Görüş Bildir
Haberler
Muhteşem Enflasyon Üçgeni: Herkes Birbirini Suçluyor, Bu Fiyatları Kim Yükseltiyor?

Muhteşem Enflasyon Üçgeni: Herkes Birbirini Suçluyor, Bu Fiyatları Kim Yükseltiyor?

ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamları 40 yılın zirvesinde kalmaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında ABD'nin başı çektiği Batı bloku Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlarla Rus ekonomisini zorlarken, ülkenin petrol üretiminde önemli bir konumda olması ve Avrupa enerji tedariğinin çoğunun Rusya'dan sağlanması enerji fiyatlarını da dünya çapında yükseltiyor. Bu durumda benzin fiyatlarında hassas olan ABD'liliere Biden, Putin'i hedef gösterirken, Putin de ABD'yi eleştirdi. ABD Hazine Bakanı Yellen da savaşa ve enflasyona dair değerlendirmelerde bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enflasyonun suçlusu bulundu!

Enflasyonun suçlusu bulundu!
www.bloomberght.com

ABD'de enflasyon yıllık yüzde 7,9 ile son 40 yılda en büyük artışı göstermeye devam etti. Biden'ın bu konuda yaptığı yazılı açıklama yaptı.

İşsizlik rakamlarının 50 yılın zirvesinde iyileşme gösterdiğini belirten Biden, enflasyon için de 'Amerikan halkının bütçesinin fiyat artışları nedeniyle zorlandığının ve ailelerin Putin'in fiyat artışını hissetmeye başladığının bir göstergesidir.' derken, en büyük enflasyon kalemi olan enerji fiyatlarındaki artışın 'Putin'in saldırgan tavırları' sebebiyle yükseldiğini belirtti. 

'Amerikalılar şunu bilmeli ki Putin'e ödettiğimiz bedeller bizim ödediğimizden çok daha yok edicidir.' ifadesini kullanan Biden, ABD'lilerin üzerindeki ekonomik yükü kaldırmak için çabaladığını belirterek, tedarik zincirini güçlendirmek ve ABD içinde üretimi artırmak için adımlar attığını anımsattı.

Putin, elinden geleni yapıyormuş!

Putin, elinden geleni yapıyormuş!
www.bloomberght.com

Putin, Rusya’daki ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerinde, Rusya’nın enerji tedarikinde tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini vurguladı. 

Ukrayna üzerinden Avrupa’ya ulaşan doğal gaz sisteminin tam kapasiteyle çalıştığını belirten Putin, 'Bu şaşırtıcı, ancak gerçek.' ifadesini kullanırken, ABD’de rekor kıran benzin fiyatlarına işaret ederek ABD, Rus petrolü ithalatını durdurdu ve artan fiyatlar için bizi suçluyor. Halklarını kandırıyorlar. ABD’de artan petrol fiyatları Washington’un hatalarından kaynaklıyor.” dedi.

Batılı ülkelerin Venezuela ve İran gibi 'istenmeyen' ülkelere yaptırımlar uygulayarak zarar verdiğini belirten Putin, küresel piyasalarda durumun yaptırımlar öncesinde de zorlu olduğuna dikkati çekerek 'Rus gübresine yönelik engellerin dünya için önemli sonuçları olur; aynı şeyler petrol, doğal gaz ve metaller için de geçerli.' ifadesini kullandı.

Yellen, Fed'e güveniyor!

Yellen, Fed'e güveniyor!
www.bloomberght.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CNBC kanalına verdiği röportajda, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin çok fazla belirsizlik olduğunu belirtti.

Bu durumun enflasyonu şiddetlendirdiğini aktaran Yellen, yılın ikinci yarısına ilişkin tahminde bulunmakta zorlandığını kaydetti. Yellen, '12 aylık enflasyon rakamlarının rahatsız edici derecede yüksek kaldığı bir yıl daha görmemiz muhtemel.' değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının daha fazla belirsizliğe yol açtığını vurgulayan Yellen, savaşın ham petrol ile buğday dahil olmak üzere birçok emtianın fiyatını artırdığını aktardı.

Yellen, 'Benzin fiyatlarında çok anlamlı bir artış gördük ve tahminime göre gelecek ay Putin'in Ukrayna'ya karşı savaşının ABD enflasyonu üzerindeki etkisinin daha fazla kanıtını göreceğiz' ifadesini kullandı.

Enflasyonun çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Yellen, ancak ABD'de resesyon beklemediğini kaydetti. Yellen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu kontrol altına alma ve ABD ekonomisi için 'yumuşak bir iniş' sağlama kabiliyetine güvendiğini aktardı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Bir kaç aya kalmaz gene ABD'de ayaklanmaları görürüz ama muhtemelen bu sefer Demokratlar başı çekecek.