Görüş Bildir
Haberler
Omicron Avrupa’yı Sardı: Ülkeler Hangi Tedbirleri Aldı?

Omicron Avrupa’yı Sardı: Ülkeler Hangi Tedbirleri Aldı?

Ulaş
20.12.2021 - 12:31

Avrupa Omicron varyantına teslim oldu... Avusturya, üç aşı istiyor. İsviçre, iki aşı ve bir test talep ederken, Almanya sert aşı kuralları getirdi. Hollanda’da, Noel ve yılbaşında ziyaret yasağı var. İngiltere, 'Omicron, tsunami gibi vuracak' açıklaması yaptı. Avrupa Birliği, 'Ocak ayında başat varyant Omicron olacak' diyor.

İşte ülke ülke, Omicron önlemleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüsün en çok mutasyona uğrayan yeni varyantı Omicron, Avrupa'yı bir uçtan bir uca kapladı. Her ülkede vaka sayıları hızla artarken bazı ülkeler kapanma kararı aldı, bazıları ise “temas yasağı ve mecburi aşı şartı” getirdi. Seyahat ve turizm yasakları olan yerler de var.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, ülkeler hangi tedbirleri aldı?

Avusturya'da üç aşı şartı getirildi...

Avusturya'da üç aşı şartı getirildi...

Avrupa'nın tanıdığı aşılardan olmayanlar ülkeye ancak karantina şartıyla alınacak. İki aşılı olanlar ayrıca negatif PCR test sonucu vermek zorunda. Aksi halde, onlar da kamu hizmetlerinden yararlanamayacak, restoran, bar, sinema, tiyatro gibi yerlere giremeyecekler. Yeni kurallar Pazartesi (bugün) başlıyor.

Almanya'da Noel’den önce bir kapanma öngörülmüyor. Ancak, aşı olmayanlar artık restoranlara, kapalı mekanlara alınmıyor. Hızlı testlerin geçerlilik süreleri 24 saate indirildi. 2G kuralı denilen “aşılı ya da koronadan iyileşmiş olma” şartını yerine getirmeyenler restoran, bar, sinema, tiyatro veya kamuya açık yerlere giremiyor. Sağlık çalışanlarına aşı şartı getirildi.

İsviçre, Avusturya'nın tersine koronavirüsü salgını kurallarını yumuşattı. Seyahat için, iki aşı yaptıranlar için ekstra getirilen PCR testi yumuşatıldı. İki aşı yaptıran kişi, hızlı antijen testi sonucuyla da seyahat edebilecek. Aksi halde karantina şart. Hızlı test sadece 24 saat geçerli olacak. İki aşı ve bir testi olanların 4-7 gün karantinada kalması gerekmeyecek. Vaka sayıları yüz binde 777 ama yine de gevşeme olması eleştiriliyor.

Fransa'da varyanta karşı mücadeleye hız veriliyor...

Fransa'da varyanta karşı mücadeleye hız veriliyor...

Üçüncü aşıyı alma süresi 4 aya indirildi. Sağlık ve itfaiye personeli için üçüncü aşı şartı getirildi. Birkaç gün önce de, 5 – 11 yaşındaki çocuklar için aşılama başladı. Elysee Sarayı'nın çevresinde, havai fişekli yeni yıl kutlamaları yasaklandı.

Ocak ayı ortasına kadar kapanma kararı alan Hollanda'da, Noel ve yeni yıl tatilleri de suya düşüyor. Ailelere, başka ailelerle buluşma yasağı getirildi. Bir aile, en fazla iki kişi kabul edebilecek. Noel ve yılbaşı arası ziyaretçi sayısı 4'ü geçemeyecek. Sadece Amsterdam'da vaka sayıları, üç günde bir ikiye katlanıyor. Ülkedeki enfeksiyon oranı ise 617 oldu.

İngiltere'de vakaların yüzde 60'ı yeni varyant Omicron kaynaklı. Sadece Cumartesi günü 10.059 omicron varyantlı vaka tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, “Önümüzdeki günlerde tsunami gibi bir omicron dalgasıyla karşı karşıya kalacağız” dedi. Ülkede kapanma kararına ve sıkı kurallara devam ediliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın