Görüş Bildir
Haberler
Psikolojini Düzeltecek Şey Bu Testin Sonunda

Psikolojini Düzeltecek Şey Bu Testin Sonunda

Ülkece yıprandığımız şu günlerde senin psikolojin nasıl ayakta dursun? Seni çok iyi anlıyor ve derdine derman olmaya geliyoruz. Hem insanların bencil davranışları nedeniyle hem de ülke gündeminin giderek olumsuz hale geldiği zamanlarda, daha fazla dayanamayan psikolojinin neye ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Şu an nasıl hissettiğini öğrenelim.

4. Peki günlerin nasıl geçiyor?

4. Peki günlerin nasıl geçiyor?

5. Şimdi bize bir görsel seç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu an bunlardan hangisi seni mutlu eder?

7. Peki bu görsellerden hangisi içinde huzur hissi uyandırdı?

8. Bir dilek hakkın olsa yarın uyandığında hangi ünlü olmak isterdin?

9. Peki seni rahatlatan bir aktivite seç.

10. Son olarak haftanın kaç gününü evde geçiriyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sevgilinle hafta sonu bir yerlere gitmek.

Sevgilinle hafta sonu bir yerlere gitmek.

Senin psikolojini düzeltecek şey sevgilinle iki günlük bir tatil oldu. Bu olmadıysa sabahtan yola çıkıp, bütün gününüzü alacak bir ada turu da olabilir. Bir sürü problemin üst üste geldiği ve artık çıkmaza girdiği anlardan birindesin. Kendini her ne kadar sakinleştirmeye çalışsan da bazen işler çığırından çıkabiliyor. Bunu da atlatacağını biliyor ve o yüzden sakinliğini koruyabiliyorsun. Ama psikolojin giderek kötüleşiyor. Bunun önüne geçmek için sana tavsiyemiz kafanın dağılacağı, her şeyi unutacağın mini bir tatil veya gezi. Yeni yerler görmek, bütün düşüncelerden arınmak sana çok iyi gelecek. Yanında sevdiğin kişiyle huzurlu ve unutulmaz bir zaman dilimi... Tek başına kalıp kafana dinlemek sana göre bir terapi yöntemi değil. Çünkü öyle anlarda yine kendini derin düşüncelerde buluyorsun. Bu nedenle yanında birileri olmalı ve kafan, sevdiğin, kendini iyi hissettiğin şeylerle meşgul olmalı. Bu psikolojiyi el birliğiyle düzelteceğiz. 💪

Gece arkadaşlarınla toplanıp, pijama partisi yapmak.

Senin psikolojine iyi gelen şey yine arkadaşlarından geçiyor. Onlarla olup vakit geçirmek sana her zaman iyi geliyor. Özellikle şu zamanlarda daha da iyi gelecek. Kendini yıpranmış, bitkin ve çaresiz hissediyorsun. Bir türlü çıkar yol bulamayıp, sürekli ne yapmayı düşünüyorsun. Buna düşünmeye bir son ver. Biraz bekle. Doğru olan şey seni bulacak. Sürekli enerjini tek bir şeye yoğunlaştırarak, diğer şeylerden eksik kalıyorsun. Arkadaşların her zaman yanında olduğunu bildiğin için en zor anında da en mutlu anında da onlara sığınıyorsun. Yine bu zor günlerinde onlarla toplanıp, sabaha kadar dağıtıp veya dedikodu eşliğinde bu psikolojiyi düzeltebilirsin. Yoğun geçirdiğin şu günlerde belki yüzde yüz verim alamayacaksın ama arkadaşlarınla geçirdiğin o bir gün daha mantıklı kararlar vermeni sağlayacak. Tavsiyemize uyup, şimdiden plan yapmaya başla.

Yeni lezzetler denemek.

Senin psikolojini düzeltecek şey tabii ki yine yemekten geçiyor. Yemek yemeyi de yapmayı da çok seven birisin. Yemek yemek senin için zorunluluk değil adeta bir hobi. Özellikle lezzetli şeyler bulduğunda, artık oranın en sadık müşteri olursun. Bu nedenle psikolojin için en uygun aktivite yeni lezzetler denemek. Farklı kültürlerden yemekler tadarak, belki sevdiğin yemeklerin arasına bir tane daha eklemiş olacaksın. Sadece oturup, bir şeyler yiyerek mutluluğu yakaladığımız şu günlerde psikolojinin bu kadar bozuk olmasına şaşırdık. Her ne kadar kendini mutsuz hissedip, hareket etmeye halin olmadığını söylesen de seni ayağa kaldıran şeyi sen de bizim kadar iyi biliyorsun. Her şeyi bir kenara bırak ve alanında en iyi olduğun şeyi yap. Mutluluk bu kadar sana yakınken psikolojini düzeltmemen için bir neden göremiyorum. Farklı bir lezzeti denemeye git ya da evde kendin yap.

Asla yapamam dediğin bir şeyi yap.

Çökmüş psikolojini gördük ve hemen yanına geldik. Hayatında her zaman çok çabuk demoralize olan seni, toparlamak biraz vaktimizi alacak. Her şeye umutla baksan da en küçük engelde oturup sızlanan birisin. Aklına hemen en kötü ihtimaller geliyor ve o ihtimaller gerçekleşirse ne yapacağını düşünüyorsun. Bunları düşünmek için çok erken. Sadece kararlarına odaklanmalısın. Aldığın kararlardan korkma. Psikolojini düzeltmek için bugün asla yapamam dediğin bir şeyi yap. Birini arayacaksan ve önünde gururun duruyorsa onu ez ve ara. Yiyemem dediğin bir şeyi ye, veya dinlemem dediğin bir şarkıyı dinle. Hayatında ufak değişiklikler yap. Bunların bile sana ne kadar iyi geldiğini ve aslında hayatta deneyeceğin daha ne kadar çok şey olduğunu fark edeceksin. Sonra da bize teşekkür edersin.😂 Psikolojini bozan bütün problemleri yok say. Hemen felaket senaryoları kurmak yerine, iyisini düşün. Hayatına güzel ve iyi olan şeyleri çekmeye şimdi başla.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
72
32
28
21
19
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın