Görüş Bildir
Haberler
Piyasalar Haftaya Yoğun Gündemle Başlıyor: Bunları Bilmeniz Gerekiyor!

Piyasalar Haftaya Yoğun Gündemle Başlıyor: Bunları Bilmeniz Gerekiyor!

Haftanın ilk günü piyasaları yurt içinde önemli gündem maddeleri bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak ödemeler dengesi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak bütçe rakamları daha öne çıkıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konut ve temizlik sektörü temsilcileri ile yapacağı görüşmeler de gündemde bulunuyor.

Yurt dışı piyasalarda daha sakin bir veri akışı beklenirken, New York Fed imalat endeksi izlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği hakkındaki endişeleri için "ortak bir zemin bulunabileceğini" ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği hakkındaki endişeleri için "ortak bir zemin bulunabileceğini" ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımını görüştüğünü ifade ederek, iki ülkenin üyeliği konusunda uzlaşmaya varılabileceğinden emin olduğunu aktardı.

Çin Merkez Bankası(PBOC), orta vadeli kredi kolaylığı faizini değiştirmedi. Son 4 toplantıdır faiz oranını değiştirmeyen PBOC, 1 yıl vadeli orta vadeli kredi kolaylığı (MLF) faiz oranını yüzde 2,85 seviyesinde tuttu.

Şanghay yönetimi kent genelinde karantina, kapatma tedbirlerinin daha geniş şekilde kaldırılarak normal yaşama dönülmesi için 1 Haziran tarihini hedef olarak belirledi.

G7 Dışişleri Bakanları Toplantısının 3. gününde ele alınan Rusya-Ukrayna savaşı hakkında, 'Rusya'nın saldırıları, yakın tarihin en şiddetli gıda ve enerji krizlerinden birini oluşturdu' ifadeleri kullanıldı.

Çin'de ekonomik aktivite Nisan ayında, COVID-19 salgınının önüne geçmek için uygulanan karantina, kapatma tedbirlerinin etkisiyle keskin şekilde yavaşladı.

Japonya'da toptan fiyatlar Ukrayna krizinin ve zayıf yenin enerji ve ham madde maliyetlerini yükseltmesinin etkisiyle Nisan ayında rekor seviyede yükseldi.

Çin'de Ocak-Nisan döneminde gayrimenkul yatırımları ve satışları azaldı.

Haftanın ilk günü piyasaları yoğun bir veri akışı bekliyor.

Haftanın ilk günü piyasaları yoğun bir veri akışı bekliyor.

İlk veri Bloomberg HT tarafından açıklanan tüketici güven, beklenti ve eğilim endeksleri olacak (09.55). 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Mart ayı ödemeler dengesi raporunu açıklayacak. Ödemeler dengesinin en önemli kalemi olan cari işlemler Şubat ayında 5,15 milyar dolar açık vermişti. ForeksHaber'in düzenlediği ankette ekonomistlerin Mart ayı cari işlemler medyan tahmini 5 milyar 286 milyon dolar, ortalama tahmini ise 5 milyar 185 milyon dolar açık oldu. (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Mart ayı dış ticaret endeksleri, ücretli çalışan sayısı ve ilk çeyrek işgücü istatistiklerini yayımlayacak. TÜİK, mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranını bir önceki dönem yüzde 11,2 olarak açıklamıştı (10.00). 

Günün diğer önemli verisi Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelecek; Nisan ayına ilişkin Merkezi Yönetim bütçe dengesi açıklanacak. Mart ayında bütçe dengesi 68,97 milyar TL, faiz dışı denge 42,03 milyar TL açık vermişti (11.00).

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önce emlak sektörü, ardından temizlik sektörü temsilcileri ile 'Enflasyonla Mücadele Birlikten Berekete' programı çerçevesinde görüşecek (13.00, 15.00).

Avrupa'da analistlerin bekleyeceği çok önemli bir veri bulunmuyor. Euro Bölgesi Mart ayı ticaret rakamları öne çıkan tek veri olacak (12.00).

Avrupa'da analistlerin bekleyeceği çok önemli bir veri bulunmuyor. Euro Bölgesi Mart ayı ticaret rakamları öne çıkan tek veri olacak (12.00).

Hindistan'ın Nisan ayı toptan fiyatları açıklanacak. Bir önceki ay toptan fiyatlar aylık yüzde 2,69, yıllık yüzde 14,55 yukarı gelmişti (09.30).

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, İrlanda Senatosu tarafından düzenlenen 'Dijital Euro'ya Doğru' etkinliğinde açılış konuşmasını yapacak (11.20).

ABD'de Mayıs ayına ilişkin New York Fed imalat endeksi verileri yayımlanacak. Endeks bir önceki ay 24,6 puan seviyesinde açıklanmıştı (15.30).

Aynı saatte Kanada'dan iki satış rakamı açıklanacak. Mart ayına ilişkin imalat satışları ve toptan satışlar verileri ekranlara düşecek.

New York Fed Başkanı John Williams, Mortgage Bankacılar Birliği (MBA) Sermaye Piyasaları Konferansında konuşacak (15.55).

ABD'de günün son verisi Mart ayına ilişkin sermaye hareketleri olacak. Bir önceki ay Ülkeye net 162,6 milyar TL sermaye girişi olmuştu (23.00). 

Finlandiya Parlamentosu, NATO üyeliğini tartışmak üzere toplanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın