Görüş Bildir
Haberler
Rahat Bir Uyku İçin Öneriler

Rahat Bir Uyku İçin Öneriler

pijama
14.09.2014 - 22:33 Son Güncelleme: 14.09.2014 - 23:19

Rahat Bir Uyku İçin Öneriler

Uykusuzluk problemi çekenler bu yazımıza kulak verin.

Uyku problemi ne yazık ki çoğu zaman delirtecek seviyelere gelebiliyor. Özellikle iş ya da okul hayatında çokça sersemlememize, ilgi dağınıklığına sebep oluyor. Biz de sizlerin rahat uyumasına yardımcı birkaç öneri hazırladık.

Güzel Bir Uyku İçin Öneriler ;

Sıcak bir duş

Uyumadan önce alacağınız ılık ya da sıcak bir duş sakinlemenize ve gevşemenize neden olacaktır. Duşun ardından rahatlayan vücudunuz uykuya daha kolay dalar.

Yastık deyip geçmeyin

Söz konusu uyku olduğunda yastık seçimi önemlidir. Çok sert ya da çok yumuşak yastıklar rahat bir uyku açısından pek sağlıklı değil. Uyumadan önce kendinize ve rahatınıza en uygun yastık seçimin yapmalısınız.

Tokluk ayarlaması

Uyumadan hemen önce ya da geç saatte yediğiniz ağır yiyecekler kabuslar görmenize neden olabilir. Ya da çok aç olduğunuzda uykuya dalmakta zorluk çekebilirsiniz. Uyumadan hemen önce yemek yememeye dikkat edin. Yemek düzeni uykuda önemli.

Yatağın önemi

Yastıkta olduğu gibi yatağınızı da kendinize uygun seçmelisiniz. İlla çok pahalı yataklardan edinmenize gerek yok, ama vücudunuzu yormayan bir yatak tercih etmelisiniz.

Düzeninizi bozmayın

Kendinize bir uyku düzeni belirleyin ve bu saatlerin dışına çıkmamaya çalışın. Vücudunuzun yavaş yavaş bu düzene alıştığını ve uykuya dalmanızın kolaylaştığını göreceksiniz.

Hayal kurun

Yaşınızın kaç olduğu, ya da gerçekleşip gerçekleşmemesi önemli değil. Yastığınıza başınızı koyduğunuzda ;

Kaynak: http://www.gripijama.com/rahat-bir-uy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın