Görüş Bildir
Haberler
Rehin Alan Kişiye Sempati Besleme Durumu Olan Stockholm Sendromunu İşlemiş 17 Film

etiket Rehin Alan Kişiye Sempati Besleme Durumu Olan Stockholm Sendromunu İşlemiş 17 Film

Gökhan A.
07.04.2016 - 18:17

Stokholm sendromu, rehinenin kendisini rehin alan kişiyle olası diyalog sürecinde oluşan, duygusal anlamda sempati ve empati oluşması olarak özetlenebilecek psikolojik durumu anlatan bir terimdir. İlk olarak Psikiyatr Nils Bejerot tarafından adlandırılan sendrom, ismini 1973 yılında İsveç'in başkenti Stokholm'de yaşanan bir olaydan almaktadır.

Bu sendromunu kıyısından köşesinden işlemiş veya tamamıyla o konu üzerine kurulmuş filmleri sizler için derledik. Bu listede olmayan bu tarz konulu hatırladığınız filmler varsa yorumlarda belirtebilir, içeriği okuyanların yararlanmasını sağlayabilirsiniz.  

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Olağanüstü Bir Hayat (1997) | IMDb 6.4

17. Olağanüstü Bir Hayat (1997)  | IMDb  6.4

A Life Less Ordinary

http://www.imdb.com/title/tt0119535

McGregor, hayatta her zaman kaybedenler sınıfına dahil olan, büyük bir şirkette temizlik işçisi olarak çalışmasına karşın ünlü bir yazar olmayı düşleyen genç Robert rolünde. Cameron Diaz'ın canlandırdığı güzel ve sivri dilli Celine ise Robert'in patronu Neville'in şımarık, her istediğine anında sahip olan kızı. Normal şartlarda yolları asla kesişmeyecek olan bu iki insan, 'Cennet'teki vazifeşinaz polislerin çabalarıyla bir araya geliyorlar. Usta oyuncular Holly Hunter ve Delroy Lindo'nun yer aldığı film, fidye ve soygun gibi unsurlarla fantastik komedinin sınırlarında geziniyor.

16. Haydut (2001) | IMDb 6.6

16. Haydut (2001)  | IMDb  6.6

Bandits

http://www.imdb.com/title/tt0219965

Hapishane kaçkını Joe (Willis) ve hastalık hastası arkadaşı Terry (Thornton) banka memurunu geceden rehin alıp ertesi sabah ona işine kadar eşlik etmek suretiyle ilginç bir soygun tekniği geliştirmiştir. Medya onların üzerine odaklanır ve marifetlerini de bir parça abartır, ancak iki ahbabın tek derdi yeterli miktarda parayı toparlayıp Meksika'ya kaçmak, burada özgür ve yasalara saygılı bir hayat sürmektir. Fakat Kate Wheeler adlı bir ev kadınının (Blanchett) arabasıyla Terry'e çarpması, planları değiştirir. Rehin almak zorunda kaldıkları bu kadın, zamanla ikilinin suç dolu serüvenine ortak olur.

15. Zamana Karşı (2011) | IMDb 6.7

15. Zamana Karşı (2011)  | IMDb  6.7

In Time

http://www.imdb.com/title/tt1637688

İnsanların yaşlanmayı durdurduğu yakın bir gelecekte geçecek olan filmde insanlar 25 yaşından sonra artık daha fazla yaşlanmayacağını ve ölümsüzlüğün sırrına erişildikten sonra yaşananları anlatan bir yapım ' parası olanın sonsuza kadar yaşayabileceği bir dünyanın”. Filmde, zamanın altın değerinde olduğu bu yeni dünyada insanlar, ölümsüzlüğün peşinde koşarak hayatta kalma mücadelesine girerler. Bu nedenle, nüfus artışının son haddeye varmasıyla, yeni düzenlemelere girişen insanoğlunun hikayesi filmde anlatılıyor.

14. Başka Türlü Bir Aşk (2013) | IMDb 6.9

14. Başka Türlü Bir Aşk (2013)  | IMDb  6.9

Labor Day

http://www.imdb.com/title/tt1967545

“Labor Day”, bir taraftan ergenliğin getirdiği sorunlarla mücadele ederken bir taraftan da evin erkeği olmaya çalışıp toplumdan uzaklaşmış annesi Adele’e bakmaya çalışan 13 yaşındaki Henry Wheeler’ın hikâyesini konu ediyor. Okul alışverişine çıktıkları sırada Henry ve annesi hem korkutucu hem de yardıma muhtaç Frank Chambers’la karşılaşır ve sonra da kaçak bir suçlu olduğu ortaya çıkan bu adam, kendisini yanlarına almaları için anne-oğlu ikna eder. İşçi Bayramı’nın olduğu bu uzun hafta sonunda meydana gelen olaylar, anne-oğlu hayatlarının geri kalanını şekillendirecektir.

13. Bağla Beni (1989) | IMDb 7.0

13. Bağla Beni (1989)  | IMDb  7.0

Átame!

http://www.imdb.com/title/tt0101026

Psikolojik sorunları olan genç Ricky, saplantıyla aşık olduğu uyuşturucu müptelası porno yıldızı Marina'yı kaçırır. Tek amacı, güzel kadının kendisine aşık olmasıdır. Bu arada Marina'nın son filmini çeken yönetmen Maximo da kendisini genç kadının güzelliğine kaptırmıştır. Marina'nın yine uyuşturucu yüzünden başını belaya soktuğunu düşünen kardeşi Lola onu aramaya başlar. Zaman geçtikçe, Marina, kaçma isteği ve kendisini kaçıran adama aşık olması yüzünden ikileme düşer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Aşk Ve Para (1998) | IMDb 7.1

12. Aşk Ve Para (1998)  | IMDb  7.1

Out of Sight

http://www.imdb.com/title/tt0120780

Florida'daki Glades Cezaevi'nde kalmakta olan Jack Foley, 20 yıllık mesleki kariyerine çok sayıda banka soygunu sığdırmayı başarmış bir mahkumdur. Soygunlarında asla silah kullanmamasıyla tanınan Foley'in icraatları bir çok meslektaşından daha fazladır. Ancak bir problem vardır. Foley, her soygununda yakalanmakta, bu da genelde araç probleminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hep kaybeden durumundaki Foley'in önünde şimdi otuz yıllık bir hapishane hayatı vardır. Ancak onun bu süreyi tamamlamak gibi bir niyeti olmayan soyguncu, hapisten kaçarak büyük bir iş çevirmeyi planlamaktadır.

11. King Kong (2005) | IMDb 7.2

11. King Kong (2005)  | IMDb  7.2

King Kong

http://www.imdb.com/title/tt0360717

Carl Denham, üzerinde çalıştığı filmini tamamlamak için olabileceği en mükemmel yerdedir. Kafatası Adası. Uzun süre aradığı baş rol oyuncusunu henüz bulmuştur. Bu talihsiz rolü üstlenecek olan kişi Ann Darrow’dur. Hiç kimse bu adada karşılaşacakları şeylerden haberdar değildir. Neden bu denli gizemli olduğunu da bilmezler ama kısa süre içinde bunun cevabını bulacaklardır. Bu gizli adada yaşayan bir dev goril vardır ve bu vahşi hayvan ansızın Ann’i ele geçirir. Ona aşkla bağlanır. Carl ve Ann’in yeni aşkı Jack Driscoll, birlikte ormanın derinliklerine girip King Kong’u ve Ann’i bulmak zorundadırlar. Üstelik onları türlü yaratıklar beklemektedir. Carl’ın aklına başka bir plan gelir.

10. Buffalo '66 (1998) | IMDb 7.5

10. Buffalo '66 (1998)  | IMDb 7.5

Buffalo '66

http://www.imdb.com/title/tt0118789

Billy Brown aslında masumdur; ancak adaletin adaletsizliği nedeniyle tam beş yıl mahkum olarak kalmıştır. Çıkınca bir kadını kaçırır ve onu kendi eşi gibi davranmaya zorlar. Çünkü ailesiyle buluşacak ve o kadını sanki karısıymış gibi onlara tanıtacaktır. Kadınla arasında bir mesafe vardır; ancak ikili bir süre sonra kendilerini birbirlerine aşık olurken bulacaklardır.

9. Akbabanın Üç Günü (1975) | IMDb 7.5

9. Akbabanın Üç Günü (1975) | IMDb   7.5

Three Days of the Condo

http://www.imdb.com/title/tt0073802

'akbaba' CIA de çalışan Turner isimli bir memurun kod adıdır. Turner'ın bürosunun görevi, tüm dünyada yayımlanan kitap, gazete ve dergileri okumak ve bunlardan, gerek her dilde olup biteni izlemek, gerekse CIA için yeni düşünceler bulmaktır.Fakat Turner bir öğle yemeği dönüşü tüm büro personelini öldürülmüş şekilde bulur. Üst düzeyle ilk emasında kendisinide kurban olarak görür ve saklanmaya başlar...

8. Kusursuz Dünya (1993) | IMDb 7.5

8. Kusursuz Dünya (1993)  | IMDb  7.5

A Perfect World

http://www.imdb.com/title/tt0107808

Butch Haynes ve partneri Terry Pugh'ın Huntsville Hapishanesi’nden kaçtıktan sonraki sıradışı serüvenleri konu ediliyor. Bu iki kafadar, girdikleri evdeki küçük çocuğu rehin almıştır. Sorun şu ki, Terry Philip Perry ismindeki çocuğa sert davranır ve buna katlanamayan Butch Terry’i öldürmek zorunda kalır. Daha sonra çocuğu da alıp kaçmasıyla olaylar gelişecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Highway (2014) | IMDb 7.6

7. Highway (2014)  | IMDb 7.6

Highway

http://www.imdb.com/title/tt2980794

Düğününden hemen önce, genç bir kadın fidye için kaçırılır. Zaman geçtikçe, onu kaçıranla arasında garip bir bağ oluşur.

6. Korkunç Koleksiyoncu (1965) | IMDb 7.6

6. Korkunç Koleksiyoncu (1965)  | IMDb  7.6

The Collector 

http://www.imdb.com/title/tt0059043

Çevresi tarafından ezilen, asosyal bir banka çalışanıyken, eline geçen yüklü bir para ile şehir dışında büyük bir ev satın alıp tüm zamanını kelebek koleksiyonuna ayıran Freddie Clegg, sanat öğrencisi Miranda Grey'i kaçırır ve evinin bodrumuna kapatır. Amacı kızın kendisine bağlanmasını sağlamaktır.

5. Son Samuray (2003) | IMDb 7.7

5. Son Samuray (2003)   | IMDb 7.7

The Last Samurai

http://www.imdb.com/title/tt0325710

Bir sivil savaş gazisi olan yüzbaşı Woodrow Algren, 1870'lerin sonunda Winchester silahlarının sözcüsü sıfatıyla Japonya'yı ziyaret eder. Amacı; İmparator Meiji'nin askerlerini eğitmek ve silahlarının tanıtımını yapmaktır. Meiji'nin silahlarla donatılmış ordusu kalan son samurayları yok etmek için hazırlıklarını yaparken yüzbaşı Algren bir çatışma sırasında sakatlanır ve samuraylara esir düşer. Algren esir düştükten sonra samurayların lideri Katsumoto'dan onur ve savaş konusunda çok şey öğrenir ve iki taraf arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

4. Kaplan ve Ejderha (2000) | IMDb 7.9

4. Kaplan ve Ejderha (2000) | IMDb   7.9

Wo hu cang long

http://www.imdb.com/title/tt0190332

Efsanevi savaşçı Li Mu Bai, Yeşil Kader adını verdiği sihirli kılıcını bölge valisine vermesi için Yu Shu Lien'e teslim eder. Ancak kılıç çalındığı zaman tüm şüpheler, Li'nin ustasını öldüren kötü şöhretli bir kaçak olan Jade Fox üzerinde toplanır.

3. Güzel Ve Çirkin (1991) | IMDb 8.0

3. Güzel Ve Çirkin (1991)   | IMDb 8.0

Beauty and the Beast

http://www.imdb.com/title/tt0101414

Küçük bir Fransız köyünde yaşayan belle, tekdüze hayatından sıkılmış durumdadır. Bir gün babasının gece yolunu kaybedip bir şatoda esir edilmesi üzerine Belle, hiç de beklemediği bir durumla karşılaşır, şatonun sahibi lanetlenmiş bir prenstir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Köpeklerin Günü (1975) | IMDb 8.0

2. Köpeklerin Günü (1975)  | IMDb  8.0

Dog Day Afternoon

http://www.imdb.com/title/tt0072890

Eşcinsel arkadaşının ameliyatı için para bulması gereken Sonny, yanına iki arkadaşını da alarak banka soygununa girişir. İlk dakikada bir arkadaşı vazgeçip kaçınca Sonny'nin işi gittikçe zorlaşır, artık işler bir banka soygunundan çok TV Show'una döner...

1. V For Vendetta (2005) | IMDb 8.2

1. V For Vendetta (2005)  | IMDb 8.2

V For Vendetta

http://www.imdb.com/title/tt0434409

Faşist bir düzenin egemen olduğu Büyük Britanya'da, çağ ötesi bir olay gelişir. 'V' olarak bilinen bir özgürlük savaşçısı baskıcı topluma karşı savaşmak için terörist taktiklerini kullanmaktadır. V, gizli polisten genç bir kadını kurtarır ve bu kadın beklenmedik bir şekilde onun müttefiki olacaktır.

Yeşilçam Bonusu: Mavi Boncuk (1974) | IMDb 7.9

Yeşilçam Bonusu: Mavi Boncuk (1974) | IMDb  7.9
Yeşilçam Bonusu: Mavi Boncuk (1974) | IMDb  7.9

Mavi Boncuk

http://www.imdb.com/title/tt0252695

Emel Sayın'ın çalıştığı gazinoya giden 4 arkadaş kötü muamele gördükleri için, Emel Sayın'ı kaçırmaya karar verirler. Planlarını uygulamaya koyulan kafadarlar, işleri yüzüne gözüne bulaştırırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
79
27
17
11
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kendini esir alana karşı koyamayıp onunla aynı düşünmeye başlamak farklı, ancak onun gerçek amacının haklılığını kabul edip onun tarafına geçmek daha farklı ... Devamını Gör

fioooona

yabancı'da da var bu durum bilmeyenler için : yabancı çiçeği burnunda bir kitap

Alienca

favori kitabım yaa

Melis Yıldırım

çok eskiden izlediğim bir film vardı adını bilmiyorum ama konusu çok etkilemişti. konusu evli bir çifti ele alıyor. adam karısına artık başkasını sevdi,ğini... Devamını Gör

Gökhan A.

Belki bu olabilir. http://www.imdb.com/title/tt1133993/