Görüş Bildir
Haberler
Polislerin Yargılandığı Reyhanlı Katliamı Davasında 'Gizlilik' Talebine Ret

Polislerin Yargılandığı Reyhanlı Katliamı Davasında 'Gizlilik' Talebine Ret

FreiGeist
29.09.2015 - 14:08

Reyhanlı katliamı ile ilgili emniyet amirlerinin görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı davanın bugün görülen ikinci duruşmasına Reyhanlı'da hayatını kaybedenlerin aileleri katılınca gizlilik kararı alınması gündeme geldi. Sanık avukatlarının gizlilik talebi CMK’nin 184 ve 182. maddeleri gereğince reddedildi. Herkese açık olarak görülmeye devam edilecek olan dava, ailelerin ve avukatların katılma taleplerini değerlendirmek üzere 14 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Reyhanlı katliamı ile ilgili emniyet amirlerinin görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılandığı dava Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Davada Hatay Emniyet eski Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay TEM Şube Müdürü Nevzat Eşit, TEM eski Müdür Yardımcısı Eyüp Karaçoban ile Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk yargılanıyor.

Ne olmuştu?

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Mayıs 2013'te bombalı saldırı yapılacağı ihbarı üzerine ihbarda ismi geçen şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlatılmıştı. MİT'in Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne 10 Mayıs 2013'te saat 19.35'te katliamdan önce gönderdiği çok gizli yazı, bir önceki ihbarı doğrulayarak, katliamda kullanılacak araç plakaları hakkında da bilgi içeriyordu. 51 kişinin öldürüldüğü ve 222 kişinin yaralandığı Reyhanlı saldırısı sonrasında Hatay Eski Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay TEM Şube Müdürü Nevzat Eşit, TEM Eski Müdür Yardımcısı Eyüp Karaçoban ile Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Berk hakkında, 'görevi kötüye kullandıkları' gerekçesiyle altı ay ile iki yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hatay 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması için bugüne gün verilmişti. Bu duruşmada Eyüp Karaçoban'ın ifade vermesi bekleniyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 11.00'de yapılması gereken duruşmada hakim ve sanık avukatları, karşılarında şikayetçi ve suçtan zarar gören olarak Reyhanlılı aileleri ve avukatlarını görünce dosyada gizlilik kararı verilmesini talep etti. Bu talep üzerine yargılama saat 13.30'a ertelendi.

Avukatlar dosyanın bir suretinin zaten Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin aleni dosyası içine girerek gizlenemeyecek hale geldiğini savunuyordu.

Sanık avukatlarının gizlilik talebi CMK’nin 184 ve 182. maddeleri gereğince reddedildi. Herkese açık olarak görülmeye devam edilecek olan dava, ailelerin ve avukatların katılma taleplerini değerlendirmek üzere 14 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Kaynaklar: İsmail Saymaz | Radikal ve sendika.org

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0