Görüş Bildir
Haberler
Popüler Olmasına ve Çok Sevilmesine Rağmen Tamamen Zaman Kaybı Olduğu Söylenen 15 Film

Popüler Olmasına ve Çok Sevilmesine Rağmen Tamamen Zaman Kaybı Olduğu Söylenen 15 Film

Ömer Faruk
16.12.2023 - 20:31

Reddit kullanıcıları, herkesin çok sevdiği ancak tamamen zaman kaybından ibaret o filmleri sıraladı, bizler de sizin için derledik. 👇

Film bilgileri IMDb ve TMDB'den alınmıştır.

Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ye Dua Et Sev (2010)

15. Ye Dua Et Sev (2010)

IMDb: 5.8

Özet: Elizabeth Gilbert'in filmle aynı ismi taşıyan ve kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı kitaptan beyazperdeye uyarlanan filmde, acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali'yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth'in hikayesini anlatıyor.

14. Lucy (2014)

14. Lucy (2014)

IMDb: 6.4

Özet: Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy Miller (Scarlett Johansson), birkaç gece beraber takıldığı Richard (Pilou Asbæk) yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyni tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır.

13. Dünyayı Ardında Bırak (2023)

13. Dünyayı Ardında Bırak (2023)

IMDb: 6.6

Özet: Lüks bir kiralık evde hafta sonu kaçamağına giden bir ailenin tatili, bir siber saldırının tüm cihazlarını bozması ve kapılarında iki yabancının belirmesiyle tekinsiz bir hâl alır.

12. Hayat Ağacı (2011)

12. Hayat Ağacı (2011)

IMDb: 6.8

Özet: 1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack’in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

11. Korkuyorum (2023)

11. Korkuyorum (2023)

IMDb: 6.8

Özet: Annesi aniden öldükten sonra, eve doğru gerçeküstü bir yolculuğa çıkan ve bu sırada en büyük korkularıyla yüzleşen kaygılı bir adamın sürrealist hikayesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Vanilla Sky (2001)

10. Vanilla Sky (2001)

IMDb: 6.9

Özet: Tutku, aşk, ihanet ... Yakışıklı, varlıklı ve karizmatik David Aames rüya gibi bir hayat sürmektedir. Birgün hayatının kadınıyla karşılaştığını düşünür. Tek sorun onun, en yakın arkadaşının kız arkadaşı olmasıdır. Kısa süre sonra kız arkadaşının sebep olduğu bir araba kazasında yüzü tanınmayacak şekilde parçalanır. Hayata küsen David’in karşısına, onu eski haline döndürebileceğini söyleyen bir doktorun çıkmasıyla kendisi için hayaller ve gerçek arasında tehlikeli bir serüven başlar.

9. Sihirbazlar Çetesi (2013)

9. Sihirbazlar Çetesi (2013)

IMDb: 7.2

Özet: Film, J. Daniel Atlas isimli son derece karizmatik ve etkileyici bir illüzyonistin liderliğini yaptığı, dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan “Four Horsemen (Atlılar Çetesi)” ekibinin başından geçenleri konu alıyor. Ekip üstün sihir marifetlerini sadece sahne gösterileri için değil, soygun yaptıkları bankaların sistemlerine erişmek için de kullanırlar. Bu adamlar izleyicileri önce başka bir kıtadaki bir bankayı soyarak, daha sonra beyaz yakalı bir suçlunun bankadaki milyon dolarlarını izleyicilerin banka hesaplarına aktararak şaşırtırlar. Bunun üzerine onları durdurmaya kararlı olan FBI ajanı Dylan Rhodes ve Interpol ajanı Alma Dray birlikte bu çetenin peşine düşerler.

8. Eve Dönüş (2004)

8. Eve Dönüş (2004)

IMDb: 7.4

Özet: Film, annesinin cenazesi için New Jersey'de doğduğu kasabaya dönen, iş bulmakta zorlanan aktör Andrew'ün öyküsünü anlatıyor. Andrew eski arkadaşlarıyla karşılaşıyor, geçmişiyle yeniden bağlantı kuruyor, psikiyatrist babasının yazdığı ilaçları bırakıyor, sonunda onunla yüzleşiyor, biraz tuhaf ve rahatsız bir kız sayesinde yeniden hissetmeyi öğreniyor.

7. Keskin Nişancı (2014)

7. Keskin Nişancı (2014)

IMDb: 7.4

Özet: Bahriye Komandoları'na katılan ve Irak'ta 150'den fazla insanın ölümüne sebep olan Chris Kyle (1974-2013) isimli askerin aynı isimli kitabından uyarlanan filmde Chris Kyle'ın askeri kariyeri ve yaşadıkları anlatılacak.

6. Kelebek Etkisi (2004)

6. Kelebek Etkisi (2004)

IMDb: 7.6

Özet: Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! * Başta sözü geçen Kaos Teorisi zaten birçok şeyi anlatmış. Ama ufak müdahalelerin neleri ne derece değiştirip, hayatları nasıl sürüklediğini görmek bu teoriyi daha bir anlamlı kılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yerçekimi (2013)

5. Yerçekimi (2013)

IMDb: 7.7

Özet: Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla başbaşadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

4. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

4. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022)

IMDb: 7.8

Özet: Kocasıyla yıllar önde Çin’den Amerika’ya göçüp yeni bir hayata başlayan Evelyn, yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek, tek başına tüm evrenleri kurtarması gereken çılgın bir maceraya sürüklenir.

3. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

3. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8.0

Özet: 80’lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecektir...

2. Özgürlük Yolu (2007)

2. Özgürlük Yolu (2007)

IMDb: 8.1

Özet: Genç Christopher McCandless’ın (Emile Hirsch) ilham veren gerçek hikayesinden uyarlanan Into the Wild, rahat ve konforlu yaşamını terk ederek Alaska’nın kırsalında hayatının en büyük meydan okumasını gerçekleştirmek ve özgürlüğü yaşamak için yollara düşen Christopher’ın hikayesini anlatıyor. Filmin senaryo yazarı ve yönetmeni Sean Penn’e yıldız oyuncular William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener ve Hal Holbrook eşlik ediyor. Özgürlüğe Giden Yolda, “güzel olduğu kadar heyecan verici, eğlenceli ve coşkulu.”

1. Ucuz Roman (1994)

1. Ucuz Roman (1994)

IMDb: 8.9

Özet: Jules Winnfield ve Vincent Vega, mafya babası patronları Marsellus Wallace’tan çalınan bir çantayı geri almaya giden iki profesyonel tetikçidir. Wallace aynı zamanda Vincent’a, kendisi birkaç gün sonra şehir dışındayken karısını dışarı çıkarmasını söyler. Butch Coolidge, bir sonraki maçını kaybetmesi için Wallace’tan para alan yaşlı bir boksördür. Honey Bunny ve Pumpkin, yer değişikliğine ihtiyaçları olduğuna karar veren soyguncu bir çifttir. Görünüşte birbirleriyle alakası olmayan bu insanların hayatları, hem heyecanlı hem de eğlendirici bir sinema filmi macerasında nefes kesici bir şekilde birleşecektir.

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Dünyayı ardında bırak filmi çok iyiydi ama eleştiriye açık hadi diğerlerini anlarım ama lucy’e kim zaman kaybı diyebilir ya lucy tartışmaya kapalı👌👌👌

Gizem Yenikler

Dünyayı ardında bırak bende beğendim eleştirisi çok iyiydi lucy gerçekten güzel listede olmamalıydı

o. k.

Pulp fiction ve butterfly efect iyi filmlerdir bence

o. k.

İtfaiye ara o zaman beni nedem rahatsız ediyorsun

perihel0103

Her Şey,Her..... gerçekten zaman kaybı.