Görüş Bildir
Haberler
Orta Dünya'nın Birbirinden Kötü 12 Karakteri

Orta Dünya'nın Birbirinden Kötü 12 Karakteri

Yunus Çağrı
05.04.2015 - 11:56 Son Güncelleme: 05.04.2015 - 22:22

İşte karşınızda Orta-Dünyaya nam salmış kötüler !

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Balrog

1. Balrog

İlk yaratıldığında iyi bir maia olmasına rağmen kötü bir vala olan Melkor bunların aklını çeldi ve kendi tarafına çekti zamanında Ejderhalardan bile fazla korkulur olmuştur bu iblisler

2. Uruk-Hai

2. Uruk-Hai

Önceden kara uruklar olarak Sauron tarafından yaratıldılar ama bunlar güneşte yol alamadıklarından kullanılmadı. Başka bir tür olarak Saruman tarafından İnsan-Ork melezi yapılarak üretildiler En güçlü orklardır.

3. Melkor(Morgoth)

3. Melkor(Morgoth)

Kötülerin kötüsü ilk yaratıldığında iyi birisiydi ama Eru'nun ezgisine ayak uyduramadı ve kendi ezgisini yarattı ve hor görüldü. İçinde eruya ve manweye karşı bir kin tuttu ve Belerianda kaçarak Utumno adlı kalesini inşa etti burada Orklar-Ejderhalar-Balroglar-Kurtlar-Kurtadamlar-Vampirler ve aklınıza gelebilecek her türlü kötü yaratığı kendi safına çekti ve ya yarattı

4. Azog

4. Azog

Azog, Moria orklarının lideri olarak Azunulbizar Muharebesinde ork güçlerine kumanda etmiş ve aynı yerde sonradan yardıma gelen Iron Hills cücelerinin genç önderi Dain Ironfoot (Demirayak) tarafından katledilmiştir.

5. Mouth Of Sauron

5. Mouth Of Sauron

Bizzat sauron ile konuşabilen sayılı kişilerdendir. Sauronun en önemli hizmetkarlarından birisidir ve Elçisidir. Her orktan daha zalimdir Irkı Kara numenorlu olarak söylenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sauron

6. Sauron

Kara Efendi Sauron, Vala Aulë’nin Maiası iken , dünyanın kara düşmanı olarak adlandırılan Vala Melkor’un tarafına geçti ve onun sağ kolu oldu. Başlangıçta iyi Maiar safında olan Sauron, böylelikle sonradan karanlık tarafa geçmiş oldu.

Karanlık Çağ’da Sauron, Utumno’nun Melkor’dan sonraki en güçlü ismi idi. Melkor Valar tarafından zincirlenip Ölümsüz Topraklar'a götürüldüğünde onun yerine Angband’ı yönetmişti. Melkor Valar Ağaçları'nı yok edip bir çağı kapattığında Angband’ı onun için ayakta tutan Sauron’du. Sonunda Valar, Melkor’u kesin olarak mağlup edip ebedi olarak Boşluk'ta kalmaya mahkûm ettiklerinde ve Angband’ı yok ettiklerinde Sauron da ortadan kayboldu.

7. Smaug

7. Smaug

Melkor'un yarattığı ejderhaların sonuncusu ve altın Glaurung'un son varisidir 3. çağda kuzeyden Erebor'a (Yalnız Dağ) gelerek oradaki büyük cüce krallığına ve yakınındaki Vadi'de bulunan insan şehrine saldırarak Erebor'a yerleşmiştir.

8. Er-Murazor (Witch King)

8. Er-Murazor (Witch King)

Numenorludur bizzat Sauron tarafından 150 yıl büyü eğitimi almıştır Angmar düştüğünde bedenini Dağlara, ışığı asla görmeyen yerlere gömdüler Uzun zaman sonra Mezarları açılıp Ölümbüyücüsü tarafından Nazgul formlarına getirildiler

9. Bolg

9. Bolg

Bolg Beş Ordular Savaşı'nda savaşan Azog'un oğludur.Smaug'un ölümünden sonra çıkan Beş Ordular Savaşı'nda goblin ve warg ordularının komutanıdır.Kendisini Bolg'un Fedaileri adında bir grup korumaktaydı ve Thorin,Fili,Kili Bolg'a ulaşmaya çalışırken bu fedailer tarafından öldürüldüler.Savaş ilerledikçe goblinler zafere yaklaştılar,ancak kartalların gelişi,daha sonra ise Derideğiştiren Beorn'un gelişi ile savaşı kaybettiler.Beorn,Bolg'u ve fedailerini katletti.Savaş bitmiş oldu.

10. Ancalagon

10. Ancalagon

Melkor'un yarattığı ejderhaların en büyüğüdür Gazap savaşına kadar Angbandın çukurlarında saklanmıştır Valar ordusu angbanda saldırı düzenlediğinde Melkor en güçlü hizmerkarlarını çıkarıp savaştırmıştır Bu ejderha Earendil ve uçan gemisi vingilot ile 1 gün süren savaşın ardından mağlup edilmiştir ve ölü bedeni Her biri everestten 2.000 metre daha uzun olan Thangorodrim tepelerini tuzla buz etmiştir

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ungoliant

11. Ungoliant

Vala Melkorun Valar Ağaçlarına yaptığı saldırıda Melkora yardımcı olmuştur. Melkor bu yardımı karşılında Ungoliant'a elindeki her şey ile onu besleyeceğine söz veriyor. Tüm verdiği sözlerde olduğu gibi Melkor bu sözünde de durmayarak Valar Ağaçlarını karartıktan ve Feanorun Silmarillerini kaçırdıktan sonra Balroglar ile Ungoliant'ı yaralayarak Ungoliant'ın kaçmasını sağlıyor.

Ölümü: Kaçtığı mağarada kendisini yiyerek ölüyor

12. Gothmog

12. Gothmog

Bir kere ork değildir başka bir tasfiri olmadığından filmdeki tasfirini aldım

Minas morgul ordu komutanıdır Minas tirith ordularının başında yer alır Komutada Witch King'den sonra yer alır Kuşatma sırasında tüm emirleri o vermiştir Rohirrim geldiğinde Aragorn tarafından öldürüldü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
35
23
21
13
6
2