Görüş Bildir
Haberler
Orta Çağ'da Kullanılmış İnsanın Tüylerini Diken Diken Eden En Korkutucu İşkence Aletleri

Orta Çağ'da Kullanılmış İnsanın Tüylerini Diken Diken Eden En Korkutucu İşkence Aletleri

İyi ki Orta Çağ'da yaşamamışım diyor insan...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Timsah Makası

1. Timsah Makası

Gerçek bir timsahın ağzı boyutunda yapılan bu alet, vatan hainleri ve devlet adamlarına suikast düzenlemiş kişilere uygulanmaktaydı. Ağzı pense gibi olan timsahın ağzının içerisinde küçük küçük jiletler bulunuyordu. Kızgın bir ateşte kızdırılan timsah makası, daha sonra mahkumun penisini koparmak için kullanılıyordu. Mahkum, bir süre sonra kan kaybından dolayı hayatını kaybediyordu.

2. Izdırap Armudu

2. Izdırap Armudu

Vajina ve rektum armudu olarak da bilinen ızdırap armudu, adını armut şeklinde olmasından alıyor. Erkeklerde anüse, kadınlarda ise vajinaya sokularak kullanılan ızdırap armudu, vidaları ile ikiye ya da üçe açılabiliyordu. Böylelikle vajina ya da anüste geri dönülemez hasarlara yok açıyordu. Bu işkence aleti, genellikle homoseksüellik, zina ve ensest suçlarla yargılanan kişiler için kullanılıyordu.

3. Kurşun Süzgeci

3. Kurşun Süzgeci

Bir sapın ucuna takılan süzgeçten oluşan kurşun süzgecinde aletin içerisine eritilmiş kurşun, katran, kaynar su ve kızgın yağ koyuluyordu. Bu karışım, suçlunun en çok canının yanacağı yerlere sıkılıyordu.

4. Göğüs Koparıcı

4. Göğüs Koparıcı

Diğer adı göğüs kerpeteni olan göğüs koparıcı, hem işkence hem de sorgulama esnasında kullanılan bir aletti. Almanya ve Fransa'da kullanılan bu alet, zina yapanlara, evlilik dışı çocuk sahibi olanlara, bilerek düşük yapanlara, büyücülere ve Tanrı'ya hakaret edenlere uygulanıyordu. Göğüs kıskacı hem soğuk hem de ateşte kızdırılarak göğüs ucunu koparmak için kullanılıyordu. Suçlu, kan kaybından yaşamını kaybediyordu.

5. Garotte

5. Garotte

Garotte ya da boğaz sıkma aracı, İspanya'da en çok kullanılan işkence yöntemlerinden... Tamamen demirden yapılmış bir tasmaya sahip olan Garotte, kurbanın boynuna geçiriliyordu. Omurilik kısmına denk gelecek yerde vida ve çivi bulunan Garotte ile suçlunun omuriliği ezilirdi. Suçlu bu şekilde konuşturuluyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Testere

6. Testere

Avrupa'da en sık kullanılan işkence yöntemi olan testere yöntemi, işkence aleti neredeyse her evde bulunabildiği için bu kadar yaygın olarak kullanılıyordu. Baş aşağı ve elleri bağlı olarak asılan suçlu, bacaklarının arasından testereyle kesilmeye başlıyor. Suçlu baş aşağı olduğu için kan akışı sağlanıyor ve bilinci açık kaldığından dolayı daha fazla acı çekiyordu. Bu işkence, büyücülük, zina, itaatsizlik ve isyan gibi suçlarda tercih ediliyordu.

7. İspanyol Eşeği

7. İspanyol Eşeği

Özellikle İspanya Engizisyon Mahkemelerinden sıklıkla kullanılan İspanyol eşeği, tepe noktası sivriltilmiş bir tahta bloğa kurban elleri bağlı bir şekilde oturtuluyor. Ayaklarına ağırlık bağlanan suçlunun ağırlıkları zaman geçtikçe artırılıyordu. Bu işlem, kurban ortadan ikiye ayrılana kadar devam ediyordu.

8. Judas Sandalyesi

8. Judas Sandalyesi

Elleri bağlanan suçlu, belinden demir bir kemerle havada tutularak sivri uçlu bir kızağa oturtuluyordu. Erkeklerde anüs, kadınlarda vajina bölgesine uygulanan işkence yöntemi, inanılmaz acı veriyordu. Suçlu, enfeksiyon kaparak yaşamını kaybediyordu.

9. Çöpçünün Kızı

9. Çöpçünün Kızı

William Scevington tarafından icat edilen çöpçünün kızı aletinde suçlu dizlerinin üzerine çökerek aletin üzerinde duruyordu. Ardından etrafı metal bir çerçeve ile sıkıca bağlanıyordu. Metal kemer, suçlunun ağzından ve burnundan kan gelene kadar sıkılıyordu.

10. Engizisyon Sandalyesi

10. Engizisyon Sandalyesi

Tamamında 500 ila 1500 arası çelik çivinin yer aldığı engizisyon sandalyesinde, çelik çiviler kurbanın etlerini delerek derine doğru ilerliyordu. Bazı durumlarda daha fazla acı verebilmek için ateş koyularak kurban yakılıyordu. Kurban, sandalyeye sıkıca bağlanırdı ve derisine giren çivilerden dolayı kıpırdayamazdı. Bu yöntem, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa ve daha pek çok Orta Avrupa ülkesinde 19. yüzyılın sonuna kadar kullanıldı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
134
58
37
25
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

Doğada avlarını henüz canlıyken yemeye başlayan sırtlanlar bile insan kadar vahşî değil..

yuuki

bunlari gordukden sora sucsuz olsam bile yapdim diyib itiraf ederim inkencenin yaninda asilma falan odul bildiyin

Pasif Kullanıcı

avrupa rönasansı yaşadı içerikteki durumdan şimdiki haline geldi biz de geri gidiyoruz iyice.