Görüş Bildir
Haberler
Recep Bölükbaşı: "Ozan'ı Beşiktaş'a Satmam"

Recep Bölükbaşı: "Ozan'ı Beşiktaş'a Satmam"

Enver K.
10.08.2015 - 22:48 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 10:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, gündemdeki Şenol Güneş, Volkan Şen ve Ozan Tufan ile ilgili Beyaz TV'ye bomba açıklamar yaptı.

İşte Recep Bölükbaşı'nın açıklamaları

Bursaspor TV'den verdim açıklamamı. Üzüntüyle karşılıyorum, 1 sene beraber çalıştım. Onu alırken 1+1+10 dedim, beraber gezdik, yemek yedik, üzüldük. Onun da çok yanlışları oldu. Görmemezlikten geldik. Olur olmaz çıkışları oldu, TFF'ye ve İstanbul takımlarına. Onun yanında, arkasında oldum. KUpa maçından sonra oyuncularımı ayartıyor demedim, kafalarını karıştırıyorlar dedim. Maalesef bunlar hep oldu. Bursaspor olarak büyük camiayız. Şampiyonluk edinmiş, kupalar kazanmış, kupalara aday olan bir takımız. 6 tane Milli takıma oyuncu verdik. Birçok takımdan astronomik teklifler var. Ancak, bunların zamanı var. Ben ne konuştuğumu, nasıl konuştuğumu biliyorum. Geçen sezon ikinci yarıda bir başladılar teklif vermeye. Ben istedim ki, sayın hocamızın Bursaspor'dan mesaj verirken, bu konuda Beşiktaş'ta da bir mesaj vermesini isterdim. Fakat, haftalar geçti, bir mesaj verdi.

'ŞENOL HOCA BU DEĞİL'

Şimdi beni en çok rencide eden, 1 yıl çalıştık beraber, kim kimin adam olduğunu daha iyi biliyor. Bir şeyler yaşanmıştır. Ben bunları konuşursam yanlış olur. Türk futbolunu kurtarma adına madem o kadar mesajlar veriyorsunuz, futbolcuların kafalarının karıştırılması hakkında bir mesaj beklerim. Ozan, Serdar ve diğer futbolcularla ilgili basında geçtiğimiz dönemden beri sürekli haberler var. En sonda Ozan kardeşimin, maçtan önce demeci çıktı; 'Hocam beni kurtar ne olur' gibi şeyi vardı. Bu ne kadar doğrudur bilemem. Hocam diyor ya, 'Bunun söyleyenin alnını karışlarım' diye. Hiçbir futbolcu da var ama ben şahit oldum. Bunu söyleyen birçok kişi var. Şenol Güneş, Ozan'ı aramış, aramamış bilemem. Ben isterdim ki, basında çıkan haberlerden sonra bunun etik olmadığını söylemeliydi. Ben boş konuşmam, direkt konuşurum. Yalnız, orada kimin adam olup olmadığını kamuoyuna bırakıyorum. İstanbul kirli, Bursa'nın havası temiz diyen bir adamın ağız değiştirmesi. Çok ayıp. Bursa'da yapılan çalışma tek başına onun ürünü değildir. Kendisine sahiplenmek kimsenin haddine değil. Tabii ki konuşabilir ama 'adam'ı karıştırması. Herkes bir aynaya bakacak. Çok üzüntülüyüm, yakıştıramadım. Değiştiğini söylüyorum. Şenol Hoca bu değil. Daha fazla polemğie girtmek istemiyorum.

'VAAZ VERMEYECEKSİN'

Görüştüğüm oyuncular var, kalanlar, gidenler. Bir şey olmadan ben bir şey söylemem. Ne konuştuğunuzu bileceksiniz, fazla konuşmayacaksınız. Herkes işini yaparsa Türk futbolu var. Teknik direktörsen teknik direktörlüğünü bileceksin. Vaaz vermeyeceksin. Benim ne kadar adam olduğumu bütün Bursa bilir.

Ben taraftarımla içiçeyim. Onlar ne istiyorsa ben onu yapmaya çalışıyorum. Benim kimseyle kavgam yok. Benim futbolcularımdan ellerini çeksinler, ben başka bir şey istemiyorum.

'OZAN 'KALMAK İSTEMİYORUM' DEDİ'

İstanbul'da olduğunu biliyorum, Ahmet Bey ve Ozan Tufan'ın. Kendileriyle görüştüm. Ozan Tufan'ın babasıyla da görüştüm. Güzel bir görüşme oldu. Daha önceden de Ozan Tufan'ı ve Ahmet Bulut'u Bursa'ya davet etmiştim. O görüşmede, he mmenajeri hem kendisi 'Bursa'da kalmak istemiyorum' dedi. Bugün ki görüşmede de yine aynen devam ediyor. Beşiktaş'ın hocası ve başkanı oyuncumla görüşüyorlarsa suç işliyorlar. Bunun önlemi alınmalı. TFF'ye suç duyurusunda bulunuyorum. Ben Beşiktaş'ın teklifini kabul etmediğimi söylüyorum, kardeşim. Satmıyorum, efendim. Geçen yıl da söyledim. Satmayacağım dedim. Şimdi satmadığım için senaryolar yazıyorlar. Bu diğer takımların başına da gelir. Benim sözleşmeli futbolcumla, hiçbir başkan, hoca görüşmemeli. Ahlaki değil. Ben inanmıyorum görüştüklerine ama varsa ahlaki bulmuyorum.

Ozan 19-20 yaşında, altyapıdan yetişen bir futbolcumuz. Bu çocuk buraya nasıl geldi ben merak ediyorum. Bizim de kabahatimiz vardır. Her şey yolunda giderken, ne değişti, ne oldu da bu duruma gelindi. Ben çözemiyorum. Ben mücadele veriyorum, kalsınlar, takım bozulmasın diye. Ben anlayamıyorum, etik değerlerden bahsediyoruz. Yalnız, bunlar konuşmada kalıyor. Uygulamaya gelince yanlış işler yapılıyor.

'HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR'

Ozan Tufan, geçen sene oynadı. Ondan önceki sene, kadroya giremiyorlardı, gönderiyorlardı. Benim dönemimde kazandırdık, oynamaya başladı. Maaşında iyileştirme yapmam gerekiyor tabii ki. Her şeyin bir zamanı var. Zamansız yapınca yanlış sonuçlar olur. O günlerde yapabilirdik ama zamanı var. Geçmişte bu sene ile ilgili gerekli iyileştirmeyi kendilerine ifade ettim.

Volkan Şen ile ilgili, bana göre Türkiye'nin en iyilerinden bir tanesi. Daha önce başka bir takıma gitti. Bursa bağrına bastı. Kupa maçından sonra sorun olmadan, bir şekilde bir uyum içerisinde bunu yapabilirdik. 'Ben kupada oynasam faydalı olamaycağım. Ben gitmek istiyorum, Bursaspor'da oynamak istemiyorum' dedi. Hoca ona 4 kere sordu, 'Bir daha düşün' dedi. Kararın kati mi dedik, kati dedi. Kendisini kadro dışı bırakmak zorunda kaldık. En verimli dönemini geçirdi. İnsan çocuğuna söz geçiremiyor ki, futbolcuya da geçiremeyebiliyoruz.

'VOLKAN ŞEN'İ AFFEDERSEM...'

Bizim altyapıda 250-300 çocuk var. Ben Volkan'ı affedersem ve akabinde Ozan da oynamayacağını ifade etti. Bunları kadro dışı bırakırsınız, başka ne yapabilirsiniz. Ben oynayacağım demesi söz konusu değil. 27 yaşında, 2 çocuk babası, daha önce başka bir takımda deneyimi olmuş, Bursa kucak açmış, Süper Kupa öncesinde böyle bir tavır sergileyen adamı affetmeyi düşünmüyorum.

'YARIN KARAR VERECEĞİM'

Volkan Şen'e teklif gelirse değerlendireceğiz. Beşiktaş'a kesinlikle ve kesinlikle satmam. Vakıfköy'de futbol hayatına devam eder. Bir şey söylemek istiyorum, Ozan'ı 7 milyon euroya vermiyorum yazıyor ekranda. Ben para konuşmuyorum, onu oradan kaldırın. Şu anda onun kararını yarın öğleden sonra vereceğim. Yönetimle, Ozan'la görüşeceğim, kararımı vereceğim. İş artık paradan çıktı.

RECEP BÖLÜKBAŞI'NIN TPFD'DEKİ AÇIKLAMALARI!

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı , Şenol Güneş 'in Turkcell'in ana sponsorluğunu yaptığı TPFD ödül töreninde Şenol Güneş'in kendisi ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

İŞTE BÖLÜKBAŞI'NIN SÖZLERİ...

'Kulübümüzle sözleşmesi devam eden oyuncularla ilgili transfer haberleri bugünün meselesi değildir. Neredeyse haftalardır, her gün gazetelerde boy boy fotoğraflar çıkıyor, her gün gazete manşetlerinde konuyla ilgili iddialar birbirini kovalıyor... Şenol Güneş'in oyuncularımızın aklını karıştırdığı şeklindeki iddialar benim değil, spor medyasının iddialarıdır. Ben yazılanları çizilenleri aktardım'

'YENİ Mİ AKLINA GELDİ?'

'Oyuncularımızla temasta bulunmadığını açıklamak yeni mi aklına geldi? Haftalardır kamuoyu bu haberlerle çalkalanırken, bunların yalan olduğunu söylemek çok mu zordu? Ben bu kulübün başkanı olarak yalan haberle mücadele ederken ve bu asılsız haberler nedeniyle hem oyuncularla hem de kamuoyuyla uğraşırken, Bursaspor'da görev yapmış ve görev yaparken de bu meseleler nedeniyle defalarca basın toplantılarında Türkiye'ye mesajlar vermiş bir teknik direktör, neden ağzını açıp tek kelime etmedi?'

'KENDİSİNE HİÇ YAKIŞTIRAMADIM'

'Kaldı ki camiamızın büyüklüğü ile ilgili sözlerinin yeraldığı açıklamanın satır aralarında gizli mesajlar vermeye kalkışmasını da kendisine hiç yakıştıramadım. Kim ne düşünüyorsa mertçe açık açık konuşmalı. Bursaspor'u çalıştırırken Türk futbolunun sorunlarıyla ilgili konuşmaktan çekinmeyen biri için, sözleşmesi devam eden oyunculara ahlaksız teklifler yapılması üzerinde konuşmaya değer bir konu değil mi merak ediyorum.'

'KATILDIĞIM TEK HUSUS, ADAMLIKLA İLGİLİ OLANLAR'

'Açıklamalarında katıldığım tek husus, adamlıkla ilgili sözleridir. Son dönemdeki olaylar, Türkiye'de herkesin her şey olabileceğini ama herkesin adam olamayacağını gösteriyor. En azından bu meselede birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.'

'TEMİZ HAVA ZİHNİ AÇIYORMUŞ'

Haklı olduğu bir meseleyi daha kendisine hatırlatmak isterim. Bizdeyken, futbol federasyonunu İstanbul'un kirli havasından kurtarıp, Uludağ'ın temiz havasına davet etmişti. Demek gerçekten temiz hava zihni açıyormuş, bunu bir kez daha anlamış olduk.

Recep Bölükbaşı

Bursaspor Kulübü Başkanı'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0