Görüş Bildir
Haberler
Prof. Çelik Yazdı: 7 Maddede Mehmet Şimşek

Prof. Çelik Yazdı: 7 Maddede Mehmet Şimşek

Emre Ordu
02.06.2023 - 15:35 Son Güncelleme: 02.06.2023 - 15:45

Prof. Aziz Çelik, yeni Kabine'de ekonomi yönetiminin başına geçmesi beklenen Mehmet Şimşek'le ilgili hatırlatmalarda bulundu. Şimşek'in kemer sıkma politikalarının baş savunucusu olduğunu belirten Çelik, 'Olası bir Şimşek döneminde işçiyi, memuru ve emekliyi pek iyi günler beklemiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni Kabine'de ekonomi yönetiminin başına AK Partili eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in getirilmesi bekleniyor. 

Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Aziz Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı bir dizi paylaşımla Şimşek'in ekonomi politikalarına ilişkin hatırlatmalarda bulundu.

Çelik, şunları kaydetti:

1 -Ekonominin başına getirilmesi düşünülen eski Maliye Bakanı Şimşek kemer sıkma politikalarının baş savunucusudur. Olası bir Şimşek döneminde işçiyi, memuru ve emekliyi pek iyi günler beklemiyor.

2. Mehmet Şimşek bir keresinde 'asgari ücret artışı zulümdür' demişti! Temmuz 2023'te asgari ücret artışına ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasına ne der sizce?

3. Mehmet Şimşek grevlerden de pek hazzetmez. Hatta THY grevi sırasında grev erteleme ve yasaklama tehditleri savurmuşluğu da vardır.

4. Mehmet Şimşek işgücü piyasasının alabildiğine esnekleşmesini savunur. Esneklik işveren için nimet işçi için felakettir.

"Emekliler için pek hayırlı fikirlere sahip değil"

"Emekliler için pek hayırlı fikirlere sahip değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mehmet Şimşek emekliler için de pek hayırlı fikirlere sahip değil. Emekli aylıkları artışlarına ve kademeli emekliliğe sıcak bakmayacağı kesin.

6. Mehmet Şimşek kıdem tazminatının fona devrinin savunucusudur. Kıdem tazminatını işsizliğin sebebi olarak görür.

7. Bakan Şimşek'e göre istihdam artışının önündeki en büyük engellerden biri kıdem tazminatı yüküdür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
7
5
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Crystal Maiden

Akplileri sikecek yani?

Biz uçuyorduk hani, ekonomi büyüyordu hani biri AKP seçmenine söylesin kemer sıkıp karınlarına taş bağlama vakitleri geldi..