Görüş Bildir
Haberler
Orada Yayaya Yol Vermek Bile Yasak: Dünyanın Dört Bir Yanından Size "Yok Artık!" Dedirtecek Trafik Kuralları

Orada Yayaya Yol Vermek Bile Yasak: Dünyanın Dört Bir Yanından Size "Yok Artık!" Dedirtecek Trafik Kuralları

26.11.2022 - 07:10

Aracınızla yabancı bir ülkeye seyahat etmeyi düşünüyorsanız o ülkenin trafik kurallarını öğrenmeniz kötü sürprizlerle karşılaşmanızı engelleyebilir. 'Yurt dışına çıkmışken alkollü araç kullanacak hâlim yok.' diye düşünebilirsiniz ama olay bundan çok daha fazlası. Bazı ülkeler öyle garip kurallar koymuş ki onlara akıl sır erdirmek mümkün değil. İşte, size 'Yok artık!' dedirtecek en ilginç trafik kuralları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere

İngiltere

Eski dönemlerde İngiltere’de atlarla çekilen Hackney Carrige isimli ikonik siyah taksiler, artık motorlu taşıt olarak kullanılıyor. İngiltere yasalarına göre bu taşıtların geleneği sürdürmek amacıyla bir balya saman ile bir çuval yulaf taşımaları zorunlu. Atlardan vazgeçmişler ama yüklerden vazgeçmemişler. İlginç, değil mi?

Almanya

Almanya

Almanya'nın ne kadar disiplinli ve katı bir ülke olduğunu bilmeyen yoktur. Almanya'daki trafik kurallarında da katı kurallar geçerli. Örneğin, otoyolda seyir hâlindeyken aracınızın benzinin bitmesi kesinlikle yasak. Yola çıkmadan önce deponuzu mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Aracınızın bozulması, otoyolda durmanız bile yasak. Tedbir, tedbir, her zaman tedbir. Bize hiç uymuyor, değil mi?

İspanya

İspanya

Eğer numaralı gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzün kaybolması veya zarar görmesi gibi durumlara karşı aracınızda yedek bir gözlük bulundurmak zorundasınız. Tuhaf gibi görünse de mantıklı sanki. İspanya'daki ilginç trafik kurallarından bir diğeri ise park ile alakalı. Aracınızı ayın çift sayılı günlerinde sokağın çift sayı ile numaralandırmış binalarının önüne, tek sayılı günlerde tek sayı ile numaralandırılmış binaların önüne park etmek zorundasınız yoksa ceza yemekten kurtulamazsınız.

Lüksemburg

Lüksemburg

Arabanızın ön camı olmasa bile sileceklerinin takılı ve çalışır durumda olması Lüksemburg için önemli bir trafik kuralı. Sakın 'Olmayan cam nasıl silinir?' diye sormayın. Kural kuraldır, siz sadece kurallara uyun!

Filipinler

Filipinler

Aracınızın plaka numarası 1 ya da 2 ile bitiyorsa Filipinler’in başkenti Manila’da pazartesi günleri trafiğe çıkamazsınız. Manila’ya gitme ihtimalinize karşı ne olur ne olmaz, plaka numaranızı seçerken bu kurala dikkat edin ya da pazartesileri Manila’dan geçmeyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD

ABD

Amerika “Özgürlükler Ülkesi” diye adlandırılsa da trafik söz konusu olunca çok da özgür değil aslında. Örneğin, Kentucky’de evcil hayvanlarınızın araçları rahatsız etmesi yasak. Kaliforniya’da kaza olması dışında yola uzanmak, yolda uyumak da öyle. Michigan’da yolun ortasında oturup gazete okuyamazsınız. Oklahoma’da ise araç kullanırken çizgi roman okumak yasak! Oldu mu şimdi Amerika? Hani özgürlükler ülkesiydin!

Kıbrıs

Kıbrıs

Kıbrıs’ta araç kullanırken bir şeyler yiyip içemezsiniz. Trafik kazalarının önlenmesi için koyulmuş çok mantıklı bir trafik kuralı aslında. Kıbrıslılar Türkiye’ye geldiklerinde seyir hâlindeyken elinden cep telefonunu düşürmeyenleri, tıraş olanları, makyaj yapanları gördüklerinde hiç şok olmazlar; öyle değil mi?

Fransa

Fransa

Fransa’da trafik kontrolü sırasında yanınızda alkolmetreniz yoksa para cezasına hazırlıklı olun. Çünkü sürücülerin alkolmetrelerini yanlarında bulundurmaları zorunlu. Onlara da hak vermek lazım şimdi yoksa bir trafik polisi yanında ne kadar alkolmetre taşıyabilir ki, değil mi? Gayet mantıklı(!) bir trafik kuralı.

Çin

Çin

Avrupa ülkelerinden gelenlerin çoğundan duymuşsunuzdur: “Ne kadar medeni ülke, araçlar bekleyip yayalara yol veriyor!” diye. Fakat Çin’de durum bunun tam tersi. Çin’de hareket hâlindeki araçların yayalara yol vermesi yasalara aykırı. Çin’de yaşasak hiç zorluk çekmeyiz demek ki!

İsviçre

İsviçre

Bizde arabasına düşkün olanlar pazar günleri ne yapar? Tabii ki gezmeye gitmemişlerse arabalarını yıkayıp parlatırlar. İşte, İsviçre’de bu yasak! Pazar günleri arabanızı kesinlikle yıkayamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makedonya

Makedonya

Alkollüyken araba kullanmamak, hemen hemen her ülkede geçerli olan bir trafik kuralı. Ancak Makedonya daha sıkı tedbirler alarak alkollü kişilerin ön koltukta oturmasını dahi yasaklamış. Sarhoşların ne yapacağı belli olmaz tabii ki, gayet mantıklı.

Rusya

Rusya

Rusya trafikte temizliğe en çok önem veren ülkelerden biri hatta Rusya’da kirli araçla trafiğe çıkmak yasak. Yani bir gün yolunuz Rusya'ya düşerse arkasına 'Beni yıka.' yazacak bir araba bulamayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın