Görüş Bildir
Haberler
Psikolojinin Yüzde Kaçı Nefret Dolu?

Psikolojinin Yüzde Kaçı Nefret Dolu?

Hayatımız nefret ettiğimiz ve sevdiğimiz anlarla dolu. Peki senin psikolojin ne kadar nefret dolu?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım sen çabuk sinirlenir misin?

4. İlk tanıştığın anda pek enerji alamadığın biriyle sonradan yakın olabilir misin?

5. Eski sevgilini düşününce ne hissediyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birini sevmediğinde ona bunu nasıl hissettirirsin?

7. Sence senin düşmanın var mı?

8. Daha önce sana çok büyük yanlış yapmış bir arkadaşın senden af diledi mi?

8. Daha önce sana çok büyük yanlış yapmış bir arkadaşın senden af diledi mi?

9. Sevmediğin birinin başına kötü bir şey gelmesi sana nasıl hissettirir?

9. Sevmediğin birinin başına kötü bir şey gelmesi sana nasıl hissettirir?

10. Son olarak sen kıskanç biri misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen %20 nefret dolu birisin!

Sen %20 nefret dolu birisin! Sen aslında hayatın hep daha iyi yönlerini görmeye çalışan birisin. Senin için hayatın sana getirdiklerinin hiçbir önemi yok. Sen yine de sahip olduğun şeyleri düşünüp mutlu olabilirsin. Seni hayata bağlayan ve şanslı olduğunu düşündüğün o kadar çok şey var ki bunların hiçbirini yok sayamıyorsun. Hayatında nefret edecek pek bir şey yok. Ya da nefret edecek kadar çok bir şeyi önemsemiyorsun. Sen hep bir şeylerin daha iyi olması için çabalıyorsun. Ne olursa olsun hayatında huzurlu ve mutlu olmak istiyorsun. Seni mutsuz edecek her ortamdan ve insandan uzaklaşabilirsin. Kendini ne zaman kötü hissetsen bu duygunun içinden çıkmak için çabalarsın. Sen acıdan, mutsuzluktan zevk alan biri değilsin. Bu nedenle sana iyi gelen şeyleri yapmaya özen gösterirsin. Konuşmaların ve düşüncelerin ile karşındaki insanlara da enerji veren birisin. Sen mutluluğun paylaştıkça  çoğaldığını düşünen birisin. Sen mutsuz birinin yanında eğer mutluluğunu daha baskın tutarsan bir yerden sonra o da mutlu olmaya çalışacaktır. Hayatı ve hayatın sana getirdiklerini çok ciddiye almıyorsun. Sen nefret dolu olmazsın çünkü senin için önemli olana mutlu olmak.

Sen %50 nefret dolu birisin!

Sen %50 nefret dolusun. Hayatı hep bir ikilem içinde yaşıyorsun. Ne karar verebiliyorsun ne de bir şeyden emin olabiliyorsun. Aklın hep başka bir ihtimalde kalıyor. Nefret ettiğin şeylere karşı bile içinde bir yerlerde biraz sevgi duyuyorsun. Herkesi affetmeye, bir şeyleri unutmaya hazır birisin. Sen damarına basıldığında veya gerçekten kaldıramayacağın şeyler yapıldığında başka birine dönüşüyorsun. Çok kolay bir şekilde insanları karşına alabiliyorsun. Bazı hassas noktaların var ve bu noktalara birinin fark etmesine bile tahammül edemiyorsun. Her zaman kendini korumaya hazır birisin. İnsanlara güveniyorsun ama yine de kendini sağlama alman gerektiğini biliyorsun. Sen %50 nefret dolusun çünkü içinde hem anlayışsız hem de anlayışlı biri var. Bazen kendinden beklenmedik şeyler yapıyorsun ve buna sen bile şaşırıyorsun. Kendi içinde bir savaş veriyorsun. Bu savaş nefrete karşı... İnsanları affetmek için bir neden arıyorsun ama yine de bu nefreti durduramıyorsun. Senin nefretin tamamen içsel bir durumdan kaynaklanıyor. Hem nefret ediyorsun hem de insanları sevecek bir şey bulmaya çalışıyorsun.

Sen %80 nefret dolu birisin!

Sen %80 nefret dolu birisin. İçinde çok şey biriktirmiş ve bu şeylerin üstesinden gelememişsin. Kendi içine attığın her şey seni başka birine dönüştürmüş. Daha hassas, daha öfkeli, daha saldırgan biri olmuşsun. Çünkü bu sindiremediğin her şeyi ister istemez düşünüyor, tekrar tekrar öfkeleniyorsun. İçindeki nefret duygusu çoğu zaman seni ele geçirebiliyor. İnsanlara önyargılı yaklaşmanın veya en küçük bir davranışlarında cephe almanın nedeni, önceliğinin nefret olması. Sen tamamen iyi niyetle insanlara yaklaşamıyorsun. İster istemez içinde onlara karşı bir şüphe oluşuyor. Güvenemediğin için herkesten bir darbe beklediğin için bu önyargıları taşıyorsun. Sen %80 nefret dolusun çünkü sen hep bunu öğrenmişsin. Hayatına gerçekten iyi duygularla yaklaşan pek kimse olmamış. Bu da sana, senin de o şekilde yaklaşman gerektiğini düşündürmüş. Senin nefretin insanlara zarar verecek boyutta değil ama kendine zarar verecek boyutta. Yalnız kalabilir veya arkadaşlıklarının, ilişkilerinin çoğu kötü bir şekilde bitebilir. Nefret dolu olmanın nedeni etrafındaki nefret dolu insanlardan kaynaklanıyor.

Sen %100 nefret dolu birisin!

Sen %100 nefret dolusun. Kolay kolay adım atmaz ve kimseyle dostluk kuramazsın. Çünkü bunu öncelikle sen istemiyorsun. Yalnızlıktan hoşlanıyor ve aslında bunu seviyorsun. Bir yerde tek olduğunu bilmek ve rakipsiz olduğunu bilmek seni daha iyi hissettiriyor. Nefret dolu olmanın nedeni, etrafına çok kişiyi yaklaştırmak istememenden kaynaklanıyor. Henüz bunu fark edememiş olsan da, arkadaşlarına güvenmemen ve tanıştığın insanlarla kısa süreli bir dostluk kurman bundan kaynaklanıyor. Nefretin insanlara karşı değil, sadece yerini almak isteyenlere karşı. İnsanları çok iyi tanıyan ve ne yapmak istediklerini önceden sezebilen birisisin. Bu özelliğin ile de kendini aslında çoğu tehlikeden koruyorsun. Bunun için çabalarken yalnız kalıyorsun. Sen %100 nefret dolusun çünkü insanların niyetini önceden görebiliyorsun. Kimden nefret edilmesi gerektiğini ve kime iyi niyetle yaklaşılması gerektiğini iyi bilen birisisin. Nefretin sana zarar vermiyor, seni zirveye taşıyor ama yalnız başına kalmana da neden oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
8
7
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

%80 😲

Gizem Yenikler

Sen %20 nefret dolu birisin! Sen %20 nefret dolu birisin! Sen aslında hayatın hep daha iyi yönlerini görmeye çalışan birisin. Senin için hayatın sana getirdi... Devamını Gör

Aylin Kayhan

%100 nefret dolusun...