Görüş Bildir
Haberler
Rize Emniyet Müdürlüğü'nde Silahlı Saldırı: Ağır Yaralanan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Kurtarılamadı

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde Silahlı Saldırı: Ağır Yaralanan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Kurtarılamadı

Batuhan
11.12.2018 - 15:24 Son Güncelleme: 11.12.2018 - 16:48

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıda, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emniyet Müdürü Verdi kurtarılamadı. Rize Valisi Kemal Çeber, Verdi'nin şehit düştüğünü açıkladı. Saldırganın, yer değişikliği için görüşmek isteyen ve olumsuz yanıt alan bir trafik polisi olduğu aktarılıyor. 

DHA'da yer alan habere göre, bugün saat 15.20 sıralarında, Rize kent merkezindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasından silah sesleri duyuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nün birinci katındaki makam odasının bulunduğu katta meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin de aralarında bulunduğu 3 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Soylu doğruladı: "Doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor"

Soylu doğruladı: "Doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin hastanede olduğunu belirterek, 'İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor.' dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber, silahlı saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğünü açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, silahlı saldırıya uğrayan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit düştüğünü açıkladı.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi 📷

Çeber, yaralıların durumunun nispeten iyi olduğunu ve ameliyata alındıklarını da sözlerine ekledi.

Saldırgan yaralı olarak gözaltına alındı.

Saldırgan yaralı olarak gözaltına alındı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İ.S, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren İ.S, bir süre görüştükten sonra buradan ayrıldı.

Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen İ.S, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı silahla vurdu.

Emniyet Müdürü Verdi ile yer değişikliği için görüşmek istediği öğrenilen İ.S'nin, kendisine müdahale etmeye çalışan ve olayda yaralanan koruma memuru Yiğit Can Köksal tarafından ayağından vurularak yaralandığı öğrenildi.

Altuğ Verdi kimdir?

Altuğ Verdi kimdir?

1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında Polis Koleji’nden, 1993 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. 

İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev alan Verdi, 28 Aralık 2016 tarihinde 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlügünde Özel Hareket Şube Müdürü olarak görev yaptı.

19 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Emniyet Müdürü olarak atandı.

Evli ve bir kız babası olan, iyi derecede İngilizce bilen Verdi, ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok yabancı ülke nezdinde düzenlenen toplantı ve programlarda Türkiye’yi temsil eden isimlerdendi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ledzeppelin

Polis memurunu hemen yargılamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin ölen emniyet müdürünün özgeçmişi başarılarla dolu. Lakin bir kamu persone... Devamını Gör

Salim Çınarcı

Polis memuru hemen yargılanmalı ve en ağır cezayı almalı, ne olursa olsun cinayet hiçbir zaman meşru değildir, vuran adamın sorunu neyse onu düzeltebilirsini... Devamını Gör

Magnum

Herkes polis olmamalı. herkesin belinde silah olmamalı.

Mida yuhen

Acaba Neden, polisi de dinlemek lâzım. Müdürleri denetleyecek bir üst makam yok. Aralarında ne geçmiş acaba...son yıllarda kurumlarda üstlerin, memurlari ezd... Devamını Gör