Görüş Bildir
Haberler
Reyhanlı'daki Patlamada Araçtaki 3 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Para Karşılığı Bomba Sevki Şüphesi

Reyhanlı'daki Patlamada Araçtaki 3 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Para Karşılığı Bomba Sevki Şüphesi

Reyhanlı’da önceki gün patlayan bombalı araç soruşturmasında yeni bilgilere ulaşıldı. Araçtaki el yapımı patlayıcının (EYP) infilakı sonucu ölen 3 Suriyeli’nin terör örgütleriyle bağlantılarına ulaşılmazken adi suçlardan kayıtları çıktı. Ölenlerin sık sık Suriye’ye gidip geldikleri, eylem planlayan örgütten aldıkları para karşılığında patlayıcıyı taşıdığı üzerinde duruluyor. 

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göreReyhanlı’daki patlamayla ilgili soruşturmayı Hatay Emniyeti yürütürken, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü de teknik destek veriyor. Patlayan bombalı araçta ölen 3 Suriyeli ile ilgili yapılan istihbari araştırmada, ölenlerin parmak izleri alınarak biyometrik kimlik verildiği, geçici koruma statüsünde oldukları belirlendi. Söz konusu kişilerin herhangi bir terör örgütüyle bağlantılarına ulaşılmazken, emniyette asayiş ve ahlak birimlerinde ‘adi’ suçlardan (yüz kızartıcı suçlar) kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Eylem yapılacak noktanın belirlenmesi için de bölgedeki tüm kameralar inceleniyor

Eylem yapılacak noktanın belirlenmesi için de bölgedeki tüm kameralar inceleniyor

Polis ve istihbarat birimleri şüphelilerin bağlantıları, görüştükleri kişileri tek tek incelemeye aldı. 3 kişinin eylem planlayan örgütten aldıkları para karşılığında patlayıcıyı taşıdıkları, bombalı aracı eylem yapılacak hedefe bırakmak için anlaştıkları ihtimali üzerinde duruluyor. Bombalı araçla eylem yapılacak noktanın belirlenmesi için de bölgedeki tüm güvenlik kamera ve MOBESE’deki kayıtlar inceleniyor.

Patlayıcı bomba düzeneğine bağlıymış

Patlayıcı bomba düzeneğine bağlıymış

Yapılan kriminal incelemede, olayın terör eylemi, aracın bomba yüklü olduğu, araçtaki patlayıcının bomba düzeneğine bağlandığı da ortaya çıktı. Parçalanan araçtan geriye kalan bir cep telefonu incelemeye alınırken, telefonun uzaktan kumanda olarak bomba düzeneğine bağlanmış olabileceği değerlendiriliyor. Aracın hedefine ulaştığı varsayılarak telefona gönderilen sinyalle erken patlatılıp patlatılmadığı da kriminal araştırmadan sonra belli olacak. Bomba düzeneği ve eylem şeklinin terör örgütü DEAŞ’ı işaret ettiğine dikkat çekilirken, Türkiye’ye yönelik eylem arayışında olan terör örgütü YPG’nin de olayla bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.

Araç Suriye kayıtlı

Araç Suriye kayıtlı

Suriye’ye kayıtlı aracın 2017 yılında Türkiye’ye girdiği, araç sahibinin ise Suriyeli bir sığınmacı olduğu belirlendi. Araca geçici olarak 31 ML 278 plaka verildiği de bildirildi.

Geçtiğimiz gün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde park halinde bir araçta patlama meydana geldi. Araçta bulunan 3 kişi hayatını kaybetti.👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tuna Karahan

Bu ülkede Suriyeli sorunu var!

Bozkurt

Araplarda ve Köktendincilerde görülen en rezil hareket, sığındıkları ve ekmek yedikleri ülkeye karşı ayaklanma, terör eylemlerinde bulunma.

Yarın öbür gün plaja inip aynısını orada da yapacaklar. O zamana kadar bakarsınız, savunursunuz.