Görüş Bildir
Haberler
Putin'in Zengin Arkadaşları Kim? Rus Oligarklar Ne Kadar Zengin?

Putin'in Zengin Arkadaşları Kim? Rus Oligarklar Ne Kadar Zengin?

Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla önce Putin ile yükselişe geçen Rusya’nın oligarklarına yaptırım uyguladı. Servetleri milyar dolarlarla ifade edilen oligarkların bir kısmı dünya çapında tanınıyor. 

Avrupa Birliği (AB), ABD ve İngiltere oligarkların mal varlıklarına el koyarken, hesapları donduruluyor. Oligarkları şoke eden bu süreçte Putin'in zengin çevresi ne kadar zengin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbol takımını satılığa çıkardı

Futbol takımını satılığa çıkardı

Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı isimlerin en popüleri futbol takımı Chelsea ve Evraz şirketlerinin sahibi Roman Abramoviç. Forbes’a göre Abramoviç’in serveti yaklaşık 13 milyar dolar. Diken'in aktardığına göre, servetini ağırlıklı olarak demir-çelik sektörüne yaptığı yatırımlardan elde eden Abramoviç, 2018’de Britanya’nın ‘yatırım vizesi‘ vermemesi üzerine İsrail vatandaşlığı almıştı.

Alişer Usmanov

Alişer Usmanov

Yaptırım listesindeki Aleksey Mordaşov, Oleg Deripaska, Alişer Usmanov ve Andrey Melniçenko da Rusya’nın en zenginlerinden.

16,6 milyar dolarlık servete sahip Usmanov da demir ve çelik sektöründeki yatırımlarının yanı sıra futbol ve teknoloji alanında yatırımlar yapıyor.

Bu arada, Forbes’ta isimlerin net varlıklarına ilişkin rakamlar belli aralıklarla güncellendiği için değişiklik gösterebiliyor.

Aleksey Mordaşov

Aleksey Mordaşov

29,1 milyar dolarlık serveti bulanan Mordaşov gelirinin önemli bir kısmını çelik sektöründen kazanıyor.

Oleg Deripaska

Oleg Deripaska

2,6 milyar dolar servete sahip Oleg Deripaska ise ağırlıklı olarak alüminyum ve enerji sektöründe.

Andrey Melniçenko

Andrey Melniçenko

Rus kömür ve gübre sektörünün öne çıkan ismi Andrey Melniçenko’nun servetiyse 16 milyar dolar seviyesinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gennady Timçenko

Gennady Timçenko

Enerji, ulaşım ve inşaat sektörlerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 11,3 milyar dolar serveti bulunan Gennady Timçenko Putin’in 1990’lı yılların başından bu yana St. Petersburg şehrinden tanıştığı yakın bir dostu.

Arkadiy Rotenberg

Arkadiy Rotenberg

Putin’in çocukluk arkadaşlarından biri olarak tanınan ve Rusya’nın en büyük boru hattı inşaat şirketinin sahibi olan Arkadiy Rotenberg’in oğlu İgor Rotenberg de yaptırım uygulanan bir diğer isim. İgor Rotenberg, babası Arkadiy Rotenberg 2014’te ABD’nin yaptırım listesine alındığında, babasına ait bazı şirketlerdeki hisseleri satın almıştı.

Boris Rotenberg

Boris Rotenberg

Arkadiy Rotenberg’in kardeşi ve yine Putin’in çocukluk arkadaşı olan Boris Rotenberg ise 1,2 milyar dolarlık servetiyle özellikle bankacılık alanında çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Hemen hemen her sektörde varlar.

Mikhail Fridman

Mikhail Fridman

Rusya’da bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Mikhail Fridman 12,3 milyar dolar, yine aynı sektörden Petr Aven de yaklaşık 4,5 milyar dolarlık varlığıyla yaptırım uygulanan oligarklar arasında.

Kiril Şamalov

Kiril Şamalov

Rusya’nın en genç milyarderi olarak tanınan 1,4 milyar dolarlık servete sahip Kiril Şamalov da yaptırım listesinde ve babası Nikolay Şamalov Putin’in yakın dostu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dmitriy Pumpyanskiy

Dmitriy Pumpyanskiy

Doğalgaz boru hattı sektöründe yatırımları bulunan Dmitriy Pumpyanskiy 2,4 milyar dolar, havacılık sektöründe aktif olan Aleksandr Ponomarenko ise 2,6 milyar dolarlık varlığıyla yaptırıma uğrayan diğer oligarklar arasında.

Vadim Moşkoviç

Vadim Moşkoviç

Tarım sektöründeki yatırımlarıyla bilinen Vadim Moşkoviç’in 1,4 milyar dolar, kimya sektöründe şirketi olan Dmitriy Mazepin’in 1,3 milyar dolar ve petrokimya sektöründe yönetici konumunda yer alan Dmitriy Konov’un 500 milyon dolar serveti var.

Leonid Simanovsky

Leonid Simanovsky

Doğalgaz sektöründe yatırımları olan Leonid Simanovsky’nin mal varlığınınsa yaklaşık 1,6 milyar dolar seviyesinde olduğu biliniyor.

Andrey Kostin

Andrey Kostin

Yaptırımların odağındaki VTB Bank CEO'su olan Andrey Kostin, yaklaşık 500 milyon dolar net varlığıyla yaptırım uygulanan isimler arasında öne çıkıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabzonnn

Hiç güleceğim yoktu bizdeki oğluşlar daha zengin