Görüş Bildir
Haberler
Otizm ve DMD Hastası Taylan İçin Umut Aranıyor: 'Tek Çare Hindistan'da Kök Hücre Tedavisi'

Otizm ve DMD Hastası Taylan İçin Umut Aranıyor: 'Tek Çare Hindistan'da Kök Hücre Tedavisi'

Batuhan
05.09.2019 - 14:51

Otizm ve DMD kas hastalığı teşhisi konulan 7 yaşındaki Taylan Erime, hastalığını yenebilmek için umut arıyor. Annesi Ayla Erime tarafından 6 aylıkken bir takım şüpheler ile hastaneye götürülen ve 1.5 yaşında otizm, 2 yaşındayken ise DMD teşhisi konulan Taylan için tek umut Hindistan'da yapılan kök hücre tedavisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de 5 bin çocukta bulunan DMD hastalığı sebebiyle kök hücre tavisi olmazsa ne yazık ki 15 yaşına kadar yaşayacak olan Taylan için gerekli yardım toplanmaya başlandı. Tedavisi için gerekli olan 30 bin dolarlık maliyet için girişimlerde bulunan Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÜMYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sadiye Çelik, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de Taylan için yapılabilecek bir şey yok"

"Türkiye'de Taylan için yapılabilecek bir şey yok"

Taylan'dan haberdar olur olmaz iki haftalık süreçte sosyal medya üzerinden destek kampanyası başlattıklarını ifade eden Sadiye Çelik, ayrıca Taylan Erime için tek umut ışığının Hindistan'da yapılan kök hücre tedavisi olduğunu şu sözlerle ifade etti:

 'Biz GÜMYAD olarak Taylan'dan yaklaşık iki hafta önce haberdar olduk. Taylan, Gümüşhacıköylü ailenin üç çocuğundan biri. Taylan'dan haberdar olduğumuzda, 'biz ne yapabiliriz bu çocuğumuz için' dedik dernek olarak. Daha sonra da aileye ulaştığımızda Taylan'ın rahatsızlığını ve özgeçmişini öğrendik. DMD ne yazık ki Türkiye'de bilinirliği çok az olan bir rahatsızlık. Taylan, DMD rahatsızlığı neticesinde zaman içerisinde yürüyememe, koşamama, ileriki zamanlarda da tekerlekli sandalyeye mahkum olma, yatalak kalma ve en son olarak çok genç yaşta ölüm riskiyle karşı karşıya. 

DMD'nin Türkiye'de hiçbir tedavisi yok. DMD için Türkiye'de tek yapılabilecek şey, yüzme. Taylan hem DMD hem de otizmle birlikte mücadele ettiği için ne yazık ki tuvalet problemi nedeniyle Türkiye'de hiçbir belediyenin yüzme havuzuna alınmıyor. Bu nedenle Türkiye'de Taylan için yapılabilecek bir şey yok'

"Ülkemizde DMD hastalığı bilinmiyor" 🎥

"Kök hücre tedavisi sonucu hastalık yavaşlayacak ve belki de durma noktasına gelecek"

"Kök hücre tedavisi sonucu hastalık yavaşlayacak ve belki de durma noktasına gelecek"

Taylan'ın Hindistan'daki kök hücre tedavisini görememesi durumunda en fazla 15 yaşına kadar yaşayabileceğini belirten Çelik, 'Biz yoğun araştırmalar sonucu DMD'ye ilişkin bir umut ışığı bize belirdi. Bu da Hindistan'da yapılan kök hücre tedavisi. Hindistan'da kök hücre tedavisi Taylan'a uygulandığında Taylan, on adım atabilecekken on yedi adım atabilecek. En azından Taylan için bir umut olacak, hastalık yavaşlayacak ve belki de durma noktasına gelecek. Daha önceden Türkiye'de yaklaşık 5 bin DMD hastalığına haiz hastamız mevcut. Bunlar arasında maddi imkanları olup da Hindistan'a gidenler ile görüştük ve hastalıkları durma noktasına geldi. Eğer Taylan kök hücre tedavisi görmezse en fazla 15 yaşına kadar yaşayabilecek. Ne yazık ki bu kadar acı bir durumla karşı karşıyayız' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sizden biz bir yardım istemiyoruz, bir hayat istiyoruz"

"Sizden biz bir yardım istemiyoruz, bir hayat istiyoruz"

Beşiktaş taraftarı olan Taylan'ın 19.03 doğumlu olduğunu ifade eden Avukat Sadiye Çelik, 'Taylan, 19.03.2013 doğumlu. 1903 malum Beşiktaş'ın kuruluş tarihi ve Taylan, otizm hastası bir çocuk olarak Beşiktaş forması giydiğinde bir gülümsemesi var işte o gülümseme bize umut oluyor. O yüzden Türk milleti, birlik beraberlik, dayanışma deyince akla gelir. Ben buradan bütün yardımseverlere sesleniyorum; Taylan hepimizin çocuğu, kardeşi, torunu, oğlu, yeğeni olabilirdi. Bu hastalık hepimizde olabilirdi. Taylan için zaman aleyhe işliyor. 30 bin Dolar bugün Türkiye'deki yardımseverler için toplanmayacak bir para değil. Bizler, tüm yurttaşlara tüm yardımseverlere, Beşiktaş camiasına, Çarşı Grubu'na sesleniyorum. Lütfen bizim sesimiz olun. Sizden biz bir yardım istemiyoruz, bir hayat istiyoruz. Taylan için bir el uzatın, bu çocuğumuzu yaşatalım çünkü biz biliyoruz ki bir çocuk gülerse dünya güler' şeklinde konuştu.

"Taylan hepimizin çocuğu, lütfen bu eli görmezden gelmeyin" 🎥

Sosyal medyada kampanya başlattıklarını ve kök hücre tedavisi için 120 bin Türk Lirası eksikleri olduğunu kaydeden Sadiye Çelik, 'Biz dernek olarak Taylan'dan haberdar olur olmaz iki haftalık bir süreçte sosyal medyada kampanya başlattık. Yoğun bir şekilde üyelere ulaştık ve bizler ulaştığımızdan beri yaklaşık iki haftada 60 bin liraya yakın bir meblağ toplandı. Şu an eksiğimiz 120 bin lira. Taylan'ın beklemeksizin bu kürleri hızlı bir şekilde alması gerekiyor çünkü agresif ilerleyen bir kas hastalığı. Sosyal medya üzerinden birçok kurum ve kuruluşa ulaşmaya çalıştık. Şu anda halkımızın yoğun bir talebi var gerçekten destek olmak istiyorlar ama ne yazık ki yeterli değil. Bizim tüm Türkiye'ye sesimizi duyurmamız gerekiyor. Taylan hepimizin çocuğu lütfen siz de bu ele destek olun, görmezden gelmeyin' dedi.

"Taylan için Beşiktaş çok büyük bir moral kaynağı"

"Taylan için Beşiktaş çok büyük bir moral kaynağı"

Beşiktaş camiasında farkındalık yaratmak için Taylan'ı maça çağırma isteğinde bulunan Sadiye Çelik, 'Özellikle bizim Beşiktaş camiasına naçizane bir talebim olacak. Taylan için Beşiktaş çok büyük bir moral kaynağı. Buradan saygıdeğer Beşiktaş Başkanımıza sesleniyorum. Taylan'ı bir Beşiktaş maçına çıkarabilirsek ve diğer DMD çocuklarımıza da en azından farkındalık yaratabilmek adına sahada bir pankart açtırabilirsek çok mutlu olacağız' dedi.

Gündeme gelen haber sonrası Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da Taylan'a sosyal medyadan destek verdi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ey! BJK yönetim kurulu üyeleri! Osuruktan, beş para etmez, dandik ötesi, tam yeteneksiz topçu müsveddelerine milyonlarca Dolar dağıtmasını çok iyi biliyorsun... Devamını Gör

Erza Scarlett

Türkiyede DMD fazla bilinmiyor deniyor türkiyede tedavinin bilinmemesi ama hindistanda bilinmesi ne kadar mantıklı hindistan pakistan gibi az gelişmiş bir ül... Devamını Gör