Görüş Bildir
Haberler
Rengarenk Görsel Efektleriyle Sizi Başka Evrenlere Götürecek Kadar Muhteşem 21 Film

Rengarenk Görsel Efektleriyle Sizi Başka Evrenlere Götürecek Kadar Muhteşem 21 Film

Renklerin büyüsüne kapılmaya hazır mısınız? Gözlerinizin önünde adeta bir renk cümbüşüne dönüşen, hayal gücünüzü zorlayan, sizi alıp başka evrenlere götüren filmler ile karşınızdayız! Bu listemizde, sinemanın estetik gücünü en yoğun şekilde hissedeceğiniz, kalbinizin ritmini değiştirecek yapıtları bir araya getirdik. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Speed Racer, 2008

21. Speed Racer, 2008

IMDb: 6.1 

Özet: Pistte fırtına gibi giden, yarış öncesinde, sırasında ve sonrasında toz attıran Speed Racer, direksiyon başında doğal bir yetenektir. Yarış arabalarının içinde doğan Speed, saldırgan, içgüdüleriyle hareket eden, korkusuz biridir. Tek gerçek rakibi, idol olarak gördüğü abisinin anısıdır.  

Oyuncular: Emile Hirsch, Matthew Fox, Christina Ricci 

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

20. Lisa and the Devil, 1973

20. Lisa and the Devil, 1973

IMDb: 6.3 

Özet: Lisa antik bir şehirde turisttir. Kaybolduğunda sığınacak eski bir konak bulur. Çok geçmeden, kahya Leandre tarafından yönetilen bir aldatma, sefahat ve kötülük girdabının içine çekilir. 

Oyuncular: Telly Savalas, Elke Sommer, Sylva Koscina 

Yönetmen: Mario Bava

19. Mandy, 2018

19. Mandy, 2018

IMDb: 6.5 

Özet: Amansız bir tarikat, cehennem kaçkını yaratıklar, intikam peşinde kana susamış bir adam... 1980'lerde geçen filmde, Red, 'Yeni Şafağın Çocukları' adlı tuhaf bir tarikat ve cehennem kaçkını yaratıklar tarafından katledilen sevgilisi Mandy’nin intikamının peşine düşüyor. 

Oyuncular: Nicolas Cage, Andrea Riseborough, Linus Roache 

Yönetmen: Panos Cosmatos

18. Forbidden Zone, 1980

18. Forbidden Zone, 1980

IMDb: 6.6 

Özet: Herkül'ün evinin bodrumundaki gizemli bir kapı, devasa bir bağırsak seti aracılığıyla Altıncı Boyut'a açılmaktadır. Frenchy kapıdan içeri girdiğinde Kral Fausto ona aşık olur. Kıskanç Kraliçe Doris Frenchy'yi esir alır ve onu kurtarmak Herkül ailesi ile arkadaşı Squeezit Henderson'a düşer. 

Oyuncular: Gene Cunningham, Marie-Pascale Elfman, Virginia Rose 

Yönetmen: Richard Elfman

17. Creepshow, 1982

17. Creepshow, 1982

IMDb: 6.8 

Özet: Beş öyküden oluşan derleme, üzerinde titrediği çizgi romanları disiplin delisi babası tarafından çöpe atılan bir çocuğun koleksiyonundaki sayfalardan dışarı taşıyor.  

Oyuncular: Hal Holbrook, Leslie Nielsen, Adrienne Barbeau 

Yönetmen: George A. Romero

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Climax, 2018

16. Climax, 2018

IMDb: 6.9 

Özet: 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar.  

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub 

Yönetmen: Gaspar Noé

15. The Happiness of the Katakuris, 2001

15. The Happiness of the Katakuris, 2001

IMDb: 6.9 

Özet: Bir dağ başında, otel işleten mutlu bir ailedir Katakuri ailesi. Tüm günlerini gülerek dans ederek şarkılarla geçirirler. Ama garip şey vardır ki bu otele hiç müşteri gelmemektedir. Fırtınalı bir günde bir müşteri gelir. Çok mutlu olurlar, ama bu adamı sabah intihar etmiş şekilde bulurlar.  

Oyuncular: Kenji Sawada, Keiko Matsuzaka, Shinji Takeda 

Yönetmen: Takashi Miike

14. Enter the Void, 2009

14. Enter the Void, 2009

IMDb: 7.2 

Özet: Filmi, Tokyo'da küçük çaplı işler çeviren uyuşturucu satıcısı Oscar'ın gözünden izliyoruz. Oscar bir gece bir polis baskınında yakalanır ve vurulur. Ölüm döşeğinde, ruhu dünyadan ayrılmaya direnir ve kız kardeşi Linda'yı korumak üzere kızın peşine düşer. 

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy 

Yönetmen: Gaspar Noé

13. Suspiria, 1977

13. Suspiria, 1977

IMDb: 7.3  

Özet: Amerikalı bale öğrencisi Suzy Bannion, dünyaca ünlü ve saygın bir Alman yatılı dans akademisinde eğitim görmeye gelir. Suzy okula adım attığı andan itibaren bir dizi esrarengiz olaya tanıklık eder. Önceki gece okuldan kaçan bir öğrenci, ölü bulunmuştur. Piyanist Daniel ise kendi köpeği tarafından öldürülür. Akademide bir salgın hastalık baş gösterir ve korkutucu okul binasının her yanından tuhaf sesler yükselmektedir.   

Oyuncular: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci  

Yönetmen: Dario Argento

12. Daisies, 1966

12. Daisies, 1966

IMDb: 7.3  

Özet: Film, her ikisi de Marie adlı, 17 yaşında iki özgür kızın hikâyesini anlatır. Kızların bir olay örgüsünden çok, unutulmaz bir edepsizlik sahneleri dizisi oluşturan çeşitli çılgınlıkları arasında, Chytilova'nın başını hükümetle belaya sokmasına yol açan birçok olay, çirkin yaşlı adamlara eğilim ve kaliteli yemeklerin ikram edildiği herkese açık bir parti bulunur.   

Oyuncular: Ivana Karbanova, Jitka Cerhova, Marie Ceskova  

Yönetmen: Vera Chytilova

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. House, 1977

11. House, 1977

IMDb: 7.3 

Özet: Merhum annesiyle bir bağ kurmayı uman Gorgeous, teyzesini atalarının evinde ziyaret etmek için kırsal bir geziye çıkar. Altı arkadaşı Prof, Melody, Mac, Fantasy, Kung Fu ve Sweet'i de kendisine katılmaları için davet eder. Kızlar çok geçmeden eski evde göründüğünden daha fazlası olduğunu keşfederler. 

Oyuncular: Kimiko Ikegami, Miki Jinbo, Kumiko Ôba 

Yönetmen: Nobuhiko Ôbayashi

10. Barbie, 2023

10. Barbie, 2023

IMDb: 7.4 

Özet: Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu fark eden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür. 

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae 

Yönetmen: Greta Gerwig

9. Mind Game, 2004

9. Mind Game, 2004

IMDb: 7.7 

Özet: Film, çocukluk kız arkadaşına aşık olan bir kaybeden olan Nishi'yi takip ediyor. Film, Japon mafyasıyla karşılaştıktan sonra Nishi'nin cennete gidip gelmesini ve daha da beklenmedik bir yerde kapana kısılmasını izliyor. 

Oyuncular: Kôji Imada, Sayaka Maeda, Takashi Fujii 

Yönetmen: Masaaki Yuasa, Kôji Morimoto

8. Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971

8. Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971

IMDb: 7.8 

Özet: Charlie, zengin ailelerin şımarık çocukları ile birlikte Willy Wonka'nın çikolata fabrikasını gezmeye hak kazanır. Yolculuk esnasında sayıları gittikçe azalır. Bu bir geziden çok aslında bir sınavdır. 

Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum 

Yönetmen: Mel Stuart

7. Mishima: A Life in Four Chapters, 1985

7. Mishima: A Life in Four Chapters, 1985

IMDb: 7.9 

Özet: Film, Mishima’nın hayatını dört bölümde anlatmaktadır. Mishima bir narsist, devrimci bir vatansever, samuray özentisi ve muhtemelen 20. yüzyılın en önemli Japon yazarıdır.  

Oyuncular: Ken Ogata, Masayuki Shionoya, Hiroshi Mikami 

Yönetmen: Paul Schrader

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mulholland Drive, 2001

6. Mulholland Drive, 2001

IMDb: 7.9 

Özet: Betty Elms, ünlü bir oyuncu olabilmek umuduyla geldiği Los Angeles'ta Kanada’ya taşınmaya karar veren teyzesinin yaşadığı apartman dairesine taşınır. Daireye yerleşmek için geldiğinde bir trafik kazası geçiren ve hafızasını kaybettiği için orada saklanan Rita'yı bulur. Betty kendisi ile ilgili her şeyi unutmuş bu kadına yardım etmeye karar verir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışır. Bütün bu hayatlar birbirine girer. 

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux 

Yönetmen: David Lynch

5. Stalker, 1979

5. Stalker, 1979

IMDb: 8.1  

Özet: Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor, açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki 'Bölge' adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır. Dikenli teller ve askerler ile korunan Bölge'ye sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan İz Sürücüler girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir İz Sürücü'dür. Karısının itirazlarına rağmen bir bilim adamını ve bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar.  

Oyuncular: Alisa Freyndlikh, Aleksandr Kaydanovskiy, Anatoliy Solonitsyn  

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

4. Mad Max: Fury Road, 2015

4. Mad Max: Fury Road, 2015

IMDb: 8.1 

Özet: Çalkantılı geçmişi Mad Max’i hayatta kalmak için en iyi yolun yalnız olmak gerektiğine inandırmıştır. Yine de Furiosa adlı liderlerinin peşinde çorak topraklardaki savaş ortamından sürekli kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir grubun arasına sürüklenir. Yaşadıkları ortamı zalimce yöneten Immortan Joe’dan kaçmaktadırlar. Joe ise kendisinden çalınan ve yeri doldurulamayacak derecede önemli kaybının peşindedir. 

Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult 

Yönetmen: George Miller

3. 2001: A Space Odyssey, 1968

3. 2001: A Space Odyssey, 1968

IMDb: 8.3  

Özet: Taş Devrinde gizemli siyah bir taş, primatların alet kullanmasını sağlar ve akıl için ilk adımlar atılır. 1999'da Ay astronotları başka bir siyah taş keşfederler. 2001'de Dünya ve Jüpiter arasındaki bir uzay aracında bulunan akıllı bilgisayar yaptığı hatayı gizlemeye çalışır.   

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester  

Yönetmen: Stanley Kubrick

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018

IMDb: 8.4 

Özet: Brooklyn'de yaşayan Miles Morales isimli siyahi bir gencin hikayesinin olduğu filmde, farklı bir evrende Spider-Man olmaya hazırlanan küçük bir çocuğun Peter Parker ile tanışması konu alınacak. 

Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld 

Yönetmen: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shining, 1980

1. The Shining, 1980

IMDb: 8.4 

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.  

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

moulin rouge (Kırmızı Değirmen)... Şeytan Marka Giyer... La La Land

ne yapacaksın

Wes Anderson’ın ve Jean Pierre Jeunet’in bütün filmleri.

Fadime Yasar

evet başka evrenden insanlar