Görüş Bildir
Haberler
YKS
2023 ÖSYM AİS Girişi: Unutanlar ve Kaybedenler İçin ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sayfası) Şifresi Nasıl Alınır?

2023 ÖSYM AİS Girişi: Unutanlar ve Kaybedenler İçin ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sayfası) Şifresi Nasıl Alınır?

GNS
20.07.2023 - 09:35

ÖSYM, 20 Temmuz Perşembe bu sabah itibariyle YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen pek çok üniversite adayı heyecandan, stresten ya da sevinçten sevinçten ÖSYM AİS şifrelerini unuttu ya da kaybetti. Sınav sonucunu öğrenmek için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gereken ve şifresini unutan, kaybeden adaylar için ÖSYM AİS şifre yenileme, değiştirme adımları. ÖSYM AİS şifresi alma...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2022 ÖSYM sonuçları açıklandı.

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2022 ÖSYM sonuçları açıklandı.

Sonuçların açıklanmasıyla ÖSYM sistemine giriş için gerekli şifrenin değiştirilmesi ve yenilenmesi öğrenciler tarafından araştırılan konuların başında yer alıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yürütülen sınava giren adayların  https://ais.osym.gov.tr ​ adresine giriş yapmaları için ÖSYM şifresine sahip olamaları gerekiyor. Peki ÖSYM Aday Şifresi nasıl alınır?

Aday Şifresi Nedir, Ne Demek?

Aday Şifresi Nedir, Ne Demek?

ÖSYM aday şifresi, özel soruların cevaplarının kendilerine sadece bilen kişi tarafından verilmesini veya adayın yerine hareket etmesini engelleyen güvenli bir şifredir. ÖSYM tarafından düzenlenen tüm sınavlar için gerekli olan bu şifreye sahip olmayanların ilk şifrelerini almak için başvuru merkezlerini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Şifreler ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Başvuru Merkezleri tarafından verilen bu şifre , aday tarafından sisteme ilk girişte değiştirilebilir.  Bu şifreler korumalıdır ve başka biri tarafından değiştirilemez Bu şifreyi aday dışında kimse göremez, bilemez ve saklayamaz.

ÖSYM AİS Şifresi Nasıl Alınır?

ÖSYM AİS Şifresi Nasıl Alınır?

ÖSYM AİS şifrenizi unutursanız, şifrenizi yenilemeniz veya sıfırlamanız gerekmektedir. Bunu yapmak için AİS sayfasını ziyaret etmelisiniz. Ekran sayfasında T.C kimlik numaranızı ve ekranda görüntülenen güvenlik numaranızı girmeniz istenecektir.

Daha sonra şifreyi ilk oluşturduğunuzda güvenlik sorusu aşamasında vermiş olduğunuz cevap sorulacaktır. Bu istenen cevabı doğru ve eksiksiz girmelisiniz. İstediğiniz tüm bilgileri, doğru şekilde girdiğinizden emin olun. Tüm bilgileriniz doğruysa, şifreniz yenilenecektir.

ÖSYM AİS güvenlik sorunları ve cevaplarını unutursanız, bu şifreyi aldığınız merkeze başvurup şifrenizi güncellemek için yeni bir şifre isteyebilirsiniz.

ÖSYM AİS Değiştirme ve Yenileme İşlemleri

ÖSYM AİS Değiştirme ve Yenileme İşlemleri

T.C kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik numarası ÖSYM Aday İşlemleri sayfasından girilir. Ardından şifre oluşturulurken güvenlik sorusu ve cevabı da eksiksiz olarak girmelisiniz. Tüm bilgiler doldurulduktan sonra şifre sıfırlanacaktır.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın