Görüş Bildir
Haberler
TV
Onlar, Herkesin Favorisiydi: Ekranlara Veda Eden O Ses Türkiye'nin Birincileri Günümüzde Ne Yapıyor?

Onlar, Herkesin Favorisiydi: Ekranlara Veda Eden O Ses Türkiye'nin Birincileri Günümüzde Ne Yapıyor?

03.10.2022 - 08:30

Hollanda, ABD, İngiltere, Avustralya ve Ukrayna'da milyonları ekran başına kitleyen The Voice ses/şarkı yarışması; Türkiye'de de en sevilen programlardan biri. 2011'de O Ses Türkiye adıyla Show TV'de başlayan yarışma, 10 yıldır reyting rekorları kırıyor. 10. sezonunu tamamlayan yarışmanın bu sene yayınlanmayacağı gündeme geldi. Sizler için O Ses Türkiye birincilerinin son hâllerini araştırdık. Gelin, bu isimlerin şu an neler yaptığını birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2011-2012 sezonu birincisi: Oğuz Berkay Fidan

2011-2012 sezonu birincisi: Oğuz Berkay Fidan

O Ses Türkiye'nin ilk sezonunda jüri koltuklarında Hadise, Mustafa Sandal, Hülya Avşar ve Murat Boz oturuyordu. Henüz 17 yaşındaki Oğuz Berkay Fidan, Murat Boz'un takımında birinciliği göğüsledi. 2013 yılında Murat Boz'la düet yaptığı Olmuyor isimli single çıkardı. Yarışmadan sonra toplam 15 single, 1 albüm, 1 de single çıkaran yakışıklı sanatçı, aktif olarak müzik hayatına devam ediyor. Geçtiğimiz temmuz ayında ise Savrula Savrula adlı single çalışmasının video klibini yayınladı.

2012-2013 sezonu birincisi: Mustafa Bozkurt

2012-2013 sezonu birincisi: Mustafa Bozkurt

O dönem Ahmet Kaya'ya benzeyen tarzıyla dikkat çeken Mustafa Bozkurt, O Ses Türkiye'nin ikinci sezonunun birincisi. Yarışmadan sonra Yalnızım adlı single çıkaran yetenekli sanatçı, daha sonra 2 single ve 2 albüm daha çıkardı. Müzik hayatına devam eden Mustafa Bozkurt'un, 2021'de çıkarttığı son single çalışmasındaki Kaçak şarkısı ise hayranları tarafından epey ilgi gördü.

2013-2014 sezonu birincisi: Hasan Doğru

2013-2014 sezonu birincisi: Hasan Doğru

Üçüncü sezondaki O Ses Türkiye'nin jüri koltuğunda Gökhan Özoğuz, Hadise, Murat Boz ve Ebru Gündeş yer alıyordu. Hasan Doğru, yarışmada opera performansıyla kendi takımındaki üç kişiyle mücadele etti ve kazandı. Birinciliğinin ardından Drama Köprüsü adlı single çalışmasını yaptı. 2020'de Gülüşlerim Gözyaşlarım adlı single'ını yayınladı. Aktif olarak müzik yaşantısına devam eden yetenekli sanatçı, en son Antalya Açık Hava'da dinleyicileriyle buluştu.

2014-2015 sezonu birincisi: Elnur Hüseynov

2014-2015 sezonu birincisi: Elnur Hüseynov

Dördüncü. sezonda, O Ses Türkiye jürisinde Murat Boz'un yerine MFÖ'nün Mazhar ve Özkan'ı oturdu. Azerbaycanlı Elnur, aslında yarışma öncesinde de bayağı popüler biriydi. 2008 Eurovision şarkı yarışmasında Azerbaycan'ı temsil etmiş ve 8. olmuştu. Ebru Gündeş'in takımında birinciliği göğüsleyen Elnur Hüseynov, yarışmadan sonra 6 single çıkardı. 2015'te tekrar Azerbaycan'ı Eurovision'da temsil etti ama 12. olabildi. Aktif olarak müzik yaşantısına devam eden Elnur, 26 Haziran 2022'de Azerbaycan'da gerçekleşen Silahlı Kuvvetler Günü konserinde sevenleriyle buluştu.

2015-2016 sezonu birincisi: Emre Sertkaya

2015-2016 sezonu birincisi: Emre Sertkaya

Beşinci sezona geldiğimizde jüride yer alan Gökhan Özoğuz'un yanına kardeşi Hakan Özoğuz geldi. Üstelik tek değişiklik bu olmadı. Önceki sezon ara veren Murat Boz da Mazhar ve Özkan'ın yerine jürideki koltuğunu aldı. Rock tarzında şarkılar söyleyen Emre; Gökhan ve Hakan kardeşlerin takımında birinciliğe ulaştı. Yarışmadan sonra 4 single, 1 albüm ve 1 de EP çıkardı. Aktif olarak müzik yaşantısına devam eden Emre Serkaya'nın ekim ayında Almanya konseri olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016-2017 sezonu birincisi: Dodan Özer

2016-2017 sezonu birincisi: Dodan Özer

Altıncı sezonda da jüri değişikliğine giden yarışmanın jüri koltuğunda bu kez Ebru Gündeş yerine Sibel Can geçiyor. O sene Hadise, tam beş sezondur yapamadığını yapıyor ve ilk defa takımından biri ipi göğüslüyor. Yarışma sonrasında Dodan Özer ve Hadise arasında aşk dedikoduları çıksa da Hadise, kesin bir dille bunu reddetti. Yarışmadan sonra Yoksun adında single çıkaran Dodan, 2020 yılında da bir albüm çıkardı. Temmuz ayında tiyatro sahnesine de çıkan yetenekli sanatçı, tek kişilik müzikli bir anlatı sahneledi. Aktif olarak müzik hayatına da devam eden Dodan, birçok etkinlikte sahne alıyor.

2017-2018 sezonu birincisi: Lütfiye Özipek

2017-2018 sezonu birincisi: Lütfiye Özipek

O Ses Türkiye'nin yedinci sezonunda yarışma, bir ilke imza atarak ilk kadın birincisini çıkarıyor. Yarışmadan sonra 2019 yılında Bir Bilene Sor single çalışmasını çıkaran Lütfiye Özipek'in başka bir albüm çalışması bulunmuyor. Cover şarkılar seslendiren Lütfiye, diğer O Ses Türkiye birincileri kadar etkinlikte bulunan bir isim değil.

2018-2019 sezonu birincisi: Ferat Üngür

2018-2019 sezonu birincisi: Ferat Üngür

Sekizinci sezona geldiğimizde tarzıyla 2016-2017 birincisi Dodan Özer'e benzetilen Ferat Üngür, Murat Boz'un takımında birinciliği göğüslüyor. 'O Ses Türkiye yarışması en çok Ferat'a yaradı.' diyebiliriz. Çünkü Ferat, yarışma sonrasında tam tamına 28 single ve 2 albüm çıkarttı. Son single çalışması da ağustos 2022'de dinleyicilerle buluştu. Birçok festival, mekân ve konserde sahne alan yetenekli müzisyen; aynı zamanda cover çalışmaları da yapıyor.

2019-2020 sezonu birincisi: Alkan Dalgakıran

2019-2020 sezonu birincisi: Alkan Dalgakıran

Dokuzuncu sezonda Yalovalı Alkan, sesiyle herkesi büyüledi. Seda Sayan'ın takımında birinciliği göğüsleyen Alkan'la Seda Sayan arasında aşk dedikoduları çıktı. 4 single ile müzik hayatına devam eden Alkan, son single'ı Son Kalan Aklım'ı Ağustos 2022'de çıkardı. Yakışıklı müzisyen, en son Bursa Nilüfer Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 19 Mayıs konserlerinde sevenleriyle buluştu.

2020-2021 sezonu birincisi: Hasan Koçak

2020-2021 sezonu birincisi: Hasan Koçak

Yarışmanın onuncu sezonuna geldiğimizde Beyazıt Öztürk'ün yerine Oğuzhan Koç geliyor ve geldiği gibi de birinciyi takımından çıkarıyor. Daha lise yıllarında Raf adında müzik gurubu kuran Hasan, ona olan beklentileri boşa çıkarmıyor. 2022 yılında Gamsız adında single çıkaran Hasan Koçak, aktif olarak müzik hayatına konserlerle devam ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
6
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deborah Crimson

hiç birini hatırlamıyorum bile, bu kadar yarışmacının içinden tek birinin bile bir tek hiti yok. Şarkıcılara hep söylerim; bu yarışmalara ümit bağlamayın, si... Devamını Gör

gerek yok

Yarışmada yeterince isimlerini duyuruyorlar zaten sonrasında ne olsun istiyorsunuz acun ellerinden tutup albüm mü yaptırsın.

Yusuf Kaya

Şu an piyasada sadece Ferat Üngür var diğerleri unutuldu gitti

Darth Vader

Kısaca "hepsi müzik hayatına devam ediyor" deseydiniz ya