Görüş Bildir
Haberler
Şampiyon Galatasaray, Sezonu Beraberlikle Noktaladı: 1-1

Şampiyon Galatasaray, Sezonu Beraberlikle Noktaladı: 1-1

Enver K.
30.05.2015 - 12:05

Hamzaoğlu: "'Güzel ve keyifli bir maç oldu"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-1 berabere biten Çaykur Rizespor maçının açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-1 berabere biten Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, 'Şampiyonluktan sonra maç oynamak, bu kadar yükü taşıyıp insan rahatladıktan sonra maça çıkmak zordu oyuncularım için. Maçın başında bunu hissettik. İkinci yarısı tempolu ve güzel bir maç oldu. Tempoyu yakalamak önemliydi. Güzel ve keyifli bir maç oldu. Şampiyonluğumuz camiamıza hayırlı olsun. Çaykur Rizespor'u da tebrik ediyorum. Önümüzde kupa maçı var. İyi bir takıma karşı zor bir maç oynayacağız. İkinci kez kupayla İstanbul'a dönmek istiyoruz' dedi.

Daha önce Rize'de çalıştığı hatırlatılan Hamzaoğlu, 'Sezon içinde son maçlar zor olacağı için dua ettik Rize'ye şampiyon takım olarak gelmek için. Buraya rahat bir şekilde geldik Şimdi de dönüyoruz. Ç. Rize'de çalışmak benim için farklıydı. Saffet Susiç'le birlikte çalıştık. İki dönem geldik gittik, bir türlü uyum sağlayamadık buraya maalesef. Israrla çağırıldık sonra gönderildik. Futbolun içinde var böyle şeyler. Rize'ye da başarılar diliyorum' ifadesini kullandı.

Skorer

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman: "Başarılı olanlar alkışlanır. Lafta değil, kalpte yapmak, objektif bakmak gerekiyor."

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak sezonu 36 puanla tamamlayan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hikmet Karaman, çok pozisyon olmasına rağmen maçın az golle bittiğini ve gelecek sezon transferleri buna göre gerçekleştireceklerini söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi bir maç olduğunu belirtti.

Fazla pozisyon üretmelerine rağmen gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Karaman, 'Stressiz çıktığımız maçta iyi oynadık ve bol pozisyon var. Bu kadar bol pozisyondan kısır sonuç çıkması, lig içinde yaptığımız analizin özetiydi. Gelecek sezonunun planını, transferini buna göre yapacağız. Hedefimize iki hafta kala ulaşmıştık. Geçmiş iki seneden ders alıp yapılanmamızı iyi yapmalıyız' diye konuştu.

Hakemin ilk kez Türkiye'de omuzlara alındığını kaydeden Karaman, şöyle devam etti: 'İki takım oyuncularının omuzlarda terk etmesi, güzel bir örnekti. Rizespor'un maç öncesi şampiyonu alkışlaması, hakemin maçı omuzlarda terk etmesi Türkiye'deki diğer takımlara iyi örnek olur. Onlar da birbirini alkışlasın. Şampiyon takımlar birbirlerini alkışlasın yoksa Anadolu takımlarını piyon yapmasınlar. Büyük takımlar birbirlerini alkışlayacak. Şampiyon olan takımlar alkışlanır. Başarılı olanlar alkışlanır. Lafta değil, kalpte yapmak, objektif bakmak gerekiyor.'

Skorer

Yarsuvat: '1777 oyla başkan oldum, 7 ay görev yaptım ve 77 puanla şampiyon olduk'

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Duygun Yarsuvat, 1777 oyla başkan seçildiğini 7 ay görevde kaldığını ve 77 puanla şampiyon olduklarını belirterek hayatında yedi rakamının önemine dikkat çekti. 

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 34. ve son haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmayı Galatasaray'da eski ve yeni yönetim birlikte izledi. Karşılaşmanın ardından eski başkan Duygun Yarsuvat ve yeni başkan Dursun Özbek stattan birlikte ayrıldı. Yarsuvat, stressiz bir maç izlediklerini ifade etti. 

Birde istatistik veren Yarsuvat, '1777 oyla başkan olmuşum. 7 ay kalmışım. 77 puanla da şampiyon olduk. Yedi uğurlu geldi bana.' dedi. 

Yeni başkan Dursun Özbek ise Yarsuvat için, 'Bizi yalnız bırakmadı geldi. O bizim abimiz. Bizde veda etmek yoktur. Her Galatasaraylı ölene kadar Galatasaraylı'dır. Hocam benim uğurlu başkanımdır. Onunla birlikte çalıştım. Çokta güzel şampiyon olduk.' dedi.

CHA

Mustafa Kamil Abitoğlu, Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ile hakemliğe veda etti

Mustafa Kamil Abitoğlu, Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ile hakemliğe veda etti

Karşılaşmayı yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu kariyerindeki son maçına çıktı.

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ile karıyerindeki son karşılaşmayı yöneten Mustafa Kamil Abitoğluomuzlarla uğurlandı.

Karşılaşma başlamadan önce iki takımın futbolcualrı tarafından alkışlanan Abitoğlu, maç sonunda omuzlara alındı.

Galatasaray ve Çaykur Rizesporlu futbolcuların saha içinde alkışladığı Abitoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SABRİ KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Abitoğlu'nun vedasında en ilginç an ise karşılaşmanın bitiş düdüğüyle geldi.

Galatasaray'ın emektar ismi Sabri Sarıoğlu, Mustafa Kamil Abiitoğlu'na kırmızı kart gösterdi ve dışarı çıkmasını istedi.

Güzel görüntülerin ardından deneyimli hakem kariyerini sonlandırdı.

Goal

2014-15 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, ligin son maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Rize Yenişehir Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Çaykur Rizespor 52'de Eren ile öne geçti. Galatasaray bu gole 86'da Umut Bulut ile karşılık verdi. 

Sarı kırmızılı takımda 81'de Koray Günter kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sezon ilk defa bir Galatasaraylı oyuncu kırmızı kart gördü.

Sarı kırmızılı takım bu maç öncesinde 20'nci şampiyonluğunu kazanmış ve dördüncü yıldızı takmaya hak kazanmıştı.

Bu maçtan önce oynadığı son altı karşılaşmayı gol yemeden tamamlayan Galatasaray'ın serisi sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray sezonu 77 puanla zirvede tamamladı. Rizespor ise 36 puanla sezonu bitirmeyi başardı.

Çaykur Rizesporlu futbolcular ve teknik direktör Hikmet Karaman, maç öncesi Galatasaray Futbol Takımı'nı sahaya çıkarken alkışladı.

Soyunma odasından sahaya çıkış tüneli önünde karşılıklı tek sıra olarak dizilen Yeşil mavili futbolcular ve teknik heyet, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Sarı kırmızılıları alkışlayarak kutladı.

Galatasaray taraftarları, daha sonra iki takım futbolcularını tribüne çağırdı. Sporcular da el ele tutuşarak tribünlere gitti.

Galatasaray'ın deplasmanda, Çaykur Rizespor ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Yüksek bilet fiyatlarının da etkisiyle az sayıda taraftar izledi.

15 bin 500 kişilik Rize Yenişehir Stadı'nın misafir taraftarlar için ayrılan tribününde bin civarında Sarı kırmızılı taraftar yer aldı.

Karşılaşma öncesi Sarı kırmızılı futbolcuları tribüne çağırarak 'üçlü çektiren' taraftarlar, 'Şampiyon Galatasaray' tezahüratlarıyla takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.

Karşılaşmayı yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu kariyerindeki son maçına çıktı. Galatasaray ve Çaykur Rizesporlu futbolcuların saha içinde alkışladığı Abitoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 3 Haziran Çarşamba günü Bursaspor ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla Çaykur Rizespor karşısına çıktı.

Sarı kırmızılı takımda sarı kart cezalısı olan Olcan Adın'ın yanı sıra Fernando Muslera, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Aurelien Chedjou ve Wesley Sneijder kadroda yer almadı.

Galatasaray'da geçen hafta Beşiktaş maçının ilk 11'inden sadece 3 oyuncu, Çaykur Rizespor maçında forma giydi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, göreve gelmesinin ardından ilk deplasmanda takımını yalnız bırakmadı.

AlJazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0