Görüş Bildir
Haberler
Quebec Hayvanların İnsanlar Gibi Duygusal Varlıklar Olduğunu Yasalaştırdı

Quebec Hayvanların İnsanlar Gibi Duygusal Varlıklar Olduğunu Yasalaştırdı

Ulaş
06.07.2015 - 18:06 Son Güncelleme: 07.07.2015 - 09:15
onedio.com

Fotoğraflar: Edgar’s Mission

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz hafta dünyamızı daha güzel bir yer haline getirmek adına Kanada’nın Quebec eyaletinde nefis gelişmeler yaşandı. Yeni Zelanda’nın ardından Quebec de hayvanların insanlar gibi biyolojik ihtiyaçları olan, duygusal varlıklar olduğunu yasalaştırdı.

Gelişmiş eğitim sistemi ve herkesin ücretsiz faydalanabildiği sağlık olanakları ile dünyanın en yaşanabilir bölgelerinden biri olan Quebec, çevresine ve geleceğine duyarlı insanların oluşturduğu toplum yapısıyla hayvanlara karşı olan sorumluluklarını sorgulayarak Hayvan Refahı Yasası ’nı geliştirdi.

Ulusal Meclis’in 54. Yasası altında artık hayvanlar bir eşya olarak değil; insanlar gibi acıyı, mutluluğu, heyecanı, gerginliği hissedebilen duygusal varlıklar olarak kabul ediliyor . Vahşi yaşama ve hayvanların doğal hayatına uygun alanlar yaratabilmek adına bugüne kadar birçok yasa çıkaran ve koruma bölgesi oluşturan Quebec eyaleti, 54. yasa ile birçok maddede iyileştirmeyi sağlamış oldu.

Bu yasanın içeriği ise şu maddelerden oluşmakta:

• Hayvanların biyolojik ihtiyaçları olan duygusal varlıklar olarak tanımlanması

• Hayvanların huzurunu bozacak, onları stres altında bırakacak muamele gösterenlerin cezalandırılması

• Hayvan dövüşlerinin ve buna mahal verecek donanımı bulundurmanın yasaklanması

• Hayvanları terk etmenin ve sokağa atmanın yasaklanması

• Hayvanlarda zarara sebep olan ve onlara kötü muamelede bulunan veterinerlerin ihbar edilmesi zorunluluğunun getirilmesi

• Cezaların 250 bin dolar sınırına kadar yükseltilmesi

Balıkçılık, Gıda ve Tarım Bakanı Pierre Paradis, bu gelişmeyi şu sözlerle ifade ediyor:

“Hayvan Yasal Savunma Fonu’nun 2014 raporuna göre, geçtiğimiz üç yıl içerisinde Quebec, ‘hayvanları suistimal etmek için en uygun eyalet’ olarak gösteriliyor. Bu bizim için kabul edilemez bir durum. Çıkardığımız yasa ile hükümetin hayvan suistimali konusunda büyük bir yol kat ettiğine inanıyorum. Yapılan düzenlemeler Avrupa’nın en duyarlı şehirlerinin yasalarına dayanmakta. Bu konuda Hayvan Yasal Savunma Fonu’nun gösterdiği en iyi üç Kanada eyaleti olan Manitoba, Ontario ve Britanya Kolumbiyası’nı temel alarak biz de ülkemizin güzelleşmesine katkıda bulunduk.”

Yeni Zelanda’nın ardından Quebec’ten de hayvanlara yapılan zulüm ve vahşetin önlenmesi adına gelen bu büyük adım, biraz daha rahat nefes alabilmemize olanak sağlıyor. Bu güzel gelişmenin bir gün bizim güzel ülkemizde de yaşanacağını umut ediyor ve dört gözle bekliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0