Görüş Bildir
Haberler
Orman Yangınları Yine Birilerinin İşine Yaradı: Marmaris'te Yangından 5 Gün Sonra Otel İnşaatına İzin

etiket Orman Yangınları Yine Birilerinin İşine Yaradı: Marmaris'te Yangından 5 Gün Sonra Otel İnşaatına İzin

Marmaris'te iki hafta süren orman yangınından 5 gün sonra otel için “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” raporu verildiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27 Temmuz'da başlayıp 8 Ağustos'ta kontrol altına alınan Marmaris orman yangınından 5 gün sonra, 13 Ağustos'ta, Muğla Valiliği tarafından Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir' raporu verildiği ortaya çıktı.

205 odalı beş yıldızlı bir otel 1407 devremülk

205 odalı beş yıldızlı bir otel 1407 devremülk

Halk Tv Yazarı İsmail Saymaz, “Dağda yangını söndürürken, yamaçtaki koya 'ÇED Gerekli değildir' raporu vermişler” başlıklı yazısında özetle şunları aktardı:

“Hani 'Yangından mal kaçırmak' deyimi vardır ya...Söndürüldükten beş gün sonra...Küle çevrilmiş ağaçlarda duman tüterken...Muğla Valiliği, cenaze evinde tef çalar gibi, Kızılkum Mevkisi'ndeki Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi için 13 Ağustos günü 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir' raporu verdi.

Sahilden bakıldığında Kızılkum koyunun sırtını dayadığı dağda ağaçların kavrulduğu görülüyor. Ağaçların bittiği noktada bir süredir devam eden otel inşaatı var.Bu koy, Marmaris Milli Park alanında kalıyor.SİNPAŞ Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı'nın hazırladığı proje tanıtım dosyasına göre koyda 205 odalı beş yıldızlı bir otel ve iki ayrı etapta 1407 devremülk yapımı planlanıyor. Devremülklerde 67.536 devre olması hesaplanıyor.Yasalara göre bir devremülkten yararlanma hakkı en az 15 gün olması gerekirken, bu projede süre yedi güne çekildi. Yatırımcının azami kar elde etmesi için koyun kaldıramayacağı bir nüfus yoğunluğu yaratılıyor.Avuç kadar koyda adeta bir şehir kuruluyor.'

Projede termal diyor ama termal kaynak yok

Projede termal diyor ama termal kaynak yok

'Projede 7.428 metrekarelik alanda Thermal Welness Park tesisi yapılacağı anlatılıyor. Bu yüzden 1 Ocak 2021'den bu yana termal vurgusu öne çıkarılarak, satış gerçekleştiriliyor. Ancak projede termal kaynağı bulunmuyor. Termal, komşu parselde yer alıyor. Parselin sahibi ile SİNPAŞ arasında bağ bulunmuyor. Yine 9.600 metrekarelik alanda Marina Alışveriş Merkezi... 2.020 metrekare alanda açık ve kapalı yüzme havuzları ve 20 bin metrekare kapalı otopark yapılacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
60
23
16
7
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

muğlanın yüzde 60ndan fazlası maden ruhsatlı dediğimde otel mi dikecekler diye dalgaya vuranlar yine haklı çıktı. neyse ki ormanları pkknın yaktığını biliyor... Devamını Gör

cicikuşbabacık82

Allah kitap para rant olmuş doymadınız 🤬

o k

bu şirket yangınlardan önce borsada halka arz olmuştu.yani buraya otel yapacaklarına emin bir şekilde halka arz olmuşlar.cok kirli oyunlar dönüyor.