ilişkiler konusunda suları hareketlendiriyor, sevgili Akrep. Eğer bir sevgilin varsa, beklenmedik bir gelişme ile karşılaşabilirsiniz. Olumlu ve sevimli olacağını düşünüyorum ama olayların netleşmesi için Kasım’ın ilk haftasını beklemeniz gerekecek zaten. Bekarlar ise flörtleri hızlıca ilişkiye çevirmek, “benimsin!!!!” diye kapılara dayanacak kadar yükselen duygularına teslim olmak isteyebilirler :) Ama bu işler isteyince çat diye olmuyor işte, her şeyin bir vakti var ve o vakit Kasım’ın 4’ünden sonra ancak gelecek.

Biraz aşkla uğraşacaksın, Yay!

Sevgili Yay,

Aşk konusunda güçlü bir etki, Ekim ayının ilk haftasına yayılıyor. Koç dolunayı ile yükselen alevler; özellikle sosyal medya platformlarında yeni insanlarla tanışabilirsin, güzel flörtler edebilirsin. Bu etki öncelikli olarak bekarlar için şahane. Ama seni uyarıyorum özellikle flörtler konusunda duygularını fazlaca yükseltebilir, birazcık abartabilir, hatta kendini Duvara Karşı Cahit gibi “aşık oldum aşık!!!” diye dans ederken bulabilirsin. Tatlı etkiler bunlar tabi. Ama gökyüzünde fena retrolar var şu ara… İşte bu yüzden en büyük riskten bahsetmesek olmaz: Eski sevgililer, yarım kalmış flörtler… Bu ay başlayacak olan Merkür retrosu ile beraber geri dönme, kendilerini hatırlatma ihtimalleri giderek artıyor. Geliyorlar, Yay. Geliyorlar. Hem de bu gelişlerin pek de sevimli olacağını düşünmüyorum; kapanmamış defterleri kapatmak, yarım kalmış kavgaları tamamlamak için geliyorlar sanki. Arkadaş aracılığıyla haber göndererek, Instagram’da bir gönderimizi beğenerek, belki de rüyalarımıza girerek! :) Kendilerini hatırlatıyorlar! Kendimizi, kalbimizi, enerjimizi korumamız lazım. “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış” tadında, aynı oyunlara bu defa kazanan taraf olabilmek için tekrar tekrar girmeye meyilliyiz; sonuçta insanız! Ama kendimize arada neyin gerçekten önemli olduğunu sormamız lazım. Hissettiğimiz şey gerçekten özlem ve aşk mı? Yoksa intikam ya da daha hafif tabirle ‘ödeşme’ durumunun vereceği basit bir tatmin duygusunu mu kovalıyoruz? Bizi gerçek yolumuza, asıl olmamız gereken ve yaşamamız gereken şeylere ulaştıracak geleceğe bakmak lazım diyorum ben.

Bu bahsettiğim etki dolunay haftasına yayılırken, 16 Ekim’deki Terazi yeni ayında yeniden bir yokluyor. Ne yapmak lazım? Enerjimizi kariyerimize kanalize etmek lazım bu ay, çünkü ay boyunca bu açıdan gerçekten şanslıyız. Patron, müdür gibi üst düzey insanların da desteğini göreceğiz. Dolayısıyla iş arayanlar için mülakatlar, sunmak istediği projeler olanlar için toplantılar, konferanslar, her türlü sunumlar açısından etkiler hep güzel. Özellikle 10 ve 12 Ekim tarihleri civarında mutlaka bu anlamda şanslar denenmeli.

Merkür retrosu ise 14’ünde tam olarak başlıyor. Genel olarak pek çok kişiyi zorlayacak olan bu retronun sana etkisinin pek de yüksek olacağını düşünmüyorum açıkçası. Biraz “iç sıkıntısı” hissedebilirsin ama mesele değil inan… Kulağına çalınabilecek dedikodular ve başka insanların dramaları da sen onlara dikkatini verdikçe varlar - sen kulaklarını tıkadığında onlar da yoklar! İşte bu yüzden üçüncü kişi ve kişilere, söylentilere, şunlara bunlara bakmadan yüzünü ileri dönmeni öneririm, yukarıda da dediğim gibi.

Retronun başlangıcı, sürecin tamamından daha zorlu gözüküyor açıkçası. 13-15 Ekim tarihleri de sıkıcı etkiler getiriyor. Profesyonel ilişkiler boğucu hissettirebilir, hiyerarşiden bıktığını düşünebilir ve özgürleşme ihtiyacı duyabilirsin. Dişini sıkıp sabretmek zorundasın, malum mega zengin değilsek, hepimiz bir noktada bükemediğimiz bilekleri öpüyoruz…

Fakat üzülme çünkü 16’sı ile beraber o karanlık gökyüzünü taptaze bir Terazi yeni ayı aydınlatıyor. Dostlarımızla ilişkilerimize yeni bir yakınlık boyutu getiriyor. Sürpriz bir şekilde buluşmalar gerçekleşebilir ve arkadaşlar aracılığı ile bağlantılar kurulabilir, iş fırsatları duyulabilir… Haberin olsun. Aşk konusu da gündemde ama tadını çıkarmaktan başka şey önermem zira Kasım ayının ilk haftasına kadar ciddi adımlardan ve büyük vaatlerden kaçınılmalı.

Para konusu hala aşırı bereketli sayılmaz. Kasım’ın ilk haftasına kadar da büyük alışverişlerden kaçınılmalı. Ama az kaldı merak etme, önümüzdeki aylarda para ve kariyer meselesini çok temiz sabitleyeceğiz!

Yükseliyorsun, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Geleceğe ve kariyere yönelik pek çok fırsat getiren, yeni yolların açılacağı ve zihninin vızır vızır çalışıp yeni projeler üreteceği son derece verimli bir Ekim ayına giriyorsun. Bu ay içerisinde tek sıkıntılı konu arkadaşlık ilişkileri ve biraz da para… Fakat hiçbiri atlatılmayacak gibi değil. Şimdi baştan başlayalım.

Ekim ayını Koç burcunda bir dolunay ile açıyoruz. Gökyüzünü alev alev yakacak olan bu saf enerji, öncelikli olarak aile içerisinde bir takım gerginliklere sebep olabilecek gibi duruyor. Sinirlerin gergin, dilimizi tutmanın da biraz zor olacağı ve fazlaca gururlu, bağımsız davranma meylinde olacağımız bu hafta içerisinde, hassas konuları konuşmak biraz ateşle oynamak gibi olur. Dolayısıyla aile içerisinde özellikle tekrarlayıp duran konular varsa, hele hele bir de bu konular parayla alakalıysa pek sınırları zorlamayın, fazla deşmeyin derim. Mesela ailenin genelini ilgilendiren miras-tazminat-nafaka ya da büyük kredi borçları gündeme gelebilir - bu tarz konuları masaya yatırılacak en iyi gün 12 Ekim (akşama kalmadan) olur.

İlk hafta böyle zorlu işte. Evde birazcık gerginlik var. Hatta 7-9 Ekim’e kadar da bu böyle. Ama yüzünü güldürecek etkiler, seni özellikle romantik konularda buluyor. 10 ve 12 Ekim çok çok güzel! Bekarlar için kalpleri ısıtacak flörtler, zaten sevgilisi olanlar için de sevgiliyle iyice bağları güçlendirmelik yakınlaşmalar bu tarihlere uygun…

14 Ekim’de ise Merkür retrosu başlıyor. Merkür retrosu klişeleri vardır ya hani, “Elektronik aletler bozulur, iletişimde aksaklıklar olur” vesaire vesaire… İşte bu Merkür retrosunda, senin için tüm bu klişeler geçerli! Gerçekten de özellikle kredi kartı ile yapacağın - İnternet üzerinden yapacağın alışverişlere, sosyal medya kullanımına, arkadaşlarınla (özellikle de WhatsApp grupları gibi toplu sohbetin döndüğü platformlarda) iletişimine çok çok çok dikkat etmeni öneririm.

16 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay var. Bu yeni ayın aslında kısmetli olup sana kariyerine ve geleceğine dair yeni fırsatlar - üstüne sorumluluklar bindirerek de olsa mükafatlar, çok çalıştırarak da olsa övgüler alkışlar getireceğini düşünüyorum FAKAT Merkür retrosu başta olmak üzere diğer pozisyonlar bunun biraz ertelenebileceğini işaret ediyor bir yandan. Yani sabırlı olmaya devam etmemiz gerekiyor, sevgili Oğlak. Ekim ayının ortasındaki bu yeni ay, nasıl yavaşça açılarak gökyüzünü yavaşça aydınlatmaya başlıyorsa; karşımızdaki kapı da aynı ahestelikte açılıyor… Gıcırdayarak adeta. İşte bu yüzden en az 19 ve hatta 21 Ekim tarihlerini beklemek lazım gelişmeleri görmek için. 28 Ekim’den sonra ise iş arayanlar - iş yerinde ilerlemek isteyenler - kendi projelerini hayata geçirmek niyetinde olanlar için en şanslı dönem başlıyor. Özellikle Kasım’da bu süreç sıkıntısız işleyecek.

24 ve 25 Ekim günleri de gökyüzündeki retrolara inat çok bereketli ve şanslı günler… Hiçbir şey yapmasan dahi otur ve niyetlerini yaz çiz konuş derim.

Sana aşka, gönül işlerine dair yüz güldürecek haberlerim ise en sonda saklı… Bu ay içerisinde ikş dolunay var. İkincisi 30 Ekim’de gerçekleşecek olan mavi ay… Boğa burcunda gerçekleşiyor ve özellikle aşk konusunda bekarların da, zaten bir sevgilisi olanların da yüzünü güldürüyor. Bu dönemde bekarlar özellikle sosyal medya platformlarından -daha önce tanıştıkları insanlarla- yakınlaşabilir ya da yarım kalmış flörtleri nihayete erdirebilirler; sevgilisi olanlar ise nişan, düğün ve bebek gibi büyük kararlar alabilirler. Eğer bebek gibi bir niyetiniz yoksa dikkatli olmakta fayda var.

Uzun lafın kısası, retrolara inat bir şekilde Ekim ayını enerjini yükselterek, aşk konusunda da, kariyer konusunda kısmetli bir şekilde kapatıyorsun Oğlak. Yükseliyorsun, sakın pes etme.

Her işte bir hayır olduğunu göreceksin, Kova!

Sevgili Kova,

Koç burcundaki vahşi dolunay etkisini tüm haftaya yayıyor. Açıkçası tam etkisi azalarak bitiyor dediğimizde oluşan daha da zorlu açılar sebebiyle, şöyle 7 - 9 Ekim’e kadar birazcık dişimizi sıkmamız gerekiyor. Senin durumunda dikkatli olmamız konuların başında kardeş-kuzen ya da yakın akraba gibi yakın çevremizden insanlarla gerginlikler ve çatışmalar geliyor… Kesinlikle alttan almanı ve hassas konuları pek deşmemeni öneririm çünkü takip eden haftalarda da Merkür retrosu başlayacak ve iletişimimizi bir miktar yavaşlatacak. Yani zararsız ve hafif görünen tartışmalar, gereğinden uzun küslüklere sebep olabilir. Haberin olsun. Ayrıca bu İlk hafta boyunca trafikte çok çok dikkatli olmanı, kısa yolculuklara çıkarken de beraber seyahat ettiğin insanlara, bavuluna, biletine dikkat etmeni öneririm. Aksilikler silsilesi seni bulmasın diye önlemler alınmalı.

Neyse ki gün gibi doğan 9 ve 10 ekim günleri var. Öncelikle maddi konularda rahatlama sağlayacak olan güzel etkileri getiriyorlar. Bu günlerde ailenden maddi destek görebilir, kendini güvende hissedebilir ve finansal sorunların için özellikle bir kadın aracı sayesinde çözümler bulabilirsin. Romantik ilişkiler açısından da tatlı etkileri var açıkçası… Derin sohbetler ile bağlar güçlendirilebilir; hatta sırlar paylaşılıp güven duygusu iyice sağlanabilir. Çok güzel, pek güzel.

14 Ekim’de ise Merkür retrosu başlıyor, sevgili Kova. Şimdi bu durumda artık neler tembihlediğimi ezberlemişsindir. Klasik yorumlar işte: Elektronik aletler sıkıntı çıkarabilir, iletişimde aksilikler olabilir… Tüm bunların yanında sana bu aya ve sana özel söyleyebileceğim şey; iş-kariyer konusunda işlerin sürüncemede kalması yüksek ihtimal bu süreçte. İş yerinde emeğinin görünmez olduğunu hissedebilir, hakkının yendiğini düşünebilirsin. Hak ettiğin maddi karşılığı, övgü ve krediyi alman gecikebilir. Sinir bozucu olabilir. Ama bence sakin kalmaya devam et çünkü ayın 16’sından sonra bir büyüğünün-üst düzey insanın yardımıyla geleceğine dair daha güçlü bir farkındalık geliştireceksin. Eski hayallerini, planlarını yeniden gözden geçirebilirsin. Kaçırdığını düşündüğün fırsatlar, şimdiki aklınla değerlendirmen için yeniden geliyorlar. Yani bazı işlerin olmamasındaki hayrı, zamanla göreceksin. Bu elbette ki sadece bir süreç - 16 Ekim’de ayak seslerini duyurmaya başlayacak ve Kasım’ın ilk haftasından sonra ancak nihayete erecek! Yani geleceğini enine boyuna düşünmek, risk değerlendirmesi yapmak, hazırlanmak için yeterince vaktin var.

Özellikle de eğitim hayatından insanlarla yeniden iletişime geçebilir, onların tavsiye ve deneyimlerinden faydalanabilirsin. Daha önceden niyetlenip yarıda bıraktığın dil kursları, mesleki eğitim programları, yüksek lisans başvuruları, yurtdışı işleri… Hepsini yeniden gözden geçirme zamanı. Vaktin bol, rahat rahat değerlendir derim. Zira ayın 22’inden sonra maddi açıdan burs-kredi gibi paraların gelişi de rahatlayacak - böylece geleceğe dair planların konusunda kendini daha rahat hissedeceksin.

Aşk yok mu? Kesinlikle var! 16’sından itibaren özellikle eğitim hayatından tanıdığın eski okul arkadaşlarınla iletişimler söz konusu olabilir. 28’inden sonra ise ileriye dönük adımlar, ilişkilerde gelişmeler, gelecek planları söz konusu. Çok güzel!

31 Ekim ise Boğa burcunda bir mavi ay ile kapatıyor ayı… Bu da aile içerisinde birazcık gerginliğe işaret ediyor. Romantik meselelerde de bazı sırların ortaya çıkması söz konusu olabilir. Sakin kalmak lazım çünkü unutmayalım ki Merkür retrosu var ve olayların iç yüzünün görünmesi zaman alacak.

Çalıştıkça şifalanıyorsun, Balık!

Sevgili Balık,

Ekim ayına hızlı bir giriş yapıyorsun açıkçası. İlk hafta dolunay etkisi altında sana yüksek enerji veriyor; özellikle kariyer konusunda motivasyonun sağlam, kazancının bereketi de iyi. Hafta boyunca çok verimli ve üretken bir biçimde çalışabilirsin. Sana kendini işe gömmeni fazlasıyla öneririm FAKAT lütfen bu süreçte (en az 7-9 Ekim’e kadar) insanları incitmeye çok müsait olduğunu unutma ve iş arkadaşlarına azıcık özen göster. Bunu bir Balık burcuna söylemenin absürt kaçtığının farkındayım ama Koç dolunayının enerjisi insanı gerçekten fevri ve dürtüsel davranmaya itebilecek yönde; dolayısıyla anlık tepkilerimizle tamamen niyetimizin dışında kalpler kırabiliriz, haberin olsun.

7 ve 9 Ekim tarihleri de zorlu. Özellikle 9 Ekim’de, arkadaşların ile para konusunu açmamaya çalış derim. Aranızda alacak verecek borç meselesi olan bir arkadaşın varsa, bunları konuşmak için en uygun tarih 10-12 Ekim diye düşünüyorum.

10 ve 12 Ekim tarihleri en çok da aşk açısından güzel! Flörtler sevgililiğe çevrilebildiği gibi, zaten sevgilisi olanlar da ay boyunca geleceğe dair planlar yapabilirler. Bu planları sadece yapmakla kalmanızı ve ciddi işlere girişmekten, acele etmekten kaçınmanızı öneririm. Çünkü, sevgili Balık, bu tarihlerde Merkür durağan… 14 Ekim’de ise tamamen retro hareketine başlamış olacak.

Akrep burcunda gerilemeye başlayacak olan Merkür’ün genel olarak pek çok kişiyi zorlarken, sana etkisinin pek de yüksek olacağını düşünmüyorum açıkçası. Yolculuklarda dikkatli olsan yeter. Bavul, bilet, maske gibi konularda özenli olunmalı. Trafikte de öyle! Bir de gerek okul ve iş yerinde, gerekse de üst düzey öğretmen/akraba gibi insanlarla din-siyaset ekseninde tartışmalardan kaçınmak lazım. Bu tartışmalar genelde çoğu kişiyi ikna etmez, biliyorsun. Kimsenin fikri değişmediği gibi, kişisel husumetlere sebep olur. O yüzden sal gitsin.

Neyse, pozitif etkilerle devam edelim. Merkür retrosu ile beraber geçmişinden -özellikle de eğitim hayatından insanlarla yeniden iletişime geçebilir, onların tavsiye ve deneyimlerinden faydalanabilirsin. Daha önceden niyetlenip yarıda bıraktığın dil kursları, mesleki eğitim programları, yüksek lisans başvuruları, yurtdışı işleri… Hepsini yeniden gözden geçirme zamanı. Vaktin bol, rahat rahat değerlendir derim. Zira ayın 22’inden sonra maddi açıdan burs-kredi gibi paraların gelişi de rahatlayacak - böylece geleceğe dair planların konusunda kendini daha rahat hissedeceksin.

16 Ekim’de Terazi yeni ayı… İçsel bir yüzleşme, ilişkilerdeki kötü alışkanlıklarını geride bırakma, güven korku ve şüphe duygusu üzerine enine boyuna düşünmek için iyi bir fırsat, sevgili Balık. Sürekli çevremizdeki ve bizi mutlu etmeyen ilişkilere “toksik” diyoruz fakat bazen insanın en toksik ilişkisi kendisiyle olabiliyor. Dolayısıyla kendimizi şifalandırınca, çevremizdeki akışın nasıl da değiştiğini göreceğiz. O yüzden bu Terazi yeni ayında, bir Terazi gibi tarafsız ve adil bir şekilde kendimize bakalım; yüzleşelim, hesaplaşalım ve duygusal bağımlılıklarımızı geride bırakalım. Güven duygusunu insanlardan talep etmek yerine kendi içimizde bulabileceğimizi bilelim ve huzur bulmaya başlayalım bu gerçekle…

19-21 günleri özellikle sevgilisi olanlar için ha-ri-ka. İlişkiye dair çok güzel gelişmeler yaşayabilirler. Aynı şekilde iş yerinde de arkadaşlar aracılığı ile güzel fırsatlar yakalanabilir.

22 Ekim ve sonrası zaten Akrep sezonunu açıyoruz ve içsel enerjimiz de, sezgilerimiz de, şansımız da yükseliyor. 25 Ekim günü rüyalarına dikkat etmeni ve dileklerini evrene duyurmanı tavsiye ederim. Özellikle öğrencilik durumu devam edenler için tertemiz bir dönemin başlangıcı bu.

31 Ekim dolunayı ise ani yolculuklara hazırlanmamızı işaret ediyor, sevgili Balık. Misafir ağırlamak, uzun süredir görüşülmeyen insanlarla iletişime geçmek söz konusu. Çantanı hazırlasan iyi edersin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
414
286
64
49
35
32
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

bu yorumdan sonra ilişkisi olan yayların ilişkisi bitti.. zira ya eskiler geliyor ya yeni flörtler..

Deniz

ee başka piyango bana vuracak mı mesela onu söyle ?