Görüş Bildir
Haberler
Pınar Gültekin Davasında Yapılan İtirazın Detayları Ortaya Çıktı

Pınar Gültekin Davasında Yapılan İtirazın Detayları Ortaya Çıktı

Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasında tepki çeken karara itiraz edildi. İstinaf mahkemesine taşınan itirazın detayları ortaya çıktı. Buna göre; Cemal Metin Avcı'nın öldürme eyleminin vahamet (kötü ve güç durum) düzeyleri arasında açık bir oransızlık bulunduğu anlaşılmasına rağmen eksik ceza tayin edildiği belirtildi. Ayrıca, Mertcan Avcı'nın ise yangını önleyecek, sonlandıracak veya ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada ''hâksiz tahrik indirimi'' uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası ile kardeşi Mertcan Avcı hakkında verilen beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşımasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Başvuru dilekçesinde neler var?

Başvuru dilekçesinde neler var?

Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün tarafından hazırlanan ve istinafa taşınan başvuru dilekçesinde Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'in banka hesabına 8 Ocak 2019- 2 Temmuz 2020 tarihleri arasında 54 farklı günde kartlı ve kartsız para yatırma işlemleri ile para gönderdiği belirtildi. 

HTS kayıtlarına göre de aralarında 3 Ocak 2019 tarihinden itibaren sürekli ve yoğun sayılabilecek düzeyde iletişim bulunduğuna da dilekçede dikkat çekilip, Avcı'nın, olay tarihinden önce Gültekin'in yaşadıkları evlilik dışı ilişkiyi eşine ve çevresine anlatacağını söyleyerek tehditte bulunup kendisinden para istediğine dair adli mercilere herhangi bir başvurusunun bulunmadığına yer verildi.

"Kurgusal ve soyut iddialar"

"Kurgusal ve soyut iddialar"

Cemal Metin Avcı'nın haksız tahrik hükümlerinden yararlanabilmek amacıyla sürekli değişen ve çelişen savunmaları olduğunun ifade edildiği dilekçede, Pınar Gültekin'in olay sırasında kendisine bıçakla saldırdığını ve kolundan yaraladığını, kendisiyle para karşılığı ve zorla birlikte olduğunu, evine davet edip verdiği içecekle bayılttıktan sonra tecavüz ettirip buna dair uygunsuz görüntülerini çekerek şantajda bulunduğunu söylediği belirtildi. Ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen bunların delillere ulaşılamayan kurgusal ve soyut iddialar olduğu da dilekçede belirtildi.

İlişkinin ve para gönderme süreci çok uzun sayılabilecek bir süre devam ettiğine dikkat çekilen dilekçede, buna bağlı olarak Gültekin'in ilk haksız hareketinin (aralarındaki evlilik dışı ilişkiyi eşine ve çevresine anlatacağını söyleyerek tehditte bulunup sanıktan para istediği iddiası) ne zaman gerçekleştiği ve sanığın ne zamandan beri bu haksız fiilin doğurduğu öfke veya şiddetli eylemin etkisi altında bulunduğu tespit edilemediği vurgulandı. Bu nedenle de Cemal Metin Avcı'nın suçu, önceden karar vermeden Gültekin’in olay günü de devam ettiğinin kabulünde zorunluluk bulunan haksız hareketinin neden olduğu psikolojik etkinin ruhsal yapısı üzerinde meydana getirdiği karışıklık sonucu işlediğinin dosyada delillendirilemediği kaydedildi.

Kararın kaldırılması istendi

Kararın kaldırılması istendi

Dilekçede Cemal Metin Avcı'nın öldürme eyleminin vahamet düzeyleri arasında açık bir oransızlık bulunduğu anlaşılmasına rağmen, haksız tahrik indirimi yapılıp, eksik ceza tayin edildiği kaydedildi. 

Avcı'nın bağ evine getirdiği Gültekin'i darbederek etkisiz hale getirdikten sonra bir demir varilin içerisine koyup, benzin istasyonundan aldığı benzini de üzerine dökmek suretiyle yakmaya başladığı, kardeşi Mertcan Avcı'yı kendi beyanlarına göre saat 19.00 sıralarında telefonla WhatsApp üzerinden arayıp olay yerine çağırdığı da dilekçede vurgulandı.

Mertcan Avcı'nın olay yerine geldiği saatlerde varildeki yangının devam ettiği, Adli Tıp raporlarına göre Pınar'ın henüz hayattayken yangına maruz kaldığı ve ölüm zamanının bilinemediğine de dikkat çekildi. 

Ağabeyi ayrıldıktan sonra 1, 1-5 saat kadar tek başına olay yerinde kalıp, Pınar'ı yakıldığı varili bu süre zarfında hakimiyeti altına alan Mertcan Avcı'nın bu yangını önleyecek, sonlandıracak veya ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığı da dilekçede ayrıca vurgulandı.

Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçuna iştirak ettiği kuşkuya yer olmayacak şekilde kanıtlandığı vurgulanan Mertcan Avcı'nın olay yerinde kaldığı süre boyunca varilde ne yakıldığını görmediğine ve bununla hiç ilgilenmediğine, ağabeyinin bozulmuş kokoreçleri yaktığına ilişkin sözlerine inanıp, bunu hiç sorgulamadığına dair savunmalarına itibar edilerek beraatine karar verildiği dilekçede ifade edildi. 

Bu nedenle usul ve esas yönünden kanuna aykırılık bulunduğundan kararın kaldırılması istendi.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zettairei

Dosyaların açıklanmasını bekliyorum, biliyorum bu tarz davalarda genelde dosyalar saklı olması gerekiyor ama bu açıklanması şart oldu çünkü iki avukat farklı... Devamını Gör

Ece anay

ya tecavüz ettirmiş, tehdit etmiş, para koparmış, abi bir delil yok bir delil, aylarca bu kızla beraber olmuş ve para vermiş işte olanı biteni bu ! salakmıyı... Devamını Gör